Chodzi mianowicie o "Mysterious Island" Bernarda Herrmanna.
Chciałbym usłyszeć Waszych opinii na temat tej płyty, muzyki i czy jest ona warta i godna przesłuchania?
Jeszcze raz przepraszam za fatygę i serdecznie dziękuję z góry

Które wydanie?Wawrzyniec pisze:przedwczoraj zauważyłem w sklepie pewną płytkę i trochę mnie zaintrygowała. Chodzi mianowicie o "Mysterious Island" Bernarda Herrmanna.
Każda ścieżka Herrmanna jest godna przesłuchania!Chciałbym usłyszeć Waszych opinii na temat tej płyty, muzyki i czy jest ona warta i godna przesłuchania?
Nie słyszałem o dwupłytowych, ale ja bym wybrał to, które podałem. Jakość dźwięku niesamowita! Jakby Herrmann to dopiero co nagrał.Wawrzyniec pisze:To było wydanie jednopłytowe, a więc pewnie to:
http://buysoundtrax.stores.yahoo.net/mysisorsounb.html
No akurat na wydaniu TFC nie ma z tyłu potworów (są w książeczce), ale ta wersja ma fajniejszą IMO okładkę.Szkoda, że nie ma zdjęcia tyłu, gdyż pamiętam, że były na nim ujęcia z
filmu z różnymi potworami. Fajnie wyglądały![]()
Fju... drogo.. Lepiej kupić u partaczy za 20$.Cenowo to ta płyta z jakieś 20 Euro kosztowała, a więc trochę, chociaż i tak mniej od "El Cida", który z 30 kosztuje
A czy w naszych sklepach sprzedają za euro?Adam Krysiński pisze:Jeżeli to polski sklep to nie ma szansy byś tą płytę widział spod tego linku. Po prostu nie wierzę.. ? Chyba że widziałeś ten score za granicą?
Bucholc oczywiście dobrze twierdzi z tym BerlinemBucholc Krok pisze:Wawrzyniec pewnie widział ją w Berlinie albo w jakimś innym Hanoverze.Za takie wydanie nie dałbym 20$, a co dopiero 20euro.
,Bucholc Krok pisze:Jeśli się zdecydujesz to mogę Ci przy okazji sprowadzić tę wersję TFC od partaczy. Ale to żaden limit, taże poleży jakby co.