Oscary 2012
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: Oscary 2012
Ale muzyka filmowa pewnie dobraDanielosVK pisze:Film, czy nie film, ale score'y to przeciętne.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Widzę, że teoria obierania ziemniaków, powoli przemienia się w praktykę i to niestety zbyt popularną na forum.
Tak się akurat składa, że w wielu zagranicznych recenzjach filmowych i to też tych z "Empire" i "Entertainment Weekly" i innych znanych źródeł, chwalona jest muzyka z "Puss in Boots" i to tylko przez kontekst, jak ona sprawuje się w filmie, a nie na samej płycie. Tak też tę nominację jak i "Winnie the Pooh" jestem w stanie zrozumieć. I nic do nich nie mam.
Tak się akurat składa, że w wielu zagranicznych recenzjach filmowych i to też tych z "Empire" i "Entertainment Weekly" i innych znanych źródeł, chwalona jest muzyka z "Puss in Boots" i to tylko przez kontekst, jak ona sprawuje się w filmie, a nie na samej płycie. Tak też tę nominację jak i "Winnie the Pooh" jestem w stanie zrozumieć. I nic do nich nie mam.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Dziwaczne te Annie Awards. No cóż, ubiegły rok dla animacji był lepszy. 

Nie wiem, czy to istotne, ale Europejską Nagrodę Filmową za najlepszą muzykę otrzymał "The Artist". Przesłuchałem muzykę trochę po łebkach. Powinna być nominacja na pewno. Ale to moje zdanie.
Krytycy z Houston:
Best Score
Alexandre Desplat, Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 2
Harry Escott, Shame
John Williams, The Adventures of Tin-Tin
John Williams, War Horse
Ludovic Bource, The Artist
Mniej więcej mamy już obraz liczących się w tym roku scorów, toteż proponuję zabawę w obstawianie 5 ścieżek nominowanych w tym roku do Złotych Globów (15 XII).
Best Score
Alexandre Desplat, Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 2
Harry Escott, Shame
John Williams, The Adventures of Tin-Tin
John Williams, War Horse
Ludovic Bource, The Artist
Mniej więcej mamy już obraz liczących się w tym roku scorów, toteż proponuję zabawę w obstawianie 5 ścieżek nominowanych w tym roku do Złotych Globów (15 XII).
A jednak HP... Zastanawiające. W momencie, kiedy przestałem się łudzić, że właśnie ta praca Desplata zostanie doceniona, sypią się nominacje 
Mam nadzieję, że Williams zostawi miejsce innym kompozytorom i zgarnie tylko jedną nominację, niezależnie od tego, na ile zasługuje czy nie zasługuje
"Artysta" też rośnie w siłę
Czyli wychodzi na to, że mamy już trzech pewniaków: Bource, Desplat, Williams. Choć wszystko się może zmienić

Mam nadzieję, że Williams zostawi miejsce innym kompozytorom i zgarnie tylko jedną nominację, niezależnie od tego, na ile zasługuje czy nie zasługuje

"Artysta" też rośnie w siłę

Czyli wychodzi na to, że mamy już trzech pewniaków: Bource, Desplat, Williams. Choć wszystko się może zmienić

Patrząc na repertuar filmów do jakich komponuje prędko jakichś wyróżnień się nie spodziewam, ale w grach czy telewizji, czemu nieAdam pisze:chciałbym żeby Brajana docenili nominacją do jakiejś nagrody

Póki nie zrobią gdzieś kategorii Best Pumpin Score, takie scory jak Fast Five, Expan. czy Battle LA nie będą się nigdzie łapać, chyba, że w tych soundrackowych nagrodach, gdzie jest kategoria action score. Tak jak było wspomniane w twoim wypasionym wywiadzie Tyler w filmówce tkwi w „pigeon-hole” i raczej się to nie zmieni, gdyż to akurat mu odpowiada.Adam pisze:za MW3 już dostaje, ale mi chodziło o filmowe nominacje
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Mystery Ty masz rację. Według mnie kategorie z muzyką filmową powinny zostać rozszerzone. Oprócz Best Score, powinno być jeszcze Best Pumpin Score i Best Plumpkin Score.Mystery Man pisze:Póki nie zrobią gdzieś kategorii Best Pumpin Score, takie scory jak Fast Five, Expan. czy Battle LA nie będą się nigdzie łapać,

P.S. Uprzejmie się prosi autora tekstu o dodanie do tytułu tematów "Złotych Globów". "Oscary i Złote Globy 2012", albo na odwrót. Czy pozostawiamy jak jest i jest to po prostu temat nagrodowy?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
W sumie na Globy można założyć nowy gdzie będziemy typować nominowanych, bo tutaj zaraz słuch o tym zaginie.Wawrzyniec pisze:Mystery Ty masz rację. Według mnie kategorie z muzyką filmową powinny zostać rozszerzone. Oprócz Best Score, powinno być jeszcze Best Pumpin Score i Best Plumpkin Score.Mystery Man pisze:Póki nie zrobią gdzieś kategorii Best Pumpin Score, takie scory jak Fast Five, Expan. czy Battle LA nie będą się nigdzie łapać,![]()
P.S. Uprzejmie się prosi autora tekstu o dodanie do tytułu tematów "Złotych Globów". "Oscary i Złote Globy 2012", albo na odwrót. Czy pozostawiamy jak jest i jest to po prostu temat nagrodowy?