CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Re: CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?
Może w takim razie dam im drugą szansę za parę lat, w oryginale.
W tym roku już nie mam nerwów do kina animowanego.

Nie dziwie się, wystarczy spojrzeć na poziom najlepszych tegorocznych filmów w nominacjach do Złotego GlobuMarek Łach pisze:W tym roku już nie mam nerwów do kina animowanego.

"Przygody Tintina"
"Auta 2"
"Artur ratuje Gwiazdkę"
"Kot w butach"
"Rango"
Wygra pewnie Tintin, albo Artur.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
i Cars 2, trzeba było jakoś zapchać tą piątkę 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To, do zapchania mogli np. dać "Kung Fu Pandę 2".
A nie dali. Więc jednak "Rango" się liczy. Zresztą dla mnie z tych nominowanych to "Rango" najbardziej życzę zwycięstwa.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Wawrzyniec pisze:Zresztą dla mnie z tych nominowanych to "Rango" najbardziej życzę zwycięstwa.

Dla mnie Rango tragiczne nie było (scena w barze była bardzo fajna), ale z tych nominowanych to jest zdecydowanie najgorszy, Auta 2 już nawet lepsze, nie mówiąc o Tintinie i Arturze i na 99% któryś z tych dwóch zgarnie nagrodę.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A "Arrietty" nie mogli nominować? W USA pewnie to się pojawiło dopiero w tym roku, więc mogłoby pasować? No a jakościowo rozkłada te "Ranga" i inne szajsy na łopatki.Wawrzyniec pisze:Jest "Rango".
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Premiera w USA, 17 Luty 2012, stąd też brak, a w ogóle film miał premierę w Japonii w 2010, ale fakt, z tych, co z tej piątki widziałem, ten jest najlepszy.Koper pisze:A "Arrietty" nie mogli nominować? W USA pewnie to się pojawiło dopiero w tym roku, więc mogłoby pasować? No a jakościowo rozkłada te "Ranga" i inne szajsy na łopatki.Wawrzyniec pisze:Jest "Rango".
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
arturMystery Man pisze:Nie dziwie się, wystarczy spojrzeć na poziom najlepszych tegorocznych filmów w nominacjach do Złotego GlobuMarek Łach pisze:W tym roku już nie mam nerwów do kina animowanego.![]()
"Przygody Tintina"
"Auta 2"
"Artur ratuje Gwiazdkę"
"Kot w butach"
"Rango"
Wygra pewnie Tintin, albo Artur.
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Też myślę, że Artur wygra. Spielberga będą doceniać za "War Whores", ale i tak umiarkowanie.

Tylko że jakoś na razie najwięcej nagród zbiera Rango...
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Fajowy ten "Drive", świetny klimacik przede wszystkim, no i małomówny bohater. Fajnie dobrali piosenki, score Martineza już nie w pełni mnie satysfakcjonował, bo fakt faktem, że świetnie się komponował z tą elektroniką w piosenkach i momentami budował fajnie napięcie, ale było go trochę za dużo, w scenach dialogowych imho był zupełnie zbędny. Jeden z najlepszych filmów roku mimo wszystko (także mimo nijakiej Carrey Mullighan czy jak ona się tam zwie - w "An Perfect Education mi się podobała i była przekonująca w roli naiwnej nastolatki, ale tu gra na jednej smutnej minie).
A w ogóle swego czasu miał to kręcić Neil Marshall a główną rolę miał zagrać Hugh Jackman. Ciekawe jak bardzo byłoby to różne od wersji, którą mamy.
A w ogóle swego czasu miał to kręcić Neil Marshall a główną rolę miał zagrać Hugh Jackman. Ciekawe jak bardzo byłoby to różne od wersji, którą mamy.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- ravaell
- Asystent orkiestratora
Można nawet powiedzieć, że przepaść między Rango, a pozostałymi filmami jest dość spora - na dzień dzisiejszy krytycy ogłosili Rango najlepszą animacją roku 10 razy, Tintina 4 i jeden raz tylko Arthur Christmas. A o świetnej i wzruszającej KFP2 cicho...hp_gof pisze:Tylko że jakoś na razie najwięcej nagród zbiera Rango...