HANS ZIMMER - SHERLOCK HOLMES 2: A GAME OF SHADOWS (2011)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

Re: HANS ZIMMER - SHERLOCK HOLMES 2: A GAME OF SHADOWS (2011

#121 Post autor: Paweł Stroiński » śr lis 23, 2011 12:36 pm

Ewidentnie ktoś się walnął w playliście, bo Zu Viele Hansel... trwa 1:47 nie 10:47, jak napisali (chyba?). Zobaczymy.

Co do tego, co słyszałem na sesji, to coś przynajmniej podobnego w klipach słyszałem w Shadows (całej trylogii, to może być oryginalne demo Moriarty'ego, które na sesji nazywało się "The Chess") i, chyba, Zu Viele Hansel... To może być ta scena akcji, do której nagrywali muzykę na sesji.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#122 Post autor: Paweł Stroiński » śr lis 23, 2011 12:42 pm

I co tam, odstawię hp_gofa:

Wszystkie kawałki, które słyszałem na sesji oparte były na nowym temacie. Tak samo, kiedy byłem na spotkaniu z Hansem parę dni wcześniej (po którym przeprosił mnie mailowo za mało czasu i zaprosił na sesję), Zimmer pracował ewidentnie nad materiałem Moriarty'ego.

Dwa pokoje obok (bo Zimmer dostał supertajny telefon, w trakcie którego wywalił wszystkich, łącznie z współpracownikami, z pokoju, tak to był Batman, ale nic więcej nie wiem, ale biorąc pod uwagę, że słyszałem, jak mówił, żeby połączyli go z "Emmą", to na 100% rozmawiał z Emmą Thomas producentką Dark Knight Rises i, przy okazji, żoną Nolana) pracował Lorne, który pisał jakiś kawałek. I jego kawałek był zdecydowanie oparty na kawałkach z jedynki. Myślę, że można przewidzieć, że za cały "stary" materiał na ścieżce, a przynajmniej za jego większość (bo Hans zastrzegał się, że unika starych tematów, dopiero włączył je w tym kawałku akcji, który nagrywali i, którym, podejrzewam, że będzie przynajmniej fragment Zu Viele Hansel) odpowiada Balfe. I przez telefon od kogoś Hans dowiedział się, że Aleksey (Igudesman, skrzypek) skończył "walc".

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#123 Post autor: Adam » śr lis 23, 2011 13:10 pm

dałbyś relacje w końcu, zamiast spojlerować tutaj wycinkami :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#124 Post autor: Marek Łach » śr lis 23, 2011 13:11 pm

Mi się klipy raczej nie podobają, imitowanie rumuńskiego folkloru to nie jest coś, co miałoby mnie zachwycać od kompozytora pokroju Hansa, a sherlockowej łupanki w scenach akcji nie trawię, zresztą uważam, że Zimmer lata temu już oduczył się pisania dobrej muzyki akcji. Ciekawa jest aranżacja tematu w pierwszym utworze, no i Memories of Sherlock to coś na swój sposób urokliwego. No ale to tylko klipy.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#125 Post autor: Paweł Stroiński » śr lis 23, 2011 13:18 pm

Muszę ją skończyć jeszcze. :mrgreen:

hp_gof

#126 Post autor: hp_gof » śr lis 23, 2011 13:28 pm

Paweł Stroiński pisze:I co tam, odstawię hp_gofa
Excuse me? O co chodzi?

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#127 Post autor: Marek Łach » śr lis 23, 2011 13:32 pm

O kilka postów pod rząd? :P

hp_gof

#128 Post autor: hp_gof » śr lis 23, 2011 13:51 pm

A już myślałem, że chodzi o jakieś ploteczki z różnych źródeł na temat sesji nagraniowych :P
Powinniście się cieszyć, że ktoś w ogóle czyta Wasze/nasze forum i się jeszcze aktywnie udziela :D

A wracając do klipów z nowego Sherlocka - Boże, co za tandeta...

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#129 Post autor: Wawrzyniec » śr lis 23, 2011 15:06 pm

O rety, nie podoba Wam się.

Obrazek

Ja tradycyjnie poczekam na film, ale coś czuję, że nie będzie później łatwo bronić tej muzyki.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#130 Post autor: Adam » śr lis 23, 2011 15:32 pm

Wawrzyniec nie rób z siebie ironicznego męczennika, bo tam gdzie się Hans broni muzą, to nikt złego słowa nie mówi :) A pierwszy Szerlok był padliną tak samo jak Rango i Piraci 4. Ja klipów dwójki nie słucham i nie zamierzam, czekam na cała płytę, ale znając rozwagę Marasa i HPeka, mozna już zakładać po ich komentach, że za dobrej muzyki nie dostaniemy - a konkrentie - takiej którą Hansu mógłby się łatwo bronić. Jak z góry zakładasz że trzeba będzie bronić muzycznego paździeża i udowadniać że niby nie jest taki zły, to ok, ale to Twój problem będzie nie nasz :P Tak więc poczekajmy na finalną płytę.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#131 Post autor: Wawrzyniec » śr lis 23, 2011 15:38 pm

Tyle, że ja bardzo chcę dobrej muzyki i naprawdę chcę mieć ten soundtrack. Jednak słowa Marka, z którym chyba każdy się liczy i który uważany jest za wielki autorytet jeżeli chodzi o ocenianie muzyki filmowej, kręci głową to trochę się niepokoję. Cóż może to tylko klipy i przedwcześnie na oceny. Staram się być dalej dobrej myśli. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#132 Post autor: DanielosVK » śr lis 23, 2011 15:48 pm

Jestem głęboko rozczarowany tymi klipami. Większość z nich brzmi nudno, szczególnie kawałki akcji brzmią do dupy - taka zwykła łupanina, byle głośno. Mam nadzieję, że tak brzmią tylko klipy, a całość będzie sobą więcej reprezentować.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#133 Post autor: Adam » śr lis 23, 2011 15:48 pm

Wawrzyniec pisze:Tyle, że ja bardzo chcę dobrej muzyki i naprawdę chcę mieć ten soundtrack. Jednak słowa Marka, z którym chyba każdy się liczy i który uważany jest za wielki autorytet jeżeli chodzi o ocenianie muzyki filmowej, kręci głową to trochę się niepokoję. Cóż może to tylko klipy i przedwcześnie na oceny. Staram się być dalej dobrej myśli. :)
No więc o tym pisałem. A skoro się niepokoisz to po co ten ironiczny komentarz że będzie trzeba bronić dobrej muzyki? :P Bo na razie to wynika że nie będzie czego bronić za bardzo :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#134 Post autor: Paweł Stroiński » śr lis 23, 2011 22:12 pm

Mnie też te klipy rozczarowały.

Awatar użytkownika
karcharoth
Jestem Żydem
Lokalizacja: Wrocław, niekiedy Kargowa, ale głównie Planet Armstrong

#135 Post autor: karcharoth » śr lis 23, 2011 22:15 pm

Jestem rozczarowany waszym rozczarowaniem...
"If our music survives, which I have no doubt it will, then it will because it is good." - Jerry Goldsmith

ODPOWIEDZ