~Piotr Fronczewski

Templar pisze:"We need to go deeper" - Cobb?
Paweł Stroiński pisze:"That's what she said" - Fischer
Całkowicie się z Tobą zgadzam dlatego teżPodoba mi się w ogóle ta postawa - narzekanie na to, że za mało dyskutuje się o płytach, i robienie ogromnego offtopa o głośnikach
przypisuje je mojej osobie.Ja jestem bardzo zadowolony z ludzi, którzy przez kilka stron płaczą nad tym, że ktoś używa ich zdaniem niegodziwego sprzętu, a potem wklejają mądre wyguglowane cytaty, by zaznaczyć swoją wyższość innymi....
skoro teksty o monitorach odsłuchowych zrzucają Cię z krzesła....
A zakładanie oddzielnego tematu, żeby w bardzo "wysublimowany" sposób dosrać redaktorowi, że słucha na kiepskim sprzęcie....
Będę zmuszony czytac kolejny pretensjonalny elaborat na ten temat, podobnie jak Turek na temat swoich monitorów?
Krzysiek pisze:Całkowicie się z Tobą zgadzam dlatego też
moje 4 (cztery) - jakby Kolega Wojtek liczyć i czytać nie potrafił a Waszych 32 (trzydzieści dwie)
Krzysiek pisze:oraz z człowiekiem (Wojtek), który pisząc swoje przemyślenia i żale do Kolegów
Ja jestem bardzo zadowolony z ludzi, którzy przez kilka stron płaczą nad tym, że ktoś używa ich zdaniem niegodziwego sprzętu, a potem wklejają mądre wyguglowane cytaty, by zaznaczyć swoją wyższość innymi....
skoro teksty o monitorach odsłuchowych zrzucają Cię z krzesła....
A zakładanie oddzielnego tematu, żeby w bardzo "wysublimowany" sposób dosrać redaktorowi, że słucha na kiepskim sprzęcie....
Będę zmuszony czytac kolejny pretensjonalny elaborat na ten temat, podobnie jak Turek na temat swoich monitorów?
Krzysiek pisze:I jeśli Kolega Koper oparł swoją odpowiedź dla mnie tylko posiłkując się przemyśleniami i recenzjami Kolegi Wojtka to poziom tej dysputy zniżył się w następnych Waszych wypowiedziach do takiego jakim posługujecie się właśnie na Forum w temacie "Muzyka filmowa"
Kod: Zaznacz cały
Co Ci ten Turek zrobił? Potrącił kota? Ukradł dziewczynę?
A przepraszam - to są słowa Wojtka nie moje - na co wielokrotnie zwracałem uwagęBo nie uwierzę, że można mieć taki problem tylko dlatego, że koleś słucha muzyki, na sprzęcie, który Ci się nie podoba
Kolega Koper rozumiał co napisał i już więcej w tym temacie się nie wypowiedział. Szkoda, że pozostali nie przeczytali tego postu i nie postąpili identycznie."Poznasz głupiego po czynach jego"* czy czymś w ten deseń?
Po czymś takim chyba bym nie mógł już się tu więcej pokazywać.
W tym momencie wypowiedzi Tomka (temat o rozszerzonych wydaniach), Wawrzyńca czy Pawła Strońskiego, Adama (o ile akurat nie prowokuje) są bardzo cenne. I tego po Forum oraz wypowiedziach oczekuję.Jednak w dużej większości ludzie nie mają ochoty i czasu przedzierać się przez spam jaki prezentujecie na Forum. Chcą się dowiedzieć co wychodzi, czy jest jakaś płyta z interesującą ich muzyką, lub czy są lepsze wydania. I czego coraz częściej na forum brakuje – chcą poczytać wypowiedzi osób które daną płytą kupiły na temat zawartej w niej muzyki. Recenzje na portalach OK. – świetnie! Tylko zadziwia mnie fakt, że dany tytuł kupuje x osób i zamiast dyskutować o niej, to czekają aż ktoś zrobi recenzję. A jakie komentarze później….. I co ma się o takiej płycie dowiedzieć osoba postronna oczekująca merytorycznych dyskusji na forum?
A co miałeś wcześniej, że tak zapytam?Krzysiek pisze:...miałem lepsze głośniki od obecnych B&W 705. Niestety brak kasy spowodował znaczną degradację w moim sprzęcie (wyprzedaż) więc nie ma się czym chwalić a tym bardziej polegać na tym co teraz ze sprzętu słyszę….
Wyobraźcie sobie, że takowej płyty słucha jakiś Papuas całkowicie nie znający się na muzyce... Podoba mu się to (fun) i chce zaprosić tę orkiestrę do swojego kraju ma uświetnienie jakiejś rocznicy. Czy w związku z tym orkiestra w której gra Kolega Turek wpada do światowej listy znakomitych i rozchwytywanych? Czy ten przytoczony Papuas wie, iż to co gra orkiestra Kolegi Turka nie jest ich własnymi kompozycjami?Jeśli by słuchać orkiestry Kolegi Turka na żywo a później z płyty (do tego każdy z Kolegów na własnym sprzęcie) – cóż, recenzje mogły by być skrajne