Jeremy Soule - The Elder Scrolls V: Skyrim

Czasem zdarza się, że kompozytorzy ścieżek dżwiękowych poza swą działalnością filmową są również autorami projektów związanych ze światem gier komputerowych. W tym dziale można podyskutować właśnie o tych "niesoundtrackowych" dokonaniach.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: Jeremy Soule - The Elder Scrolls V: Skyrim

#46 Post autor: hp_gof » śr sty 04, 2012 17:29 pm

Dlatego ja na przykład zawsze daję wszelkie dane bez polskich znaków :P

Templar

#47 Post autor: Templar » śr sty 04, 2012 17:38 pm

Na koncie miałem podane bez polskich znaków, ale jak widać wzięli dane z PayPala. Po drugie po to w przeglądarkach jest opcja automatycznego wyboru kodowania, aby z niej korzystać. Po trzecie mogli się domyślić, że nikt np. nie ma w imieniu małpy, slasha i hasha :P

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#48 Post autor: Bucholc Krok » śr sty 04, 2012 18:12 pm

Templar pisze:Dzisiaj doszło :D Tak patrzę, to coś im się polskie znaki nie wyświetliły i z krzaczkami dali mój adres, dobrze, że w ogóle doszło :mrgreen:
Ale tu nie powinno być większego problemu nawet z krzakami (oczywiście w pewnych granicach), choć zdarzyło mi się z 10 lat temu, że paczka wysłana z Warszawy nie doszła, bo gość w ulicy pominął 2, akurat mało znaczące, litery. Do dzisiaj nie wiem, jak to było możliwe, że ćwoki ją odesłały. :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Templar

#49 Post autor: Templar » śr sty 04, 2012 19:22 pm

Bucholc Krok pisze:Ale tu nie powinno być większego problemu nawet z krzakami (oczywiście w pewnych granicach), choć zdarzyło mi się z 10 lat temu, że paczka wysłana z Warszawy nie doszła, bo gość w ulicy pominął 2, akurat mało znaczące, litery. Do dzisiaj nie wiem, jak to było możliwe, że ćwoki ją odesłały. :)
Niby tak, ale to automat sortuje paczki, jak widzi krzaczki, albo zły kod pocztowy, czy inny błąd to odrzuca taką paczkę, tam jest kilka etapów sortowania i ta moja to pewnie już na pierwszym wyleciała. No i te odrzucone trzeba sortować ręcznie, a że mało ludzi i przed świętami dużo przesyłek to czekałem 3 tygodnie zamiast jednego na paczkę. To samo z Conanem, zamówiłem Destroyera i 2 dni później Barbariana, ten drugi doszedł równo 6 dni później, a ten pierwszy miał zły kod pocztowy i przyszedł dopiero wczoraj, 2 tygodnie po Barbarianie :P

Turek

#50 Post autor: Turek » czw sty 05, 2012 12:40 pm

Kupiłeś oba re-reci ? 8)

Templar

#51 Post autor: Templar » czw sty 05, 2012 15:49 pm

Turek pisze:Kupiłeś oba re-reci ? 8)
Tak, już od jakiegoś czasu planowałem zakup pierwszego, no i akurat jak Destroyer się pojawił to zamówiłem oba, takie płyty trzeba mieć w kolekcji :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#52 Post autor: Bucholc Krok » czw sty 05, 2012 16:02 pm

Autografy jeszcze dają? Bo chyba było jakieś info, że tylko do któregoś grudnia.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Templar

#53 Post autor: Templar » czw sty 05, 2012 16:09 pm

Bucholc Krok pisze:Autografy jeszcze dają? Bo chyba było jakieś info, że tylko do któregoś grudnia.
Miały być do 23.12, ale widzę, że zmienili:

http://www.directsong.com/mobile/produc ... uctid=2240

"PLEASE NOTE, all orders placed will be personally autographed by composer Jeremy Soule while supplies last."

czyli jeszcze można dostać :P

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#54 Post autor: Bucholc Krok » czw sty 05, 2012 16:14 pm

To chyba się szarpnę. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#55 Post autor: Wawrzyniec » czw sty 05, 2012 22:47 pm

Wow, skoro teraz Templar dostał swoją przesyłkę to pewnie moja przyjdzie na Wielkanoc. :roll:
Ale gratuluję koledze zakupu. :) Powiedz coś więcej o tym wydaniu? Najlepiej strzel jakąś fotkę, pochwal się. :) I opowiedz coś o samej muzyce. :)

@Bucholc jesteś pewny tego zakupu? Słyszałeś jakieś próbki? Mnie się ta muzyka podoba. Ale jest jej naprawdę dużo i aby potem nie było na mnie, że tak tę muzykę zachwalałem, a Tobie się nie spodobała :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#56 Post autor: Bucholc Krok » pt sty 06, 2012 10:29 am

Wawrzyniec pisze:@Bucholc jesteś pewny tego zakupu?
Pewny będę po przesłuchaniu całości. :)
Słyszałeś jakieś próbki?
Na YT trochę zalega.
Mnie się ta muzyka podoba. Ale jest jej naprawdę dużo i aby potem nie było na mnie, że tak tę muzykę zachwalałem, a Tobie się nie spodobała :wink:
No to będzie zwrot kosztów, co nie? ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#57 Post autor: Wawrzyniec » pt sty 06, 2012 17:45 pm

Bucholc Krok pisze:
Słyszałeś jakieś próbki?
Na YT trochę zalega.
I co o nich powiesz? Gdyż soundtrack jest naprawdę długi, ale według mnie to muzyka wysokiej klasy.
Mnie się ta muzyka podoba. Ale jest jej naprawdę dużo i aby potem nie było na mnie, że tak tę muzykę zachwalałem, a Tobie się nie spodobała :wink:
Bucholc Krok pisze:No to będzie zwrot kosztów, co nie? ;)
Zapomnij. :P I tak już ten zakup uszczuplił mój budżet. Tylko zważywszy, że zamówiłem gdzieś w połowie grudnia, to sobie jeszcze poczekam. Zazdroszczę Templarowi. :P
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#58 Post autor: Bucholc Krok » sob sty 07, 2012 15:17 pm

Wawrzyniec pisze:I co o nich powiesz? Gdyż soundtrack jest naprawdę długi, ale według mnie to muzyka wysokiej klasy.
Za wiele nie słyszałem, ale podobały mi się. Zresztą akurat w przypadku rpg-ów i muzyki z tego typu gier nie jestem zbyt obiektywny, bo ma ona u mnie pewien "handicap". :)
Zapomnij. :P I tak już ten zakup uszczuplił mój budżet. Tylko zważywszy, że zamówiłem gdzieś w połowie grudnia, to sobie jeszcze poczekam. Zazdroszczę Templarowi. :P
Coś tam się nie spieszą z realizacją zamówień?

Templar

#59 Post autor: Templar » wt sty 10, 2012 19:57 pm

Wawrzyniec pisze:Ale gratuluję koledze zakupu. :) Powiedz coś więcej o tym wydaniu? Najlepiej strzel jakąś fotkę, pochwal się. :) I opowiedz coś o samej muzyce. :)
Masz tu jedną fotę i się ciesz:

http://i.imgur.com/HLi3w.jpg

:mrgreen:

A samo wydanie to zwykły digipak na 4 CD, żadnej książeczki nie ma, na tekturce lista utworów + autograf. A o muzyce, później coś powiem, bo muszę jeszcze trochę posłuchać, nie miałem jeszcze wystarczająco czasu, aby się z nią w pełni zapoznać ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#60 Post autor: Bucholc Krok » śr sty 11, 2012 11:54 am

Templar pisze:A samo wydanie to zwykły digipak na 4 CD, żadnej książeczki nie ma,
To lipa!

ODPOWIEDZ