Oscary 2012
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Oscary 2012
Kiedy podawane są nominacje do Oscarów? Chcę wiedzieć od kiedy można swoje typy podawać?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Mnie osobiście bardziej zdziwiła obecność Szpiega - wszystkie pozostałe typy są bowiem wyraźnie naznaczone piosenkami lub muzyką mocno charakterystyczną (vide Hanna), a Szpieg taki skromniutki że aż dziw bierze. A Sali nie widziałem, to się nie wypowiadam.DanielosVK pisze:Sala Samobójców? What the fuck?
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
No w Sali też jest sporo piosenek, ale żeby od razu nominować?
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Nominations announcedWawrzyniec pisze:Kiedy podawane są nominacje do Oscarów? Chcę wiedzieć od kiedy można swoje typy podawać?
Tuesday, January 24, 2012
Złoty Glob za najlepszy score dla Artysty.
Za piosenkę dla Madonny za "Masterpiece" z W.E.
Za piosenkę dla Madonny za "Masterpiece" z W.E.
Ostatnio zmieniony pn sty 16, 2012 02:52 am przez Mystery, łącznie zmieniany 1 raz.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Do bani z takimi Globami: ani Williams, ani Elton, nie mam już po co oglądać 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Ale jest Tintin !!! Chyba nikt się nie spodziewał nagrody za animację po raczej chłodnym przyjęciu w U S and A.

Przyjęcie w USA było raczej dobre, 74% na RT, 68 na MT. Cars 2 nie miało szans, spinoffu Shreka by nie nagrodzono, podobnie jak dla brytyjskiej produkcji. Liczyło się tylko Rango, ale widać nazwisko Spielberga przeważyło i już nie trzeba mu będzie nic dawać za War HorseCisek pisze:Ale jest Tintin !!! Chyba nikt się nie spodziewał nagrody za animację po raczej chłodnym przyjęciu w U S and A.

A Separation

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Skoro Scorsese dostał za " Hugo " to i Spielberg może dostać za konika 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Ale fajnie! Strasznie się cieszę, że akurat za to Scorsese został nagrodzony, od momentu gdy usłyszałem o tym projekcie życzyłem Martinowi jak najlepiej.
Mam nadzieję, że się nie rozczaruję. 
Nagroda wieczoru - Peter Dinklage!!!

Nagroda wieczoru - Peter Dinklage!!!
- Wojteł
- John Williams
Peter miszcz. W grze o tron masakruje wszystkich równo jak leci, jego Lannister to chyba najbardziej wyrazista postać (co jest nie lada wyczynem przy wielu tak świetnych postaciach i aktorach)
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
przecież to jasne jak słońce że Artysta w tym roku wszystko zgarnie co najważniejsze, w tym za score oskara.
#FUCKVINYL
- ravaell
- Asystent orkiestratora
Arysta zgarniałą w sumie prawie wszystkie nagrody krytyków, więc w sumie Złoty Glob był do przewidzenia. Ale pomijając nawet, że jest to po prostu bardzo dobra muzyka, po zeszłorocznym wypadku z R&R przydałoby się Akademii docenić dzieło nietuzinkowe, klasyczne i zupełnie inne od tego, do czego zmierza współczesna filmówka.
A nagrody w sumie przewidywalne, jedynym zaskoczeniem było tu chyba "O północy w Paryżu" i jego Złoty Glob za najlepszy scenariusz. No i Tintin w końcu się wybił, zwycięstwo nad Rango może przełożyć się na Oscara. Szkoda jedynie, że Pixarowi nie wyszły do końca Cars 2, ale przy zbliżającym się niezwykle klimatycznym "Brave" już mocno zaciskam za niego kciuki.
Trzeba obejrzeć w końcu tych Spadkobierców, Payne wraca z pełną klasą
A nagrody w sumie przewidywalne, jedynym zaskoczeniem było tu chyba "O północy w Paryżu" i jego Złoty Glob za najlepszy scenariusz. No i Tintin w końcu się wybił, zwycięstwo nad Rango może przełożyć się na Oscara. Szkoda jedynie, że Pixarowi nie wyszły do końca Cars 2, ale przy zbliżającym się niezwykle klimatycznym "Brave" już mocno zaciskam za niego kciuki.
Trzeba obejrzeć w końcu tych Spadkobierców, Payne wraca z pełną klasą

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
E tam. Większość tych postaci jest płaska jak papier (może poza Catelyn), ale to wina Martina - dopiero w dalszych książkach się rozwijają. Tyrion jako jedyny jest tu w jakiś sposób wielowymiarowy, a Dinklage wzbogacił tę postać swoją własną ironiczną inteligencją, super rola! Reszta to takie kukiełki dla nerdów fantasy.Wojtek pisze:Peter miszcz. W grze o tron masakruje wszystkich równo jak leci, jego Lannister to chyba najbardziej wyrazista postać (co jest nie lada wyczynem przy wielu tak świetnych postaciach i aktorach)

Wracając do gali, to raczej było nudnawo, więc te zapowiedzi, jak Gervais zadziwi, jak zwykle były do niczego.

Korzeń też był, ale na 500 fotach z gali na gettyimages jest tylko na jednym jakiejś aktorki i to ledwo go można wypatrzyć bo jest w tle tego zdjęcia, gdy gadał sobie z Czaderską-Hayek. Dżona na gali chyba nie było w ogóle bo by go uchwycili w poblizu Stwiena, albo inaczej Stiwen byłby w jego pobliżu.
#FUCKVINYL