JOHN CARTER - Michael Giacchino

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: JOHN CARTER - Michael Giacchino

#106 Post autor: Mystery » sob gru 03, 2011 17:09 pm

Templar pisze:Ze Stantonem napisał scenariusz także jak już wspomniałem - będzie dobrze! :D Ja się o film nie martwię, martwię się o box office, chcę zobaczyć kolejne części, bo wierzę w to, że film będzie świetny ;)
A ja już nawet o box office się nie martwię, bo myślę, że kampania reklamowa, która ruszyła już na dobre zrobi swoje :)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 5csUIUHaZE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#107 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 03, 2011 17:51 pm

Koper pisze:Myślę, ze na razie nie ma co za bardzo dyskutować. Pewnie film okaże się lepszy niż myślę ja czy Wawrzek
A ja wcale nie twierdzę, że film będzie zły, jeno tylko stwierdzam, że wygląda jak mix "Avatara" "Ataku klonów" i "Księcia Persji". A ja w przeciwieństwie do Marka nie mam nic do tych filmów, a wręcz przeciwnie lubię je. :) Tylko stwierdzam, że mnie zwiastun nie powalił z nóg, gdyż wszystko to już gdzieś widziałem, ale do kina na pewno się wybiorę, a tym bardziej nie przekreślam ścieżki Giacchino.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#108 Post autor: Templar » sob gru 03, 2011 18:27 pm

Wawrzyniec pisze:A ja wcale nie twierdzę, że film będzie zły, jeno tylko stwierdzam, że wygląda jak mix "Avatara" "Ataku klonów" i "Księcia Persji". A ja w przeciwieństwie do Marka nie mam nic do tych filmów, a wręcz przeciwnie lubię je. :) Tylko stwierdzam, że mnie zwiastun nie powalił z nóg, gdyż wszystko to już gdzieś widziałem, ale do kina na pewno się wybiorę, a tym bardziej nie przekreślam ścieżki Giacchino.
Proszę mi tu już nie trollować tym Avatarem, albo idźcie tutaj:

http://www.imdb.com/title/tt0114148/ lub http://www.filmweb.pl/film/Pocahontas-1995-8712

i napiszcie w komentach, że dupowy film, bo fabuła zerżnięta z Avatara, później możecie się pochwalić co wam odpisali :mrgreen:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#109 Post autor: Koper » sob gru 03, 2011 18:57 pm

No, właśnie Wawrzek, nie wyskakuj tu z Avatarem, bo Dżon Karter to nieco inna bajka, więcej mająca wspólnego z The Time Machine i tak samo spóźniona jak film młodego Wellsa :P
Ale może muza też będzie fajna :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#110 Post autor: Mystery » pn gru 05, 2011 16:10 pm

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#111 Post autor: Marek Łach » pn gru 05, 2011 16:17 pm

Spoko wywiad, zwłaszcza ostatni akapit.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#112 Post autor: Koper » pn gru 05, 2011 17:36 pm

Jezu, kolejny 3D fake... Bleee.
Jeśli na to pójdę, to tylko na 2D.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#113 Post autor: Mystery » pn gru 05, 2011 18:25 pm

Koper pisze:Jezu, kolejny 3D fake... Bleee.
Jeśli na to pójdę, to tylko na 2D.
No to to lipa, ale poczekam na opinie, bo "fake 3D" w "Toy Story 3" było ponoć bardzo chwalone. Zresztą konwersja jest coraz lepsza, czytałem, że "Król Lew" w 3D był oszałamiający i "Piękna i Bestia 3D" też ma taka być, ale to dopiero "Titanic 3D" nam pokaże.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#114 Post autor: Koper » pn gru 05, 2011 18:32 pm

Toy Story to animacja i to nie płaskich rysunków, ale zdaje się tworu powstałego w wirtualnym środowisku 3 wymiarów, dodanie tam 3D na etapie produkcji to pewnie żaden problem - ot, komputer musi przeliczyć ustawienie obrazu dla drugiego oka.
Poza tym widzę, że wszędzie piszesz: czytałem, słyszałem, podobno...
Tak naprawdę chyba poza Avatarem i Sanctum, tudzież jakimiś dokumentami dla IMAXa, cała reszta 3D to taki pic na wodę, fotomontaż, bajer do wyciągnięcia lepszej kasy. Dodawania 3D w postprodukcji to jak dodawanie kolorów do "Samych swoich" czy "Jak rozpętałem II Wojnę Światową".

Templar

#115 Post autor: Templar » pn gru 05, 2011 18:38 pm

Koper pisze:Tak naprawdę chyba poza Avatarem i Sanctum, tudzież jakimiś dokumentami dla IMAXa, cała reszta 3D to taki pic na wodę, fotomontaż, bajer do wyciągnięcia lepszej kasy. Dodawania 3D w postprodukcji to jak dodawanie kolorów do "Samych swoich" czy "Jak rozpętałem II Wojnę Światową".
No i jeszcze TRON, który ma jak dla mnie najlepsze 3D razem z Avatarem. A co do Johna Cartera pewnie Disney wymusił dodanie 3D, bo Stanton sam mówi, że nie jest zbyt wielkim miłośnikiem tej technologii. A filmy ze znaczkiem 3D są obecnie bardziej popularne i do tego większe zyski, bo droższe bilety. Ale z drugiej strony bez problemu pewnie będzie dostępna wersja 2D, także mi tam nie przeszkadza.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#116 Post autor: Mystery » pn gru 05, 2011 18:39 pm

Toy Story to animacja i to nie płaskich rysunków, ale zdaje się tworu powstałego w wirtualnym środowisku 3 wymiarów, dodanie tam 3D na etapie produkcji to pewnie żaden problem - ot, komputer musi przeliczyć ustawienie obrazu dla drugiego oka.
Jak powiedział Stanton, w Carterze jest więcej animacji komputerowej, niż w filmach Pixara :wink:
Tak naprawdę chyba poza Avatarem i Sanctum, tudzież jakimiś dokumentami dla IMAXa, cała reszta 3D to taki pic na wodę, fotomontaż, bajer do wyciągnięcia lepszej kasy
Tak. Ale do tych tytułów można dołączyć Hugo, które sam Cameron określił mianem najlepszego 3D jakie widział, czy coś w ten deseń :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#117 Post autor: Koper » pn gru 05, 2011 18:41 pm

Templar pisze:No i jeszcze TRON, który ma jak dla mnie najlepsze 3D razem z Avatarem.
Tronu żem nie widział w kinie, ale tam zdaje się te sceny "wirtualne" były od razu kręcone w 3D i o żadnym fake'u nie ma mowy?
Mystery Man pisze:Jak powiedział Stanton, w Carterze jest więcej animacji komputerowej, niż w filmach Pixara :wink:
To mogli Księżniczkę animowaną zrobić, może by fajniejsza była. :P
Mystery Man pisze: Ale do tych tytułów można dołączyć Hugo, które sam Cameron określił mianem najlepszego 3D jakie widział, czy coś w ten deseń :wink:
Co to już Cameron podobno powiedział i nie pochwalił. AvP, Transformery... :D

Templar

#118 Post autor: Templar » pn gru 05, 2011 18:43 pm

Koper pisze:Tronu żem nie widział w kinie, ale tam zdaje się te sceny "wirtualne" były od razu kręcone w 3D i o żadnym fake'u nie ma mowy?
W TRONie sceny dziejące się w świecie rzeczywistym są w 2D, a w "systemie" 3D i to jest prawdziwe 3D rzecz jasna :D

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#119 Post autor: Mystery » pn gru 05, 2011 18:49 pm

Koper pisze:Co to już Cameron podobno powiedział i nie pochwalił. AvP, Transformery... :D
Tutaj panowie sobie słodzą :)
http://www.youtube.com/watch?v=KyyvboSwJoI

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#120 Post autor: Koper » pn gru 05, 2011 19:42 pm

Ale "Hugo" to jak rozumiem też real 3D a nie fake...?

ODPOWIEDZ