MICHAEL GIACCHINO - MISSION IMPOSSIBLE 4: GHOST PROTOCOL

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

Re: MICHAEL GIACCHINO - MISSION IMPOSSIBLE 4: GHOST PROTOCOL

#106 Post autor: Ghostek » pt gru 16, 2011 18:57 pm

Templar pisze:
Mystery Man pisze:oficjalny remix Tiësto promujący film
Tomasz Goska pisze:Czekam na wersję dub
Obrazek
Kilka tygodni po premierze filmu zaleje nas masa różnych remoli. Jak choć jeden dobry się znajdzie nie omieszkam wkleić specjalnie dla Templara ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#107 Post autor: Wawrzyniec » pt gru 16, 2011 23:01 pm

Mefisto pisze:Na razie przesłuchałem aranżację Schifrina i mam poważne obawy, zarówno co do filmu, jak i muzyki - ten temat jest bowiem tak lajtowy i sympatyczny, że pasowałby do animki Pixara, a nie serii o szpiegach. Bez kitu - chyba najgorsza wersja jak dotąd.
Ja znam pewną bardzo dobrą i przypakowaną aranżację Schifrina. :P

Ale dobrze nie prowokuję już, tylko z chęcią poczekam na tekst Pawła. Nie ukrywam, że po opisach Mystery'ego sam jestem ciekaw tego score'u. Chociaż zabawy w Rahmana trochę mnie niepokoją :? Akurat co jak co, ale po Giacchino nigdy się nie spodziewałem, że pójdzie tą drogą. :shock:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#109 Post autor: Wawrzyniec » pt gru 16, 2011 23:26 pm

A ja tam chciałem Powella. W sumie jak Bond to Anglik powinien być.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#110 Post autor: Mystery » pt gru 16, 2011 23:41 pm

W sumie jak Bond to Anglik powinien być.
Powiedz to Hamlischowi albo dla Serry, no bo Kamenowi już nie ma jak :wink:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#111 Post autor: Mystery » pt gru 16, 2011 23:54 pm

Paweł Stroiński pisze:Giacchino do Bonda!
A ja bym go chciał w Moscow - nowy film o przygodach Jacka Ryana, który robi, główny reżyser Lost, dla którego to będzie debiut na wielkim ekranie, także kto wie, tym bardziej, że na 2012 nie ma żadnych projektów.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#112 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 17, 2011 00:00 am

Co do "Moscow" to angaż Giacchino wydaje mi się być pewny na 73%. A nawet jak nie to może na dużym ekranie zadebiutuje ktoś z GRCP. Chris Tilton, albo Chad Seiter? Kto wie?

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#113 Post autor: Mystery » sob gru 17, 2011 00:51 am

Wawrzyniec pisze:Co do "Moscow" to angaż Giacchino wydaje mi się być pewny na 73%. A nawet jak nie to może na dużym ekranie zadebiutuje ktoś z GRCP. Chris Tilton, albo Chad Seiter? Kto wie?
Tylko coś cicho z tym filmem, a Bender zdaje się pracować nad nowym serialem Abramsa Alcatraz. Zresztą ten film nie jest chyba związany z Bad Robots i Abramsem, także jakichś wpływów Giacchino tu mieć nie będzie i powiązałem, go z tym tytułem tylko ze względu na osobę reżysera, to nie MI:GP, gdzie znamy się z całą ekipą. A GRCP jak to nazywasz jest jeszcze za słabe na rynek filmowy i tak naprawdę nie istnieje. Po prostu Giacchino nie ma już czasu na telewizję, toteż jego asystenci Tilton i Datzmanowa, komponują do seriali produkowanych przez J.J.'a i tyle. A Seiter, zdaje się od dwóch lat, już nic dla Giacchino nie robi.

Mefisto

#114 Post autor: Mefisto » sob gru 17, 2011 03:06 am

Tak sobie słucham tej za długiej płyty i pierwsze wrażenie jest takie: naprawdę fajniutki, przyjemniutki, pomysłowiutki scorek (i naprawdę mocno słuchalny). Tylko mam jeden problem - poza wykorzystaniem schifrinowskiej nuty, nijak nie widzę go jako podkład do misji niemożliwej. Więc albo sam film tak mocno różni się stylistyką od tego, do czego M:I nas przyzwyczaiło serialo-kinowo dotychczas, albo Giacchino trochę się zapędził w interpretacji.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#115 Post autor: Adam » sob gru 17, 2011 08:08 am

scorek nadzwyczaj fajniutki, lepszy od trójeczki to nie ma nawet dyskusji co do tego. miażdżący pomysł z ruskimi wstawkami które wyciągają ten score na wyższy poziom. trafia na moją fap listę tegoroczną - 4/5. oczywiście lepsze to od nudnego S8 i szkoda że z racji takiego a nie innego filmu nie ma szans na ważne nagrody. najlepszy akcyjniak tego roku obok Fast Five, choć tamto podoba mi się ociupinke bardziej chocby z racji wyrazistego i energetycznego tematu przewodniego. Gjaczin tym razem nie splamił nazwiska 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#116 Post autor: Mystery » sob gru 17, 2011 09:08 am

Więc albo sam film tak mocno różni się stylistyką od tego, do czego M:I nas przyzwyczaiło serialo-kinowo dotychczas, albo Giacchino trochę się zapędził w interpretacji.
Na razie widziałem dwa klipy z filmu, jeden z piorącymi się babkami pod ostatnią minutę "Moreau Trouble Than She's Worth" i pościg samochodowy z "Out for a Run" w tle i oba jako muzyczna ilustracja MI wypadały bardzo dobrze. Kilka kawałków trudno mi sobie wyobrazić, np."Mumbai's the Word", będzie zapewne opisywać na przemiennie dwie różne sceny, ale myślę, że tak jak z długością płyty, tak i tu nie ma co się martwić na zapas. Ogólnie muza brzmi trochę jak kinowa wersja Alias (ci sami scenarzyści i producenci) i jako szpiegowska ilustracja nie tyle będzie działać bez zarzutu, co powinna wynieść film na inny level.

"Michael Giacchino's active, imaginative, nearly ever-present score nicely incorporates Lalo Schifrin's original TV theme"
najlepszy akcyjniak tego roku obok Fast Five, choć tamto podoba mi się ociupinke bardziej chocby z racji wyrazistego i energetycznego tematu przewodniego.
Jakby Mission Impossible takiego nie miał :D

No i to już pewne, mamy najlepszy film serii:
http://www.rottentomatoes.com/m/mission ... _protocol/

Fajny wywiad z BB
http://www.denofgeek.com/movies/1169679 ... music.html

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#117 Post autor: Adam » sob gru 17, 2011 09:26 am

Mystery Man pisze:Jakby Mission Impossible takiego nie miał :D
nie miałem na mysli 50 letniego tematu serii :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#118 Post autor: Mystery » sob gru 17, 2011 10:55 am

Adam pisze:
Mystery Man pisze:Jakby Mission Impossible takiego nie miał :D
nie miałem na mysli 50 letniego tematu serii :P
To jest temat przewodni i mając taką melodię chyba nie potrzeba drugiej. Ale Giacchino i tak dobrze zadbał o drugi plan, prezentując wiele fajnych motywów akcji i tematów pobocznych, które trzymają właściwy poziom, świetna rosyjska nuta w "Kremlin With Anticipation", efektowny "A Man, a Plan, a Code, Dubai", mocny "World's Worst Parking Valet", ładny "Putting the Miss In Mission" czy nawet ta wariacja z "Mood India". A ten budujący napięcie motyw z "Give Her My Budapest" przewijający się w "From Russia With Shove", "Moreau Trouble Than She's Worth", "Mumbai's the Word", "Launch Is On Hendricks", "World's Worst Parking Valet" działa naprawdę porządnie.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#119 Post autor: Adam » sob gru 17, 2011 15:57 pm

to juz wiem czemu tak bondowo brzmi ten score - synek (?) nadzorował :D

"Griffy - congratulations on your budding musicianship, I'm proud of you"

composer assistant - Griffy Giacchino

:mrgreen:
#FUCKVINYL

Mefisto

#120 Post autor: Mefisto » ndz gru 18, 2011 16:25 pm

Mystery Man pisze:jako szpiegowska ilustracja nie tyle będzie działać bez zarzutu, co powinna wynieść film na inny level.
na to liczę

swoją drogą końcówka albumu, na czele z mombajskimi rytmami, kompletnie rujnuje dla mnie wrażenia z odsłuchu - wypierdolić te trzy kiepskie fragmenty i mamy świetny, godzinny albumik. A tak...

ODPOWIEDZ