Ale kolego, nie wybieram nominacji spośród wszystkich score'ów do HP, tylko wskazuję najlepszy wg mnie score Desplata w tym roku - dla mnie HP&DH2 jest lepsze niż IoM i wg mnie to ta ścieżka powinna dostać nominację, bo to że Desplat w ogóle powinien dostać nominację, to jest oczywiste, pytanie tylko za który filmlis23 pisze:To jest już śmiechu warte, trzy, może cztery utwory, reszta do zapomnienia - lepsze niż part 1 ale do Więźnia Azkabanu to to startu nie ma

Dla Ciebie 3-4 utwory, a reszta do zapomnienia, a dla mnie wiele tegorocznych Williamsowskich utworów jest do zapomnienia, tylko że ja się nie czepiam i jeśli całościowo dobrze ścieżka sprawuje się w filmie (Tintin) i dobrze się jej słucha i jest świetna technicznie, to ją doceniam. Pamiętam dobrze seans Więźnia Azkabanu i ciary przeszły mnie może jeden raz - Buckbeak's Flight oczywiście. A Window to the Past jest użyte z jednakową częstotliwością co Lily's Theme, skoro już o porównaniach mówimy. Każdy ma swojego ulubionego kompozytora i swój ulubiony sposób podejścia do pisania muzyki filmowej i zastosowania jej w filmie, więc nie ma co tej dyskusji znowu rozpoczynać.