Oscary 2012
Re: Oscary 2012
BAFTA: mnie ciekawi, kto wejdzie do muzycznej Oscarowej piątki w miejsce Szpiega, bo raczej cały film zostanie w nominacjach olany. Tintin? Któryś Desplat (czyli zapewne Ides of March)?
Co do samych nominacji dużo mam zastrzeżeń (kompletne olanie Goslinga np.), ale najbardziej dziwi brak wyróżnienia Drzewa życia za zdjęcia, które dotychczas były pewniakiem we wszelkich nagrodach.
Co do samych nominacji dużo mam zastrzeżeń (kompletne olanie Goslinga np.), ale najbardziej dziwi brak wyróżnienia Drzewa życia za zdjęcia, które dotychczas były pewniakiem we wszelkich nagrodach.
Widać byli bardzo konsekwentni w kompletnym olaniu tego filmu.ale najbardziej dziwi brak wyróżnienia Drzewa życia za zdjęcia, które dotychczas były pewniakiem we wszelkich nagrodach.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Dobrze, że jak Horner a nie jak ZimmerKoper pisze:
Tutaj się zgadzam. Fajna piosenka, miła, melodyjna, ale ma się wrażenie, że Elton się powiela jak Horner.![]()

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Jak se przypomnę piosenki, które dostawały lub były chociaż nominowane do Oscara w latach 90. jak np. "Can You Feel the Love Tonight", "Colors of the Wind", "My Heart Will Go On", "Go the Distance", "I Don't Want to Miss a Thing", "You'll Be in My Heart", "I Have Nothing" to te 5 piosenek nominowanych do Złotych Globów to bida z nędzą 

- lis23
" Beauty and the Beast " - tak na to patrząc to Masz świętą rację 
ogólnie, prestiż piosenek filmowych bardzo zmalał ostatnimi czasy ...

ogólnie, prestiż piosenek filmowych bardzo zmalał ostatnimi czasy ...
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Tak przeglądałem sobie Oscary za piosenkę i widzę, że Akademia nie lubi piosenek z Bonda, tylko 3 nominacje, dla mnie to praktycznie każda nadaje się przynajmniej na nominację, a niektóre to nawet i na Oscara 

- ravaell
- Asystent orkiestratora
Ogólnie Akademia, co mnie bardzo cieszy, woli nominować i nagradzać piosenki słyszane w trakcie trwania filmu, a nie te puszczane na napisach końcowych - i tak jest przykładowo z piosenkami Disneya, gdzie w ostatnich pięciu latach nominowano aż dziewięć piosenek z tej wytwórni (ale tylko jedna zamieniła się w Oscara - zeszłoroczne "We Belong Together") 

- lis23
Chyba Elton i Madonna znowu nie będą do siebie pałać miłością:
" Madonna Wins Golden Globe, Elton's shocked "
http://www.eltondaily.com/2012/01/madon ... .html#more
kilka lat temu, Elton zjechał Madonnę za to, że się puszcza z taśmy, nie odzywali się do siebie przez trzy lata
" Madonna Wins Golden Globe, Elton's shocked "

http://www.eltondaily.com/2012/01/madon ... .html#more
kilka lat temu, Elton zjechał Madonnę za to, że się puszcza z taśmy, nie odzywali się do siebie przez trzy lata

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Powiedzmy to sobie szczerze: Akademia w ogóle failuje muzycznie. Praktycznie w każdym roku tak czy inaczej się ośmieszają.Templar pisze:Tak przeglądałem sobie Oscary za piosenkę i widzę, że Akademia nie lubi piosenek z Bonda
eee o której jutro wg naszego czasu te nominacje? bedzie gdzie video na żywo?
#FUCKVINYL
taa tylko tam pewnie co 2 jankeski nastolatek przy popkornie i ajfonie na uszach będzie się fapował na tej stronce więc stream oglądający przez miliony będzie raczej nieosiągalny.. a gdzies indziej bedzie?
#FUCKVINYL
Nie masz co robić, tylko ogłoszenie nominacji oglądać?
Za miesiąc gala rozdania, tamto se obejrzysz, a nie takie pierdoły jak jutro 

nie obejrze bo w nocy to ja śpie. chyba że ktoś mi potem da linka do HDTV-Rip 

#FUCKVINYL
No kurka, ja co roku na oficjalnej stronce oglądam i nie ma problemu... Zresztą prawie natychmiast pojawia się pełna lista.
No więc jakie nominacje przewidujecie? Trzy miejsca wydają się być obstawione: John Williams, Ludovic Bource, Howard Shore. A pozostałe dwa? Myślę, że Akademia jak co roku dołoży coś od siebie i jak zwykle nominacje do Oscarów nie pokryją się w 100% z chociażby Globami. Zazwyczaj pokrywają się 2-4 tytuły.
Jakieś propozycje, co to może być?
No więc jakie nominacje przewidujecie? Trzy miejsca wydają się być obstawione: John Williams, Ludovic Bource, Howard Shore. A pozostałe dwa? Myślę, że Akademia jak co roku dołoży coś od siebie i jak zwykle nominacje do Oscarów nie pokryją się w 100% z chociażby Globami. Zazwyczaj pokrywają się 2-4 tytuły.
Jakieś propozycje, co to może być?