No w każdym razie dzięki Wam, chłopcy, za wnioski i argumenty, co nieco się w tym temacie rozjaśniło

Może problem w tym, że niewiele mi się tam podoba, poza tymi dwoma utworami?, nie dopuszczasz tego do swojej wiadomości?.Templar pisze:
Po raz kolejny podajesz to co Ci się podoba, a nie to co można usłyszeć, jak mi się War Horse nie podoba to mam mówić, że nie ma tam żadnych tematów?
Nigdzie nie pisałem, ze nie podobają mi się soundtracki do serii Uncharted, tylko że nie podobają mi się remixy, a to co innegoNie podobają Ci się soundtracki do Uncharted, bo na rozszerzonym wydaniu trzeciej części są 3 remiksy (swoją drogą nie takie złe), gdzie mamy w sumie 44 utwory?![]()
![]()
![]()
Templar, masz u mnie piwo za tę jałową dyskusję z lisem
Widzisz, dyskusja z Tobą jest równie jałowa, jak to z fanbojami bywa, lubię serię HP, książki czytałem już kilkukrotnie, ale nijakich filmów Yatesa nie byłbym w stanie oglądać więcej niż raz, dwa.
Tak, że Soule to przeciętniakDanielosVK pisze:U pana lisa wyraźnie jakieś synapsy nie stykają, bo ciągle nie dochodzą do niego pewne informacje.
No racja, tylko napisałeś, że w soundtrackach do serii Uncharted nie podobają Ci się remiksy, a w oficjalnych, normalnych wydaniach jest tylko 1 remiks na soundtracku z pierwszej części. Poza tym, w żadnej części gry nie pojawia się jakikolwiek remiks, jedynie na albumie to się pojawiło. Szczególnie ma to znaczenie w związku z tym, że porównujesz U3 do Skyrima, z którego soundtracku jeszcze nie wydano, także nie wiadomo czy może tam remiksu żadnego nie będzie.lis23 pisze:Nigdzie nie pisałem, ze nie podobają mi się soundtracki do serii Uncharted, tylko że nie podobają mi się remixy, a to co innego
Porównałem jedynie filmowe soundtracki do Uncharted 3, które akurat jest jedną z najbardziej filmowych gier jakie kiedykolwiek się ukazały, tam jest od groma skryptów, to nie jest jakiś sandbox, gdzie właśnie kompozytor ma dużą swobodę. Prawdę mówiąc to gameplay po wycięciu kilku rzeczy można by nawet spokojnie w kinach puszczać.lis23 pisze:w sumie, nie porównywałbym soundtracków do filmów z soundtrackami do gier / bo widzę, ze wyskoczyliśmy do filmówki z growymi soundtrackami, kłócąc się, gdzie jest lepsza muzyka akcji /
różnica pomiędzy filmówką a soundtrackiem do gry jest taka, ze muzyka filmowa podporządkowana jest filmowi, ma ona swój cel i swoje miejsce, wszystko jest obliczone, dopasowane sekunda po sekundzie
Tak to ma wyglądać:Templar pisze:
Szczególnie ma to znaczenie w związku z tym, że porównujesz U3 do Skyrima, z którego soundtracku jeszcze nie wydano, także nie wiadomo czy może tam remiksu żadnego nie będzie.
W sumie to Masz rację, Uncharted 2 i 3 to bardzo filmowa gra, mimo to, na mnie muzycznie największe wrażenie robi etnika, nie muzyka akcji.Porównałem jedynie filmowe soundtracki do Uncharted 3, które akurat jest jedną z najbardziej filmowych gier jakie kiedykolwiek się ukazały, tam jest od groma skryptów, to nie jest jakiś sandbox, gdzie właśnie kompozytor ma dużą swobodę. Prawdę mówiąc to gameplay po wycięciu kilku rzeczy można by nawet spokojnie w kinach puszczać.
Ale listy utworów nie podali, znaczy jest na grafice, ale nic nie widaćlis23 pisze:Tak to ma wyglądać:
http://www.directsong.com/
myślę, że dopiero po odsłuchaniu czegoś takiego będzie można ocenić, czy " Soule to przeciętniak "
Dla mnie gra i muzyka to absolutny geniusz, w Uncharted 2 lubiłem najbardziej Reunion, zagrane na Erhu, podoba mi się, że Edmonson wykorzystuje instrumenty charakterystyczne dla regionu, w którym się rozgrywa akcja, to jest coś pięknego. No i właśnie Reunion, które leciało podczas sceny śmierci Schäfera jest cudowne, aż się wzruszyłem podczas tej sceny.lis23 pisze:W sumie to Masz rację, Uncharted 2 i 3 to bardzo filmowa gra, mimo to, na mnie muzycznie największe wrażenie robi etnika, nie muzyka akcji.
Rozumiem, że to będzie jego dzieło życiowe? Bo jak nie to dalej będę tak twierdzić, gdyż oceniam po reszcie twórczości.lis23 pisze:myślę, że dopiero po odsłuchaniu czegoś takiego będzie można ocenić, czy " Soule to przeciętniak "
" Morrowind " i " Oblivion " są tak złe?, nawet nowy " Assassin's Creed " daje radę.DanielosVK pisze:Rozumiem, że to będzie jego dzieło życiowe? Bo jak nie to dalej będę tak twierdzić, gdyż oceniam po reszcie twórczości.lis23 pisze:myślę, że dopiero po odsłuchaniu czegoś takiego będzie można ocenić, czy " Soule to przeciętniak "
Eeeee? Assassina robi Kyd, a nie Soulelis23 pisze:" Morrowind " i " Oblivion " są tak złe?, nawet nowy " Assassin's Creed " daje radę.
Rzeczywiście, pomyliło mi sięTemplar pisze:Eeeee? Assassina robi Kyd, a nie Soulelis23 pisze:" Morrowind " i " Oblivion " są tak złe?, nawet nowy " Assassin's Creed " daje radę.
utwory CO z War Horse?lis23 pisze:Mi najbardziej przypadły do gustu utwory akcji z " War Horse ' i