Tyler Bates - Conan

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: Tyler Bates - Conan

#376 Post autor: Koper » ndz lis 06, 2011 21:38 pm

Wojtek pisze:
Turek pisze:Będzie :) A wiecie że film nawet ok ? Nie ma startu do Millusa, to wiadomo, ale sam Conan w wykonaniu Momoy bardzo mi się spodobał, no i ogólnie było ok pomimo wad :) 6/10 bym dał bez problemu, liczę też że dłuższa wersja na dvd poprawi nieco wad. Nie było oczywiście rewelacji, ale nie zgodzę się jak ktoś powie że żenada albo coś. Taki sobie filmik na lato. Dialogi były dość zwięzłe, to dobrze, film ma szybką akcję i nie nudzi się to fakt... Momentami parę rzeczy kiksowało, ale bym jeszcze raz musiał obejrzeć żeby ocenić. Lang był ok, na szczęście nie był tak ohydny jakby się zdawało z trailerów. Chętnie bym zobaczył kontynuację, ale wątpię że powstanie, bo film przepadł w box office... A szkoda. 3D było żenujące to niestety prawda... Do tego ściemniony na maxa ekran, tak samo było na Piratach 4 i ostatnim Harry'm...

Do rzeczy, Turek! Cycki były? :P
Taa... mignęły w dwóch czy trzech scenach.
A co do opinii Turka... Film jest nudny, co z tego, że co chwila się napieprzają... po drugiej sekwencji walki ma się już dość. Fabuła jest żadna, dialogi przeciętne, efekty słabiutkie (cyfrowe tło mocno razi sztucznością w paru scenach). Wszystko wygląda jak gra komputerowa. Bohater pokonuje kolejne lokacje, w każdej tocząc jakąś walkę, a to samodzielnie, a to z "przyjaciółmi" u boku (którzy pojawiają się i znikają z byle powodu) a między tymi lokacjami to chyba się teleportuje. Co do postaci Conana to najlepiej wypadł jako młody chłopak. Mameja, Momoja, czy jak mu tam irytował tym sztucznie zniżonym głosem (chyba mu go poprawiali w postprodukcji) gorzej jak Bale swoim charczeniem w czwartym Terminatorze.
Generalnie to tak popierdółka dla dzieci na poziomie jakiegoś tam "Prince of Persia" tylko, że z gorszą fabułą jeszcze, mniej ciekawymi bohaterami, a za to z dorzuconymi hektolitrami krwi i ucinanych części ciała (od nosa, po całe głowy) żeby udawać "dorosły" film. Obejrzeć można, ale najlepiej szybko zapomnieć i wrócić myślami do starego dobrego Arnolda. :)
Aha, muzyka... Oczywiście w filmie nie żenuje tak jak na płycie, choć marna jest strasznie. Bezpłciowa papka, która do tego filmu prawie pasuje, tak, że za film w porywach 2,5 można by Batesowi dać. Choć brzmi to wszystko jak marne demo wypłodzone bez pomysłu na spójną... na jakąkolwiek całość. Jedyne co tu ma znamiona muzyki (nie: dobrej muzyki, muzyki po prostu) to motywik na etniczny flet, który przynajmniej nie razi sztucznością. Reszta to syf, ale to już wszyscy wiedzą. 8)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#377 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 06, 2011 21:42 pm

Koper czekamy. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#378 Post autor: Koper » ndz lis 06, 2011 21:45 pm

Nie mam ochoty recenzować tego płodu bejtsowego. Ale Tomek Goska wyraził chęć. 8)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#379 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 06, 2011 21:46 pm

Tomek Goska - człowiek orkiestra. :P On chyba wszystko recenzuje co się ukazuje. Ciekawe kiedy śpi? Chyba, że lunatykując pisze kolejne recenzje? :P
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#380 Post autor: Ghostek » pn lis 07, 2011 00:54 am

Wawrzyniec pisze:Tomek Goska - człowiek orkiestra. :P On chyba wszystko recenzuje co się ukazuje. Ciekawe kiedy śpi? Chyba, że lunatykując pisze kolejne recenzje? :P
Mam ghost writerów jak Hansu :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#381 Post autor: Mystery » pn lis 07, 2011 12:00 pm

Całkiem niezła przygodówka, wcale nie gorsza od disneyowskiej papki z czwartych piratów czy księcia Persji. Efekty satysfakcjonujące, fajne lokacje, Mamoa o dziwo nie irytował (może temu, że przyzwyczaiłem się do niego w Grze o Tron), a scenariusz czy dialogi adekwatne dla takiego kina klasy B - chyba nikt tu czegoś więcej nie oczekiwał. Oglądało się dość dobrze, choć film nieco za długi i za mocno przesycony akcją, acz jak ta znikała robiło się drętwo i nudno, więc to może lepiej, że film był ciągłą naparzanką, tym bardziej, iż tak brutalny klimat w większych produkcjach w dzisiejszych czasach nie ma racji bytu, toteż "eRka" robiła swoje i dobrze, że twórcy nie zważali na kategorie wiekowe - normalnie jak za starych czasów. Oczekiwałem filmu bardzo złego i w miarę pozytywnie się rozczarowałem, choć wiadomo, Conan jest tylko jeden. 4.5/10

Muza rzeczywiście lepiej wypada w filmie, ale i tak była słaba i miałka, choć jakiegoś tam faila nie było.
2.5/5

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#382 Post autor: Koper » pn lis 07, 2011 19:10 pm

To ogólna czy za muzykę w filmie? :)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#383 Post autor: Wojteł » pn lis 07, 2011 19:31 pm

Ale żeście mi szybko odpisaly na moje nurtujące pytanie o cycki :roll: refleks jak PKP :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#384 Post autor: Koper » pn lis 07, 2011 19:34 pm

Ej, dopiero co obejrzałem, a że Ci Turek nie odpisał to nie moja wina :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#385 Post autor: Wojteł » pn lis 07, 2011 19:42 pm

Dobra, zgaduję, że skoro cycków nie ma, to chyba nie warto oglądać. Chociaż w sumie ja będzie mi się nudziło, to kto wie? Wszak niedawno obejrzałem Ludzką Stonogę, gorsze od niej to to chyba nie będzie :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#386 Post autor: Adam » pn lis 07, 2011 19:53 pm

zejdźcież już z tego konana :roll: kolejny rok będziecie gadać o tym? :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#387 Post autor: Wojteł » pn lis 07, 2011 19:54 pm

Aż do sequela :P

Btw, kiedy wychodzą remasteringi Poledourisa?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#388 Post autor: Adam » pn lis 07, 2011 19:56 pm

tego nie wie (jeszcze) nawet Turek :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams