A znane są jakieś powody odrzucenia "Where The Wild Things Are"? Gdyż do Globów muzyka/piosenki ta jest nominowana.
Oskary, oskary
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie żebym tam jakoś bronił i ubolewał nad odrzuceniem partytury Newmana, ale wszystko to mi wydaje się jakoś dziwne
Skoro "Księżniczkę i Żabę" odrzucono to dlaczego rok temu nie odrzucono "Slumdoga"? Czy dlatego, że te bollywoodzkie hiciory leciały w filmie? Ale skoro tak to trochę to niesprawiedliwe, że facet dostaje nominacje za muzykę i piosenki, skoro tą muzyką są piosenki, że się tak skomplikowanie wyrażę
A znane są jakieś powody odrzucenia "Where The Wild Things Are"? Gdyż do Globów muzyka/piosenki ta jest nominowana.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Oszaleli już w tej Akademii. Trzeba będzie na nowo robic kategorię dla musicali, bo teraz to one będą najbardziej pokrzywdzone, skoro za kilka piosenek w filmie muzyka wypada z danej kategorii.
I zgadzam się z Wawrzyńcem - gdzie tu sprawiedliwość, skoro rok temu Slumdog wygrywał, a teraz Newmana za to samo odrzucają? Może Akademia wzięła sobie do serca krytykę, że nie należy mieszać soundtracków piosenkowych z kategorią score? Tylko że teraz kilkadziesiąt procent ścieżek w ogóle traci szansę na nominację.
Oczywiście jest w tej rewolucji trafna myśl - bo sami postulowaliśmy, żeby kategoria Best SCORE odnosiła się tylko do muzyki instrumentalnej. Problem w tym, że nie ma w tym momencie żadnej alternatywy, bo przecież Best Song nikt nie traktuje poważnie.
I zgadzam się z Wawrzyńcem - gdzie tu sprawiedliwość, skoro rok temu Slumdog wygrywał, a teraz Newmana za to samo odrzucają? Może Akademia wzięła sobie do serca krytykę, że nie należy mieszać soundtracków piosenkowych z kategorią score? Tylko że teraz kilkadziesiąt procent ścieżek w ogóle traci szansę na nominację.
Oczywiście jest w tej rewolucji trafna myśl - bo sami postulowaliśmy, żeby kategoria Best SCORE odnosiła się tylko do muzyki instrumentalnej. Problem w tym, że nie ma w tym momencie żadnej alternatywy, bo przecież Best Song nikt nie traktuje poważnie.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Czy ja wiemKoper pisze:Chyba ten podział na best dramatic score i best musical or comedy score by się jednak przydał znowu
W sumie ja nie przepadam za musicalami, więc mogliby je spokojnie nie nominować
-
Mefisto
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
JakaMefisto pisze:no cóż, dla mnie Oscary upadły muzycznie już lata temu, gdy wygrała wiadomo-jaka-piosenka
A Oscary to zawsze dla mnie były upadłe. Zdecydowanie bardziej wolę Saturny, nie wspominając już o moich osobistych nagrodach filmowy, które sam sobie w swej głowie tworzę
-
Mefisto
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie ten rok, U2 przegrało z Lose Yourself, też dobrzeMoże i był kozacki, ale mnie się bardziej podobał kawałek U2 do "Gangs of New York.
I oto chodzi, lepsze to niż "Dolly Parton"dostał imo ciekawszy i "odmienny". I dobrze.
Ostatnio zmieniony pt sty 15, 2010 18:55 pm przez Mystery, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt: