Przecież AOTC to kupa wśród gwiezdnowojennych skorów. Trzy bardzo dobre utwory nie czynią z niej geniuszu, tym bardziej, że poza jednym tematem niewiele tam ciekawego i innowacyjnego materiału.bladerunner22 pisze:Bo co się dobrze wypowiadał na temat War Horse'a ? czytnij sobie Tomka recenzję Ataku Klonówlis23 pisze:Czyli recenzja będzie pojechana
wolałbym, żeby recenzję napisał ktoś, komu film się w miarę podobał a nie hejter
np. Tomasz Goskanp to może Ci przejdzie ochota na proszenie jegoż
.
JOHN WILLIAMS - WAR HORSE (2011)
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: JOHN WILLIAMS - WAR HORSE (2011)

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Tomasz Goska pisze:
Przecież AOTC to kupa wśród gwiezdnowojennych skorów. Trzy bardzo dobre utwory nie czynią z niej geniuszu, tym bardziej, że poza jednym tematem niewiele tam ciekawego i innowacyjnego materiału.
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Jebnij się w kask po raz kolejny, bo Goska ma rację. I wysyłaj mi wreszcie płyty. 
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
No kurde, weź sobie porównaj taki TESB do ANH. Niby sequel, ale zrobiony z klasą. Gdzie tu AOTC porównać do TPM? Score sobrze trzyma się filmu, ale na płycie czuć zmęczenie materiału. Jeszcze ta historia z wywaleniem ilustracji do końcowej bitwy? John się po prostu nie popisał i choć walnął kilka mocnych momentów, poziom serii niestety zaniżył.

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Faktycznie nie jest to poziom Mrocznego Widma, ale ile scorów, które słyszeliśmy w ogóle taki osiągnęło ?
. Dla mnie to też arcydzieło . Może miałeś zbyt wygórowane oczekiwania po prostu względem drugiej części, ale tak czy siak nie czyni to z AOTC słabego scoru , pozbawionego ciekawego materiału , zarówno lirycznego, akcyjnego jak i underscorowego
.
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
To są Gwiezdne Wojny! To jest klasyka, a zarazem podstawa sukcesu Williamsa! Gdzie jeżeli nie tutaj miałbym się spodziewać największej formy maestro? Jeżeli już nie formy to przynajmniej perfekcyjnego rzemiosła, bo takie (jak pokazał ubiegły rok) Big Dżon jest w stanie tworzyć przy niezbyt wielkim wysiłku.

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Tak porównując ilustracje z tego samego okresu: AOTC i drugiego Pottera, to " Komnata Tajemnic " wychodzi obronną ręką z tego pojedynku, mimo powtórzeń.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Nie przesadzałbym z tym brakiem wysiłku, nie mamy pojęcia ile kosztowało go napisanie jednego najlepszych jego tematów w karierze UnicornaTomasz Goska pisze:To są Gwiezdne Wojny! To jest klasyka, a zarazem podstawa sukcesu Williamsa! Gdzie jeżeli nie tutaj miałbym się spodziewać największej formy maestro? Jeżeli już nie formy to przynajmniej perfekcyjnego rzemiosła, bo takie (jak pokazał ubiegły rok) Big Dżon jest w stanie tworzyć przy niezbyt wielkim wysiłku.
Komnata Tajemnic to w połowie przepisany pierwszy ost , przynajmniej takie odniosłem wrażenie niegdyś zagłębiając się w nielis23 pisze:Tak porównując ilustracje z tego samego okresu: AOTC i drugiego Pottera, to " Komnata Tajemnic " wychodzi obronną ręką z tego pojedynku, mimo powtórzeń.
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Również uważam, że obie ubiegłoroczne prace Williamsa to nie jest " rzemiosło ", obie prace są doceniane przez różne gremia, rzemiosło by olano.

ogólnie, praca porównywalna do AOTC, tyle że w Potterze 2 jest więcej nowych tematów, niż w " Ataku Klonów ".
Na płycie mamy powtórkę " Harry W World " a w filmie chyba tylko mecz Quidicza, czy jak mu tamKomnata Tajemnic to w połowie przepisany pierwszy ost , przynajmniej takie odniosłem wrażenie niegdyś zagłębiając się w nie.
ogólnie, praca porównywalna do AOTC, tyle że w Potterze 2 jest więcej nowych tematów, niż w " Ataku Klonów ".
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Wojteł
- John Williams
Tomasz Goska pisze:Przecież AOTC to kupa wśród gwiezdnowojennych skorów.
To jak nazwiesz tego potworka, którego Kinner popełnił do Clone Wars?
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
swoją drogą dzięki tym dwóm ostatnim pracom zdobywając 2 nominacje pobił samego Newmana
. Newman miał 45 nominacji a ile oskarów zdobył to nie wiem
.
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dobrze, dobrze, gdyż niepotrzebnie offtopim o "Gwiezdnych wojnach" przy wojennym koniku.Wojtek pisze:Tomasz Goska pisze:Przecież AOTC to kupa wśród gwiezdnowojennych skorów.
To jak nazwiesz tego potworka, którego Kinner popełnił do Clone Wars?
Dobrze, ale koniec offtopa i:

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
bladerunner22 pisze:swoją drogą dzięki tym dwóm ostatnim pracom zdobywając 2 nominacje pobił samego Newmana. Newman miał 45 nominacji a ile oskarów zdobył to nie wiem
.
9, mości hrabio
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No tego rekordu to raczej Williams nie pobije. I zresztą chyba nikt nie pobije.
#WinaHansa #IStandByDaenerys