Jeremy Soule - The Elder Scrolls V: Skyrim

Czasem zdarza się, że kompozytorzy ścieżek dżwiękowych poza swą działalnością filmową są również autorami projektów związanych ze światem gier komputerowych. W tym dziale można podyskutować właśnie o tych "niesoundtrackowych" dokonaniach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Krelian
Ghostwriter znanego twórcy

Re: Jeremy Soule - The Elder Scrolls V: Skyrim

#31 Post autor: Krelian » śr gru 07, 2011 17:01 pm

no chyba się zgodzę dużo spokojnej ilustracyjnej muzyki, która być może pasuje do gry ale tak w oderwaniu ciężko się słucha (może coś by się tam polubiło bardziej po n-tym usłyszeniu w grze) no ale jak na pierwszy rzut oka (ucha) utworek Unbroken Road mi się podoba :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#32 Post autor: Wawrzyniec » śr gru 14, 2011 02:43 am

Bardzo ładna stonowana muzyka. Parę fajnych nawiązań do poprzednich serii i ciekawych aranżacji. Fakt, że 3 godziny muzyki to trochę za dużo, ale naprawdę bardzo miło obcowało mi się z tą muzyką, której trudno odmówić specyficznego klimatu. W grze ta muzyka wypadać rewelacyjnie.
Soule nie zawiódł, ale z bardziej okrojonego wydania a la poprzednie "Morrowind" czy "Oblivion" bardziej bym się ucieszył. :)

"Unbroken Road" jest cudne!
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#33 Post autor: Wawrzyniec » pt gru 16, 2011 23:47 pm

Widać, że znowu jestem w mniejszości. :? Ale przesłuchałem już chyba z 4 razy ten soundtrack. 4x3=12. Spędziłem ponad 12 godzin z tą muzyką i naprawdę mi się podoba, nawet bardzo. Wiem, że ogrom materiału może trochę przeszkadzać, ale jak się już ją włączy to się po prostu płynie z tą muzyką. Soule się postarał, jestem zadowolony, nawet bardzo. Ale pewnie tylko ja.

Templar

#34 Post autor: Templar » pt gru 16, 2011 23:53 pm

Wawrzyniec pisze:Widać, że znowu jestem w mniejszości. :? Ale przesłuchałem już chyba z 4 razy ten soundtrack. 4x3=12. Spędziłem ponad 12 godzin z tą muzyką i naprawdę mi się podoba, nawet bardzo. Wiem, że ogrom materiału może trochę przeszkadzać, ale jak się już ją włączy to się po prostu płynie z tą muzyką. Soule się postarał, jestem zadowolony, nawet bardzo. Ale pewnie tylko ja.
Nie słuchałem jeszcze samego soundtracku, nadal czekam na swoją przesyłkę, a ściągać mi się nie chce, ale w grze to bez rewelacji. W tym roku jak dla mnie była cała masa "game scorów", które lepiej się sprawdzały podczas gry - Killzone 3, Bulletstorm, Portal 2, Wiedźmin 2, L.A. Noire, Uncharted 3, Modern Warfare 3, NFS: Run, Dead Island, Trine 2.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#35 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 17, 2011 00:01 am

Jak Ci się soundtrack nie spodoba, to jestem gotowy go od Ciebie odkupić.

Templar

#36 Post autor: Templar » sob gru 17, 2011 00:01 am

Wawrzyniec pisze:Jak Ci się soundtrack nie spodoba, to jestem gotowy go od Ciebie odkupić.
Kupiłem dla autografu :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#37 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 17, 2011 00:21 am

Ponad 100 złotych wydałeś, za autograf. Niezły jesteś, też bym tak chciał. :P

Templar

#38 Post autor: Templar » sob gru 17, 2011 00:23 am

Wawrzyniec pisze:Ponad 100 złotych wydałeś, za autograf. Niezły jesteś, też bym tak chciał. :P
Kolekcjonuję gry i wszystko co z nimi związane (soundtracki, figurki, książki, koszulki itp.), także płytka z autografem Soule'a też się przyda do mojej kolekcji :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#39 Post autor: Adam » sob gru 17, 2011 07:31 am

ooo Templar to szacunek - pokazał bys nam foty tej kolekcji w dziale plytowym jest dział :) szczegolnei mnie interesuje te kolekcjonerki :)
#FUCKVINYL

Templar

#40 Post autor: Templar » sob gru 17, 2011 14:56 pm

Adam pisze:ooo Templar to szacunek - pokazał bys nam foty tej kolekcji w dziale plytowym jest dział :) szczegolnei mnie interesuje te kolekcjonerki :)
Mogę wrzucić wieczorem zdjęcia części mojej kolekcji. Całości nie dam rady, bo z racji małego mieszkania sporo mam pochowane po szafach i trzymam tylko same płyty w osobnym etui, jak będę robił generalne porządki wiosenne (bo zimowe już robiłem :D) to pokażę resztę :P

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#41 Post autor: Ele » ndz gru 18, 2011 14:29 pm

Też kupiłem! I też lubię. Około godzina materiału jest MEGA, reszta już taka średnia.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#42 Post autor: Wawrzyniec » pn gru 26, 2011 02:12 am

Panowie Templar i Ele, przyszły już Wasze paczki? :)

Templar

#43 Post autor: Templar » pn gru 26, 2011 14:05 pm

Wawrzyniec pisze:Panowie Templar i Ele, przyszły już Wasze paczki? :)
Jeszcze nie :/ Mam nadzieję, że jutro będzie.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#44 Post autor: Wawrzyniec » pn sty 02, 2012 12:18 pm

I jak, doszło wreszcie? :) Skoro Ty tak długo czekasz, to pewnie ja swoje wydanie otrzymam w lipcu. :P

Templar

#45 Post autor: Templar » śr sty 04, 2012 17:13 pm

Wawrzyniec pisze:I jak, doszło wreszcie? :) Skoro Ty tak długo czekasz, to pewnie ja swoje wydanie otrzymam w lipcu. :P
Dzisiaj doszło :D Tak patrzę, to coś im się polskie znaki nie wyświetliły i z krzaczkami dali mój adres, dobrze, że w ogóle doszło :mrgreen:

ODPOWIEDZ