JOHN WILLIAMS - WAR HORSE (2011)
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: JOHN WILLIAMS - WAR HORSE (2011)
A w ogóle to intryguje mnie nazwa 9, tego najnowszego tracku. "The Deserting". Oznacza to, że koń zdezerteruje
Czy wiadome jest w ogóle ile ma być tych utworów na płycie? Ja słyszałem gdzieś, że podobno ma i być piosenka.
Czy wiadome jest w ogóle ile ma być tych utworów na płycie? Ja słyszałem gdzieś, że podobno ma i być piosenka.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Mefisto
Nie zmierziłem się, bo Ty napisałeś (nie pochlebiaj sobie), tylko, że takie coś istnieje w języku polskim. Chociaż chyba suita'y Wawrzka bardziej mierzi.muaddib_dw pisze:Zmierził się jak spolszczyłem blockbustera Hornera w temacie o popularności kompozytorów i miast Titanic napisałem Tytanik
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Obejrzyj dokładnie nowy trailer Macieju.Wawrzyniec pisze:A w ogóle to intryguje mnie nazwa 9, tego najnowszego tracku. "The Deserting". Oznacza to, że koń zdezerteruje![]()
- Wojteł
- John Williams
O, koń "zdezerteruje" a nie "desert'eruje', progres jest 
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
1. Dartmoor, 1912 (3:35)
2. The Auction (3:43)
3. Bringing Joey Home, and Bonding (4:48)
4. Learning the Call (3:42)
5. Seeding, and Horse vs. Car (3:32)
6. Plowing (5:57)
7. Ruined Crop, and Going to War (3:33)
8. The Charge and Capture (3:21)
9. The Desertion (2:34)
10. Joey's New Friends (3:28)
2. The Auction (3:43)
3. Bringing Joey Home, and Bonding (4:48)
4. Learning the Call (3:42)
5. Seeding, and Horse vs. Car (3:32)
6. Plowing (5:57)
7. Ruined Crop, and Going to War (3:33)
8. The Charge and Capture (3:21)
9. The Desertion (2:34)
10. Joey's New Friends (3:28)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dziękuję uprzejmie
Mamy już 10 utworów i żaden nie trwa mniej niż 2 minuty. To dobry znak.
-
Templar
Nie żebym coś sugerował, ale w przypadku czwartej części Indy'ego też żaden utwór nie trwał mniej niż 2 minuty...Wawrzyniec pisze:Dziękuję uprzejmieMamy już 10 utworów i żaden nie trwa mniej niż 2 minuty. To dobry znak.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja lubię "Indy'ego 4" zarówno film i jak i soundtrack, który posiadam oryginalny w swej skromnej kolekcji. 
-
Templar
Film to i ja lubię, ale soundtrack w porównaniu do trzech poprzednich części to jednak był słaby. Oczywiście nie była to jakaś kupa czy coś i sporo soundtracków to nawet o takim poziomie może pomarzyć, ale jednak nie było tam nic takiego godnego zapamiętania, że aż człowiek sobie lubi czasem zanucićWawrzyniec pisze:Ja lubię "Indy'ego 4" zarówno film i jak i soundtrack, który posiadam oryginalny w swej skromnej kolekcji.
- Wojteł
- John Williams
Wawrzyniec pisze:Dziękuję uprzejmieMamy już 10 utworów i żaden nie trwa mniej niż 2 minuty. To dobry znak.
Chciałbym zauważyć, że u Williamsa rzadko zdarzają się utwory trwające mniej niż 2 minuty
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wojteł
- John Williams
A ty sobie obadaj pozostałe jego 100 OSTów albo chociaż kilkadziesiąt, które napisał mniej niż 150 lat temu 
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Oj,nie zgodzę się,bo mimo zbytniej ilustracyjności i słabego montażu na oficjalnej płycie to jest to dobra muzyka a taki " The Adventures of Mutt " jest godzien zapamiętania.Templar pisze:
Film to i ja lubię, ale soundtrack w porównaniu do trzech poprzednich części to jednak był słaby. Oczywiście nie była to jakaś kupa czy coś i sporo soundtracków to nawet o takim poziomie może pomarzyć, ale jednak nie było tam nic takiego godnego zapamiętania, że aż człowiek sobie lubi czasem zanucić
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"Indiana Jones IV" jest tylko tak słabo oceniany, gdyż John Williams w poprzednich trzech częściach, a szczególnie "Ostatnią Krucjatą" podniósł tak wysoko, że wszystko co nie jest od razu bardzo dobre, traktowane jest jako złe, zawód itd.
I nie oszukujmy się, ale na pewno "War Horse" wiele osób będzie zawiedzionych. Tak to niestety jest jak się w swej karierze, wiele wybitnych prac stworzy, to każda następna dobra, czy też bardzo dobra nie może sprostać oczekiwaniom innych i jest poddawana ostrej krytyce.
I nie oszukujmy się, ale na pewno "War Horse" wiele osób będzie zawiedzionych. Tak to niestety jest jak się w swej karierze, wiele wybitnych prac stworzy, to każda następna dobra, czy też bardzo dobra nie może sprostać oczekiwaniom innych i jest poddawana ostrej krytyce.