FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Turek

Re: 5. Festiwal Muzyki Filmowej - Kraków - Maj 2012

#76 Post autor: Turek » wt sty 03, 2012 13:06 pm

No bez przesady :)

Ten FMF miał mieć 5 dni więc owa połowa dotyczy dla mnie tej liczy właśnie.

Wychodzi 2,5 więc 3 dni pewnie będą.

Piątek, sobota i w niedzielę ostatni koncert.

Co my będziemy dumać - kiedy można się spodziewać infa oficjalnego od KBF ?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#77 Post autor: Adam » wt sty 03, 2012 13:52 pm

Turek pisze:Ten FMF miał mieć 5 dni więc owa połowa dotyczy dla mnie tej liczy właśnie.

Wychodzi 2,5 więc 3 dni pewnie będą.

Piątek, sobota i w niedzielę ostatni koncert.
Nie do końca. Nigdzie nie było takiego infa, a jedyne które było - to zdjęcie z Teneryfy - nie jest w żaden sposób wiarygodne, bo tamten festiwal był w sierpniu ub. roku, gdy nikt w KBF nie śnił nawet że tak ich potraktują z kasą. To że oni w tamte wakacje sobie zaplanowali 5 dniowy fmf i taki flipczart wyświetlali jako reklamę na współpracującej z nimi Filmucite Navarro, o niczym dziś nie świadczy i jest tylko historią. To był wtedy tylko ich plan na to wynika, o czym nikt by nie wiedział gdyby nie przypadkowo że trafiłem na taką fotę. Nigdzie indziej nie podawali tych dat ani nie mówili o nich. Do tej pory standardem był fmf 3 dniowy, więc mozna zakładać że skończy się np na 2 dniach, a już bankowo nie będzie więcej niż w trzech. I terminy podane na tamtej reklamie też mogą ulec przez to zmianie. Aha i ta fota nie była nigdzie dostępna oficjalnie, ja ją wypatrzyłem w miniaturce na jednym z archiwum newsów strony FMF, gdzie dali wzmianke o festiwalu Navarro. A np jak ich ktoś daaawno temu już pytał na fejsie o daty fmf w 2012 to odpisywali tam że nie są jeszcze znane.

Konferencja programowa jak zawsze na przełomie lutego i marca i wtedy będzie już wiadome finalnie wszystko. Więc trzeba teraz czekać.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#78 Post autor: Wawrzyniec » wt sty 03, 2012 14:10 pm

Reasumując zapowiada się cienko. :? Jak tak dalej pójdzie to tegoroczny FMF nie będzie dorastał temu co było w Gandawie w zeszłym roku, nawet do podeszwy buta. Zresztą to i tak było do przewidzenia.
Przy czym i tak nie ma co się oczekiwać jesteśmy w mniejszości i tak też nie mamy co liczyć, że takie festiwale będą przez wielu osób traktowane poważnie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Mefisto

#79 Post autor: Mefisto » wt sty 03, 2012 14:31 pm

Althazan pisze: Ważny cytat:
koncertu finałowego Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy
eee, nie śledzę co prawda człowieka w czerwonych okularach, ale czy to nie jest przypadkiem warszawska impreza? WTF?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#80 Post autor: Wawrzyniec » wt sty 03, 2012 14:38 pm

eee, mimo że zawsze daję datki to nie śledzę dokładnie Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, ale czy to nie jest przypadkiem ogólnopolska impreza? :?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#81 Post autor: Adam » wt sty 03, 2012 14:38 pm

Mefi EPIC FAIL. A kto płaci za wszystko? organizacja, budowa scen, artyści (bo niektórzy nie grają za fri) - przecież nie Owsik tyko miasta w szczytnym celu za ta płacą, nie załamuj mnie ile Ty masz lat :)
NO CD = NO SALE

Mefisto

#82 Post autor: Mefisto » wt sty 03, 2012 14:44 pm

Adam pisze:przecież nie Owsik tyko miasta w szczytnym celu za ta płacą, nie załamuj mnie ile Ty masz lat :)
no dobra, ale finał zdaje się zawsze był w Wawie czy nie? Zresztą jak napisałem - nie śledzę.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#83 Post autor: Adam » wt sty 03, 2012 14:57 pm

oj bo to chodziło o finał w sensie imrpezy w danym mieście. wiadomo że "ten" finał to wieczorem na zywo z wawy leci w ten dzień.
NO CD = NO SALE

Templar

#84 Post autor: Templar » wt sty 03, 2012 16:34 pm

Na organizację WOŚPu + jeszcze Woodstocku to chyba idzie więcej pieniędzy, niż oni zbierają :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#85 Post autor: Adam » wt sty 03, 2012 18:49 pm

NO CD = NO SALE

Mefisto

#86 Post autor: Mefisto » wt sty 03, 2012 19:06 pm

no to w takim razie nie mój fail, tylko ich :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#87 Post autor: Adam » wt sty 03, 2012 21:53 pm

w wieczornej kronice krakowskiej jakiś łepek platformers z rady miasta właśnie się wypowiadał przed kamerą zdziwiony że co za problem połowe festiwali robić co 2 czy co 3 lata :lol: :lol: :lol: :lol: nic tylko rozstrzelać tych złodzieji :evil:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#88 Post autor: Wawrzyniec » wt sty 03, 2012 23:05 pm

Coś czuję, że ja mówi stare porzekadło to zamiast na Festiwal pojedziemy do Dupy na raki by łowić szczupaki. :roll:

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Początkujący orkiestrator
Kontakt:

#89 Post autor: Łukasz Waligórski » śr sty 04, 2012 10:28 am

Sytuacja KBF jest naprawdę nieciekawa. Przeczytajcie ten wywiad:
http://www.mmkrakow.pl/398743/2012/1/4/ ... egory=news

Z nas najbardziej interesujących kwestii... wypowiedź dyrektor KBF:

A na co będzie stać KBF, przy budżecie 17 mln zł? Z których imprez będziecie musieli zrezygnować, gdzie będziecie szukać oszczędności?
(...)
Zrobimy w styczniu i pod koniec roku kolejne edycje Opera Rara, już kontraktujemy festiwal Misteria Paschalia, który w tym roku będzie bardzo ograniczony. Zajmujemy się też koncertem na zakończenie prezydencji Polski w UE, ale taką możliwość dała nam nie dotacja miejska,, a z Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Zostanie mi trochę pieniędzy, ale jest za wcześnie, żeby mówić dokładnie, na co je przeznaczę. Może zrobię jeden koncert FMF, albo połowę Sacrum Profanum. Zastanawiam się nad Art Boomem, prawdopodobnie zniknie Boska Komedia.
(...)

Jeśli się jednak nie uda, to festiwale odejdą z Krakowa?

Producent festiwali Selector i Coke Live jest ten sam, który robi Open'era w Gdyni. Jeśli usłyszy, że są problemy z finansami w Krakowie, to nie będzie się zastanawiał nawet 5 minut, tylko pójdzie do innego miasta. Wszędzie przyjmą go z pocałowaniem ręki, bo nikt nie przepuści tak wielkiej promocji, kiedy na kilka dni do miasta przyjeżdżają tysiące młodych ludzi, którzy za chwilę będą wybierać ośrodek akademicki. To wszystko jest logiczne budowanie marki miasta, a my to możemy stracić. Jeśli np. nie zrobimy w tym roku FMF, to podobny festiwal, organizowany przez Jana A.P. Kaczmarka w Poznaniu, nas zastąpi, przejmie naszą publikę. Z tym że Poznań daje na ten festiwal 4 mln zł, a my mamy od miasta 1,5 mln zł.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#90 Post autor: Adam » śr sty 04, 2012 10:48 am

ano to samo w zasadzie, nic nowego nie powiedziała, bo jeden duży koncert to połowa fmf w sumie..
co do budżetu Kaczmarka - w tamtym roku miał bodaj 7 mln co już było 2 razy tyle co Kraków (całościowy, nie wiem ile dało w tym miasto, a widać że w tym Poznań da 3 razy tyle co Kraków chce dać, a to przecież liczba bez dodatkowej kasy od sponsorów), i jasnym jest - co słusznie stwierdziła - że jak w tym roku fmf nie wykaże się, to Kaczmarek przejmie interes. taka jest brutalna prawda rynku. dlatego ten palant z PEŁO w kronice wczoraj mi totalnie podniósł ciśnienie swoją głupotą.
NO CD = NO SALE

ODPOWIEDZ