5:13 jeszcze dziwniejszaWojtek pisze:Swoją drogą 4:54 to dziwna pora na siedzenie na forum
Czego ostatnio słuchaliście?
-
Templar
Re: Czego ostatnio słuchaliście?
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Ale Paweł wcale nie jest gwałtowny, oczyma wyobraźni widzę go w odglancowanym mundurze SS-mana, gdzie np. Adama na czele wojsk rewolucyjnych, różne szkoły mordowania
Ps. Piąta to doskonała pora żeby wziąć się wreszcie za robotę, co właśnie czynię
Ps. Piąta to doskonała pora żeby wziąć się wreszcie za robotę, co właśnie czynię
- Wojteł
- John Williams
Adaś Dziki Partyzantkiedyśgrześ pisze:Ale Paweł wcale nie jest gwałtowny, oczyma wyobraźni widzę go w odglancowanym mundurze SS-mana, gdzie np. Adama na czele wojsk rewolucyjnych, różne szkoły mordowania![]()
A ja się uczę do sesjikiedyśgrześ pisze:Ps. Piąta to doskonała pora żeby wziąć się wreszcie za robotę, co właśnie czynię
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
-
Templar
A ja to co zwykle - opierdalam sięWojtek pisze:A ja się uczę do sesjikiedyśgrześ pisze:Ps. Piąta to doskonała pora żeby wziąć się wreszcie za robotę, co właśnie czynię
- Wojteł
- John Williams
Widzę, że specjalnie wstałeś wcześniej by móc dłużej się opierdalac? 
-
Templar
Ja jeszcze nie poszedłem spać, nadrabiam seriale z zeszłego tygodniaWojtek pisze:Widzę, że specjalnie wstałeś wcześniej by móc dłużej się opierdalac?
- Wojteł
- John Williams
Jakież to Cię tak wciągnęły?Templar pisze:Ja jeszcze nie poszedłem spać, nadrabiam seriale z zeszłego tygodnia![]()
To miłegoTemplar pisze:Ale zaraz pójdę trochę pospać, bo planuję się wybrać na ten protest w sprawie ACTA dzisiaj
-
Templar
Hawaii Five-0, Chuck, Grimm, Californication, za chwilę będzie jeszcze House i Alcatraz, ale to wieczorem już zobaczęWojtek pisze:Jakież to Cię tak wciągnęły?
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A zobacz, zobacz.kiedyśgrześ pisze:A ten typ na koniu zginął, bo nie pamiętam? Ja żyję i dodatkowo wzbogaciłem się dzięki Pawłowi o nową wiedzę![]()
Co więcej zwyczajowo nie zmieniłem zdaniaZ tymi Hawajami vs Japonia nie do końca o to mi chodziło na co wskazuje (czemu się ewentualnie przyjrzy) Paweł, wpadłem na pomysł pewnej transformacji geometrycznej na fali jednego kawałka z Małp 3 i podłożeniu spreparowanego utworu pod titlesy z Tory, zobaczymy co mi z tego wyjdzie, rezultat tak czy owak opiszę (przedstawię) w razie całkowitej porażki konceptu przynajmniej będzie śmiesznie
Ps. Twoje uwagi na temat progresji akordowej z innego postu też przeczytałem z zainteresowaniem
EDIT: Właśnie słucham Keith Emerson – Nighthawks, muszę powiedzieć, że nawet da się tego słuchać
Co do wątków hawajskich, zapomniałem dodać, że ma to o tyle sens, że przecież baza Pearl Harbor znajduje się na Hawajach. Wiem, że w ścieżce jest ukulele, ale jeszcze go nie namierzyłem.
Dla zainteresowanych, nie jestem w stanie niestety porównać wyniku remasteringu Lali i czy jest to wiele lepsze od oryginału FSM (i czy jest jakiś remaster), ale poprosiłem osoby, które się znają
Ja tam sprawdziłem co słychać wśród nadziei muzyki filmowej
Marc Streitenfeld - The Grey - 1.5/5
Bleah...
Henry Jackman - Man On A Ledge - 2/5
Po udanym 2011, tym razem słabszy Jackman. Nudne i tanie elektroniczne granie, gdzie tylko dwa ostatnie RCPowe utwory akcji dają radę, szczególnie "Good Cop Bad Cop".
Ramin Djawadi - Safe House - 2.5/5
Całkiem udana praca. Score z rzędu ostatnich scorów HGW dla Scotta z tym, że tego da się jakoś słuchać, a nawet jest czego posłuchać. Jak na taki typ muzyki jest jednak stanowczo za długo i można się nieco zmęczyć i ponudzić, szczególnie przy wolniejszych nic nie wnoszących momentach, jakich jest tu trochę, ale muza akcji jest zaskakująco fajna i dobrze się jej słucha, szczególnie rewelacyjnego "Get In the Trunk" - warto obadać.
http://www.youtube.com/watch?v=rDpIc5N83GU
Andrew Lockington - Journey 2: The Mysterious Island - 3.5/5
Świetna przygodówka. Oczywiście nie tak dobra jak piszą na zachodzie, ale i tak jest to kawał porządnego grania. Przyjemne tematy, przebojowa akcja, dobre wykonanie, jako całość może nie zachwyca, ale mocnymi kawałkami, których tu nie brakuje, ścieżka ta stoi.
http://www.youtube.com/watch?v=GZjflm7-5bY
Marc Streitenfeld - The Grey - 1.5/5
Bleah...
Henry Jackman - Man On A Ledge - 2/5
Po udanym 2011, tym razem słabszy Jackman. Nudne i tanie elektroniczne granie, gdzie tylko dwa ostatnie RCPowe utwory akcji dają radę, szczególnie "Good Cop Bad Cop".
Ramin Djawadi - Safe House - 2.5/5
Całkiem udana praca. Score z rzędu ostatnich scorów HGW dla Scotta z tym, że tego da się jakoś słuchać, a nawet jest czego posłuchać. Jak na taki typ muzyki jest jednak stanowczo za długo i można się nieco zmęczyć i ponudzić, szczególnie przy wolniejszych nic nie wnoszących momentach, jakich jest tu trochę, ale muza akcji jest zaskakująco fajna i dobrze się jej słucha, szczególnie rewelacyjnego "Get In the Trunk" - warto obadać.
http://www.youtube.com/watch?v=rDpIc5N83GU
Andrew Lockington - Journey 2: The Mysterious Island - 3.5/5
Świetna przygodówka. Oczywiście nie tak dobra jak piszą na zachodzie, ale i tak jest to kawał porządnego grania. Przyjemne tematy, przebojowa akcja, dobre wykonanie, jako całość może nie zachwyca, ale mocnymi kawałkami, których tu nie brakuje, ścieżka ta stoi.
http://www.youtube.com/watch?v=GZjflm7-5bY
- nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
'THE YEAR OF THE WOLF'- Tuomas Kantelinen
Już od kilku tygodni nie mogę się uwolnić od tej płyty. Zaledwie 31 minut muzyki, ale za to jakiej. Kończące album 'Requiem' jest cudowne.
'STALINGRAD' - Norbert J. Schneider
Mocarna rzecz, niech Horner ze swoim "Wrogiem u bram' schowa się głęboko
Już od kilku tygodni nie mogę się uwolnić od tej płyty. Zaledwie 31 minut muzyki, ale za to jakiej. Kończące album 'Requiem' jest cudowne.
'STALINGRAD' - Norbert J. Schneider
Mocarna rzecz, niech Horner ze swoim "Wrogiem u bram' schowa się głęboko