A, czyli pewnie mamy dość sztampowy film biograficzny. Brakuje mi jakiś odważniejszych filmów biograficznych. Mam nadzieję, że "Lincoln" Spielberga będzie czymś więcej niż tylko laurką.hp_gof pisze:Gdyby Żelazna Dama jako film była mocnym kandydatem, to nominacja wzorem lat poprzednich pewnie byłaby gwarantowana, aczkolwiek jak na razie to tylko Streepowa jest główną gwiazdą, ewentualnie make-up, natomiast sam film w nominacjach wypada słabo.
The Iron Lady - Thomas Newman
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: The Iron Lady - Thomas Newman
#WinaHansa #IStandByDaenerys
A
Poczekajmy lepiej na Wałęsę, czyli pewnie mamy dość sztampowy film biograficzny. Brakuje mi jakiś odważniejszych filmów biograficznych. Mam nadzieję, że "Lincoln" Spielberga będzie czymś więcej niż tylko laurką.

no akurat Wajda wyraźnie powiedział że jego film nie będzie żadną laurką.
#FUCKVINYL
Mówić to on może. Wałęsa mu w "Człowieku z Żelaza" zagrał, a teraz ma go przedstawiać w świetle innym niż jasne, wątpię 

nie - powiedział że pokaże dobre rzeczy które zrobił ale też i te złe i ewentualnie potem może się tłumaczyć obrażonej rodzinie Wałęsy.
#FUCKVINYL
Oglądałem konferencję prasową, takie słowa dobrze brzmią i zachęcają do czekania na film, ale i tak mu nie wierzę, że zamierza szkalować w jakiś sposób dobre imię swojego ziomkaAdam pisze:nie - powiedział że pokaże dobre rzeczy które zrobił ale też i te złe i ewentualnie potem może się tłumaczyć obrażonej rodzinie Wałęsy.

będzie musiał bo naród nie pała miłością za specjalną do tej osoby więc na laurkę nie pójdzie do kina 

#FUCKVINYL
Ale film pójdzie w świat, a tam trzeba pokazać, kto obalił komunizmAdam pisze:będzie musiał bo naród nie pała miłością za specjalną do tej osoby więc na laurkę nie pójdzie do kina

http://www.youtube.com/watch?v=XD13WA02O0Y
aa no i Wałęsa nawet nie wnikał w scenariusz ani nie został mu on przedstawiony.
#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Wajda się skończył
Wałęsa też

Wałęsa też

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Muzyka nawet nawet, aczkolwiek miejscami zbyt mocno Desplatem zalatuje. Natomiast sam album zmontowany po chuju - te wszystkie arie i inne materiały źródłowe pasują do całości, jak... a już nawet nie powiem jak co. W każdym razie zamiast ubarwiać album, jedynie go pogrążają. Jeszcze poczekam na film, ale w powietrzu pachnie tróją - przynajmniej za cedeka.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
A ja się zgodzę z Mysterem. Świetna muzyka. Wywaliłem dwa utwory źródłowe ze środka, zostawiłem ten na końcu i początku, bo dosyć pasują. Sam materiał Newmana jest naprawdę dobry - ładna liryka, nienużący underscore, a miejscami świetna muzyka akcji. Momentami mógłbym powiedzieć o "pumpinie". W "Steady the Buffs" Newman znowu trochę zerżnął Pärta, ale nie brzmi to drażniąco, a utwór jest bardzo ładny. Dobry score Newmana, pokazujący, że wcale się nie skończył i ma jeszcze co pokazać i chyba jedyna tegoroczna jego praca, które jest w jakiś bardziej wybijający się spokój ciekawa. Dla mnie jeden ze score'ów roku. 4/5
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Z całą pewnością Łajda opisze historię Bolka z najdrobniejszymi szczegółamiAdam pisze:nie - powiedział że pokaże dobre rzeczy które zrobił ale też i te złe i ewentualnie potem może się tłumaczyć obrażonej rodzinie Wałęsy.

Dobra muza Tomka Newmana! Bardzo dobrze się słucha! Co najmniej czwóra się należy
Aczkolwiek nie spodziewałem się takiej oprawy dla Margaret Thatcher. Jestem ciekaw, jak to wypadnie w filmie. W każdym razie na płycie - bardzo pozytywnie!