Kobiety a muzyka filmowa

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#91 Post autor: Koper » czw sty 21, 2010 14:59 pm

Bucholc Krok pisze:Proszę mnie usunąć z tej listy. Nie chcę brać udziału w podobnej partaninie. :) Poważni ludzie z branży nie będą chcieli ze mną gadać jak zobaczą, że coś przy tym robiłem. :P
Sam jesteś partanina. 2 i pół roku ciężkiej pracy!!! ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#92 Post autor: Bucholc Krok » czw sty 21, 2010 15:01 pm

Nic nie poradzę. Czasem ludzie pracują dekady i efekty są marne.. :D

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#93 Post autor: Mystery » czw sty 21, 2010 15:07 pm

BTW, jak to się stało, że Walta Kowalsky'ego zobaczymy w części drugiej, prequel czy co :?: :lol:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#94 Post autor: Adam » czw sty 21, 2010 15:09 pm

Odżyje bo uratuje go płytka w głowie - bo on robocop. Zapłacili synowi Korzyńskiego za pozyczenie sobie tej scenki z scenariusza Chłopaki nie płaczą.. ;-) :D

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#95 Post autor: Mystery » czw sty 21, 2010 15:10 pm

No to lepiej niż w Crank 2 :D

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#96 Post autor: Łukasz Wudarski » czw sty 21, 2010 15:25 pm

Mystery Man pisze:BTW, jak to się stało, że Walta Kowalsky'ego zobaczymy w części drugiej, prequel czy co :?: :lol:
Nas to nie interesowało, my tylko muzę pisaliśmy
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#97 Post autor: Wawrzyniec » czw sty 21, 2010 16:11 pm

Dziękuję bardzo. Tak jest o tym "Gran Torino" głośno, że pomyślałem sobie, że to wstyd, że tego filmu jeszcze nie widziałem. A, że i tak muszę się wstydzić mojego gustu muzycznego i innego także, to przynajmniej chciałem jakoś filmowo nadrobić. Dlatego też właśnie dzisiaj wypożyczyłem DVD, aby sobie ten film wieczorem obejrzeć. I wiecie co? Tak nie wiedzieć skąd, chyba domyślam się jak ten film się skończy.

P.S. Mam nadzieję, że w książeczce do soundtracka się nie pojawiam?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#98 Post autor: Bucholc Krok » czw sty 21, 2010 16:14 pm

Wawrzyniec pisze:Tak nie wiedzieć skąd, chyba domyślam się jak ten film się skończy.
No, chomik powraca do żywych..
P.S. Mam nadzieję, że w książeczce do soundtracka się nie pojawiam?
Jest wolny obój i produkcja. :D A książeczki żadnej nie będzie, tylko zwykła jednoczęściowa lipa. :) W ogóle widzę, że nie ma zbyt wielu chętnych do tego projektu. Gdzie indziej to jest straszna dobijatyka o miejsce w składzie, a tu.. klapa będzie. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#99 Post autor: Koper » pt sty 22, 2010 09:59 am

dziekan pisze:romansie Łukasza Koperskiego z utalentowaną wiolonczelistką.
Jak to romansie, toż ona ma to samo nazwisko co ja?! O co tu chodzi? :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#100 Post autor: Wawrzyniec » pt sty 22, 2010 11:49 am

Koper pisze:Jak to romansie, toż ona ma to samo nazwisko co ja?! O co tu chodzi? :D
Kazirodztwo :?: :shock: :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#101 Post autor: Koper » pt sty 22, 2010 12:05 pm

Ja myślę, że to Dziekan celowo chce jak najwięcej szumu wokół tego scoru narobić, żeby zwiększyć zainteresowanie i sprzedaż. :D

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#102 Post autor: Łukasz Wudarski » pt sty 22, 2010 12:52 pm

Panowie straszna informacja. Producenci przesunęli premierę scoru w Polsce na kwiecień...

Ale dobre jest to że i tak wejdzie do sklepów wcześniej niż film który w Stanach ma premierę w lutym, a w Polsce w czerwcu... Żenua
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#103 Post autor: Koper » pt sty 22, 2010 13:29 pm

Przecież i tak miałeś puścić to w obieg we flacu... :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#104 Post autor: Wawrzyniec » pt sty 22, 2010 13:42 pm

Ja w ogóle Panowie z całym szacunkiem, dość pesymistycznie podchodzę do tego całego projektu. Według mnie za dużo osób jest zaangażowanych w ten soundtrack. Nie lubię takich sytuacji. Po za tym mam poważne wątpliwości czy to Koper jest naprawdę kompozytorem tej muzyki :? Umieszczenie Babucha na okładce rodzi spekulacje. I ja spekuluję, że to tak naprawdę on odpowiada za większość muzyki.
A w ogóle to wczoraj oglądnąłem sobie "Gran Torino". Takie zakończenia się nie spodziewałem :P :wink: I naprawdę mam wątpliwości czy to co Koper czy też naprawdę Babuch, stworzyli pasuje pod obraz. :?
Słyszałem głosy, że podobno producenci nie są do końca zadowolenia i myślą o zastąpieniu tego score'u, muzyką Paula Haslingera.
Ja gram na gitarze, na dzwonkach chromatycznych, na flecie, uczę się na wiolonczeli
:shock: Impressive. Most impressive. :) Naprawdę gratuluję i zazdroszczę talentu :) Ja wiele bym dał choć za kroplę talentu muzycznego :( I pewnie brak tego talentu, jest także odpowiedzialny, że słuchałem do tej tak beznadziejnej muzyki. Ale to się zmieni :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#105 Post autor: Adam » pt sty 22, 2010 14:38 pm

Wawrzyniec pisze:Ja w ogóle Panowie z całym szacunkiem, dość pesymistycznie podchodzę do tego całego projektu. Według mnie za dużo osób jest zaangażowanych w ten soundtrack. Nie lubię takich sytuacji.
Wawrzyniec, aleś Ty pełny sprzeczności... :) Jak pińcet osób goni przy Hansie przy każdej jego płycie, czy prawie każdej, to jakoś obaw nie masz żadnych i nie podchodzisz pesymistycznie, tylko z wielkim przejęciem wyczekujesz na każdy mniej lub bardziej duży szit... A potem mówisz jak nasz prezydent-elektryk że "no wiecie, jest dobrze ale nie beznadziejnie" (o Sherlocku np.) ;-)

Konsekwencja się kłania ;-) I daj chłopakom naszym szansę ;-)

ODPOWIEDZ