W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » czw sty 21, 2010 09:51 am
Takiego tematu chyba jeszcze nie było, a warto się ostrzegać.
Ja mogę ostrzec przed na razie jednym:
Zorro135, który konto już ma zawieszone za niepłacenie

Gorsze jest to, że gość zwodzi i kłamie jak to jest zainteresowany Twoimi płytami, a ja - jak ten łatwowierny ... (pi pi pi) dałem się nabrać... Terminy mijały, Pan Krzysztof B. wciąż odwlekał zapłatę aż zamilkł... Zamilkł, bo założył sobie nowe konto -
Chewbacca2 i dalej robi zakupy. Pewnie z reguły płaci, czasem może przeciąga, czasem pewnie nie płaci. Uważam, że jest szkodliwy dla otoczenia i - dla własnego dobra - dajcie go sobie na czarną listę...
-
Adam
- Jan Borysewicz
Kozioł zrobił z nim już kilka dili i chłop płaci mu jak za zboże

Widać trafił ze swoją ofertą w jego target

Ogólnie "czułbi" do odstrzału, szkoda nerwów na takich gości. Thx za alert.
Ja ze swojej strony polecam ostrożność przy gościu "Gulczasz".. Facet kupił u mnie płytę za 15 zł, miałem real foto, wszystko było cacy, pudełko też. A on dał mi neutrala "bo pudełko przednie przyszło pęknięte". No luuudzie. Poczta nawala pieczątki to pękło. Wiadomo jak jest, jesli ktoś jest myślący.. Taka sztuka wymienić sobie pudełko za 50 gr?! Smiech na sali. Nie trawię niepoważnych ludzi.
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » czw sty 21, 2010 11:06 am
Wątek bardziej pasuje do "naszej" grupy, ale mniejsza z tym.
Althazan pisze:(..) a ja - jak ten łatwowierny ... (pi pi pi) dałem się nabrać...
Padłeś ofiarą światowych standardów.

Dobre w tym wszystkim jest to, że chyba Allegro wycofało opłaty za niedoszłe transakcje?
Adam Krysiński pisze:Kozioł zrobił z nim już kilka dili i chłop płaci mu jak za zboże

Gościu pewnie nakupował sporo rzeczy, a dopiero później się zorientował, że ma manko.

Wybrał to na czym mu bardziej zależało i tela.
Facet kupił u mnie płytę za 15 zł, miałem real foto, wszystko było cacy, pudełko też.
Była zafoliowana?
-
Adam
- Jan Borysewicz
Nie była. 15 zł to już było z wysyłką, także za grosze poszło. Pudełko i wszystko miał idealne. A że czasem pęknie to logiczne tylko nie robi się z tego afery, a już napewno nie przy płytach za 10 zł. Poporstu delikatnie pęknął przód pudełka i tyle, nic innego nie ucierpiało.
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » czw sty 21, 2010 11:34 am
Cóż, pewnie trafiłeś na pedanta.

Zresztą, ja też bym się zdenerwował, ale burdy raczej bym nie zrobił..

-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » czw sty 21, 2010 11:56 am
Adam Krysiński pisze:Kozioł zrobił z nim już kilka dili i chłop płaci mu jak za zboże

Ogólnie "czułbi" do odstrzału, szkoda nerwów na takich gości. Thx za alert.
Ja ze swojej strony polecam ostrożność przy gościu "Gulczasz".. Facet kupił u mnie płytę za 15 zł, miałem real foto, wszystko było cacy, pudełko też. A on dał mi neutrala "bo pudełko przednie przyszło pęknięte". No luuudzie.
Wiem właśnie, że kupuje dalej i niektórym płaci, niektórym nie. Nie lubię takich, bo jak nie ma kasy, to niech nie kupuje...
A prowizję można odzyskać do iluś tam dni - ten gostek mamił mnie 3 miesiące, więc i terminy przepadły, tak to jest wierzyć kłamcom. Dla mnie niewielka strata, parę groszy, więc rabanu nie robię, ale informację można podać, żeby inni się nie nacięli...
A Gulczasa też wrzuciłem na czarną listę, u mnie nic nie kupi

Nie znoszę panikarzy i robiących z igły widły.
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » czw sty 21, 2010 12:06 pm
Althazan pisze:
A prowizję można odzyskać do iluś tam dni - ten gostek mamił mnie 3 miesiące, więc i terminy przepadły, tak to jest wierzyć kłamcom.
Dobrze, że nie wysłałeś płyt przed przyjściem kasy.. ale o taką wiarę w człowieka raczej Cię nie posądzam.

-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » czw sty 21, 2010 12:11 pm
Bucholc Krok pisze:Dobrze, że chociaż nie wysłałeś płyt przed przyjściem kasy.. ale o taką wiarę w człowieka raczej Cię nie posądzam.

Hmmm... No wiesz... Ehhh... Hmmm...
Robię tak tylko znanym "klientom", kiedyś próbowałem czytać komentarze i jak ktoś miał same pozytywy, że szybko płaci, to wysyłałem. Zdarzyło mi się jednak, że gość mi nie zapłacił, potem głowę dawał, że zapłacił, a w końcu się okazało, że zapłacił komuś innemu i miał do mnie pretensje, że mu za szybko wysłałem. Od tego czasu tego nie robię...

-
Adam
- Jan Borysewicz
Bootleg. No ale w temacie Howarda to Ktoś inny się może wypowiedzieć

-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » czw sty 21, 2010 13:43 pm
dziekan pisze:A jak wyglada sytuacja z wydaniem Flatliners/Falling Down JN Howarda?
To jest oryginal?Ktos to czesto wystawia za wysoką cene?
No piracki bootleg oczywiście, ale w tym wypadku (tak jak w przypadku innego Predatora, którego ktoś też często wystawia

) wydanie nie usiłuje udawać innego wydania, tylko po prostu nie ma oficjalnego wydania tych tytułów. W dodatku jest tłoczony i podobno miał na to przyzwolenie samego JNH (w co nie wierzę). Jest jeszcze inny bootleg z samym Flatliners (muzyka zajmuje niecałe 40 minut), ale to już całkiem piracki CD-R z gorszą jakością dźwięku. Dźwięk na wydaniu "COLPIX MUSIC" jest całkiem znośna.
-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » pt sty 22, 2010 11:11 am
dziekan pisze:Dzieki Althazan za informacje.W sumie szkoda,ze muzyka do tych filmow nie doczekala sie oficjalnego wydania bo w sumie taki Flatliners to jedna z ciekawszych prac tego kompozytora.
Nawet zastanawialem sie nad kupnem mimo wysokiej ceny,ale postanowilem z e-bay sciagnac sobie Man In the Moon(chyba niedawno bylo wystawione na allegro,ale jak to w zyciu bywa ktos mnie wyprzedzil) i Emperor's Club.
W sumie z tego co wiem to dosyc skromne wydania,ale mam nadzieje,ze bede zadowolony z tej inwestycji.

Flatliners jest muzyką w pewnych kręgach uważana za kultową, więc myślę, że prędzej czy później doczekamy się normalnego (lub limitowanego) wydania. Bardzo dobry jest też "Falling Down", który też mam nadzieję, że wyjdzie.
A z "Man in the Moon" i "Emperor's Club" na pewno będziesz zadowolony - Howard jest klasowym kompozytorem i nie ma wpadek... Jeżeli ktoś nie ma i gdzieś zobaczy, to radzę też zaopatrzyć się w "Snow Falling On Cedars" (Cedry Pod Śniegiem), bo już się na świecie wyprzedały, a muzyka piękna...
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » śr sie 29, 2012 15:17 pm
Skoro administracja robi porządki to może by przenieść temat do działu z wydaniami?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
Tomek
- Redaktor Kaktus
-
Kontakt:
Althazan pisze:Takiego tematu chyba jeszcze nie było, a warto się ostrzegać.
Ja mogę ostrzec przed na razie jednym:
Zorro135, który konto już ma zawieszone za niepłacenie

Gorsze jest to, że gość zwodzi i kłamie jak to jest zainteresowany Twoimi płytami, a ja - jak ten łatwowierny ... (pi pi pi) dałem się nabrać... Terminy mijały, Pan Krzysztof B. wciąż odwlekał zapłatę aż zamilkł... Zamilkł, bo założył sobie nowe konto -
Chewbacca2 i dalej robi zakupy. Pewnie z reguły płaci, czasem może przeciąga, czasem pewnie nie płaci. Uważam, że jest szkodliwy dla otoczenia i - dla własnego dobra - dajcie go sobie na czarną listę...
Coś nie rozumiem... Dlaczego nie czekałeś od kolesia na przedpłatę???
dziekan pisze:Dzieki Althazan za informacje.W sumie szkoda,ze muzyka do tych filmow nie doczekala sie oficjalnego wydania bo w sumie taki Flatliners to jedna z ciekawszych prac tego kompozytora.
Nawet zastanawialem sie nad kupnem mimo wysokiej ceny,ale postanowilem z e-bay sciagnac sobie Man In the Moon(chyba niedawno bylo wystawione na allegro,ale jak to w zyciu bywa ktos mnie wyprzedzil) i Emperor's Club.
W sumie z tego co wiem to dosyc skromne wydania,ale mam nadzieje,ze bede zadowolony z tej inwestycji.

Dziekan, myślę, że nie ma absolutnie sensu inwestować w bootlegi. Lepiej poczekać na oficjalne wydanie, które pewnie się w końcu pojawi, tak jak pojawia się dziś masę tytułów, które wydawało się, że nigdy się oficjalnie nie wydadzą

-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » śr sie 29, 2012 21:20 pm
@Tomek dziekan to napisał kiedy jeszcze nie miał bana, więc nie wiem czy po 2 latach go odpowiedź interesuje

#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » śr sie 29, 2012 21:48 pm
Tomek pisze:Coś nie rozumiem... Dlaczego nie czekałeś od kolesia na przedpłatę???
Płyt oczywiście wtedy nie wysłałem, ale mogłem sporo wcześniej ponownie wystawić na sprzedaż. A tak to się kisiły, a gość ściemniał... Ale już dawno o tym zapomniałem