ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I & II)
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I &
Nie przesadzaj, Mefi. Druga połowa No Man's Land to co?
ale on użył liczby mnogiej 
Zresztą nie przesadzam ja, tylko lisek-chytrusek - wystarczy przeczytać ostatnie 2 strony tego tematu, a potem przeczytać jego wypowiedzi w innym, odnośnie WH, normalnie beka

Zresztą nie przesadzam ja, tylko lisek-chytrusek - wystarczy przeczytać ostatnie 2 strony tego tematu, a potem przeczytać jego wypowiedzi w innym, odnośnie WH, normalnie beka

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
najlepszą akcję wg Marasa pisze Desplat
i pozamiatane - przebił tym sucharem mądrości Strasburgera 

#FUCKVINYL
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
" Ruined Crop and Going to War ", " The Charge and Capture " i " NoMan's Land ".Mefisto pisze:
utwory CO z War Horse?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
War Horse ma niezłą muzykę akcji, ale jak na Williamsa raczej nie wyróżnia się pod tym względem jakością. No Man's Land jest fajne, chociaż ten 2-3 sekundowy fragment a la POTC jest po prostu obrzydliwy - ale co ciekawe, ta sama fraza parę sekund później brzmi już jak czysty Williams. Szaleństwo!
- lis23
Muzyka akcji w Potterze Desplata jest dla mnie bardzo chaotyczna i rwana, ledwo się zaczyna a już się kończy, o wiele bardziej przypadł mi do gustu Silvestri i jego CA.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

A ja nie przepadam za "No Man's Land". Co to za utwór akcji, gdzie 50% akcją nie jest.Marek Łach pisze:War Horse ma niezłą muzykę akcji, ale jak na Williamsa raczej nie wyróżnia się pod tym względem jakością. No Man's Land jest fajne, chociaż ten 2-3 sekundowy fragment a la POTC jest po prostu obrzydliwy - ale co ciekawe, ta sama fraza parę sekund później brzmi już jak czysty Williams. Szaleństwo!
Nie zastanawialiście się, czemu (z wyjątkiem 4. części) do Harry'ego Pottera nie skomponowano żadnych piosenek?
http://www.youtube.com/watch?v=y2jTXYxm ... r_embedded
Leżę

Leżę

Bo nie reżyserował go Cameron?;)
- lis23
Bo piosenki tam nie pasują ( zresztą, do czwórki też )hp_gof pisze:Nie zastanawialiście się, czemu (z wyjątkiem 4. części) do Harry'ego Pottera nie skomponowano żadnych piosenek?![]()
na pewno nie z winy pierwszego kompozytora, bo u Williamsa można czasem trafić na piosenkę ( Sabrina, A.I ).
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Teoretycznie i naciąganie można powiedzieć, że w trzeciej części mamy piosenkę i do tego bardzo pasującą do klimatu filmu: "Double Trouble"
Hm, ciekawe ta fanowska piosenka rozpoczyna się z melodią "Hedwige's Theme". Co jest tylko kolejnym kamykiem do twierdzy faktów, jakże kultowym i ponadczasowym ten temat Williams jest.

Hm, ciekawe ta fanowska piosenka rozpoczyna się z melodią "Hedwige's Theme". Co jest tylko kolejnym kamykiem do twierdzy faktów, jakże kultowym i ponadczasowym ten temat Williams jest.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To do Aliens skomponowali jakąś piosenkę?filold pisze:Bo nie reżyserował go Cameron?;)

Sympatyczne.hp_gof pisze:Nie zastanawialiście się, czemu (z wyjątkiem 4. części) do Harry'ego Pottera nie skomponowano żadnych piosenek?![]()
Leżę

A ta Alex to nawet, nawet.

Która pasuje do reszty jak kwiat do kożucha...Wawrzyniec pisze:Hm, ciekawe ta fanowska piosenka rozpoczyna się z melodią "Hedwige's Theme".

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Po prostu jak słyszę nazwisko Camerona to automatycznie kojarzy mi się z Titaniciem i Avatarem, a ścieżki dźwiękowe do nich z tymi cukierkowatymi piosenkami, które mi wybitnie tam nie pasują - w Avatarze szczególnie.Koper pisze:To do Aliens skomponowali jakąś piosenkę?filold pisze:Bo nie reżyserował go Cameron?;)![]()