BSX: THE THING (Morricone) re-recording
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: BSX: THE THING (Morricone) re-recording
Taa... chyba etnice w pierwszych PotC

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Bardzo chętnie.Turek pisze:Chyba jest po to by odświeżyć muzykę ?Wawrzyniec pisze:dalej nie rozumiem tego nowego wydania
Rety, zabrońcie nagrywania re-reców najlepiej... Taka święta i nietykalna ta filmówka, że nie wolno jej nagrywać bo i tak będzie to gorsze...Wawrzyniec pisze:które co gorsza jest jeszcze re-recordingiem.
A ja wam powiem, że czekam na re-rec Misji i możecie zacząć już na mnie psy wieszać
A cała ta sprawa z Zimmerem chcącym zablokować składankę Silvy (z czym zgadzam się połowicznie i naprawdę mam wątpliwości, co do intencji Fitzpatricka/Raine'a) interesuje mnie tylko z jednego powodu:
Co by się stało, gdyby Hansowi się ją udało zablokować? I ciekawe, pod jakimi warunkami? Czy pomysł Hansa wiązał się z jakimiś karami finansowymi dla któregoś z dwóch panów?
Innymi słowy, czy Hans mógłby przez to puścić Tadlowa/Prażan z torbami?
Zażądał by pewnie kary więzienia dla nich. Albo rozstrzelania. Kazałby zamknąć Tadlow, i zapewne zastąpiłby tę wytwórnię swoim jakimś RCP no. 2.
Daj już spokój z tym Hansem, bo tylko przez jego pryzmat atakujesz Prażan i nic więcej. Nie zablokował i nie zablokuje, a póki tego oficjalnie nie powie gdzieś że chciał to zrobića to nie uwierzę w ogóle że takie słowa z jego ust padły.
A i jeszcze zapytam - co się stało z moimi postami w temacie o okładkach ?
Przecież to co napisałem to w pełni prawda.
Czyżby ukazanie prwadziwego oblicza jaśnie panującego nam admina zabolało ?
Czyżby ?
Daj już spokój z tym Hansem, bo tylko przez jego pryzmat atakujesz Prażan i nic więcej. Nie zablokował i nie zablokuje, a póki tego oficjalnie nie powie gdzieś że chciał to zrobića to nie uwierzę w ogóle że takie słowa z jego ust padły.
A i jeszcze zapytam - co się stało z moimi postami w temacie o okładkach ?
Przecież to co napisałem to w pełni prawda.
Czyżby ukazanie prwadziwego oblicza jaśnie panującego nam admina zabolało ?
Czyżby ?
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nawet tych postów nie widziałem, więc mnie nie pytaj. Przeczytałem tylko skargę, że je usunięto. Wbrew pozorom, nie udzielam się tak bardzo jako administrator forum...
Mogę wyciągnąć ten fragment, gdzie Hans mówi o próbie zablokowania bezpośrednio z nagrania, jakie mam z tej rozmowy.
Mogę wyciągnąć ten fragment, gdzie Hans mówi o próbie zablokowania bezpośrednio z nagrania, jakie mam z tej rozmowy.
- karcharoth
- Jestem Żydem
- Lokalizacja: Wrocław, niekiedy Kargowa, ale głównie Planet Armstrong
Hanzu niech lepiej zablokuje Remote Control, bo pójdzie z nimi na dno...Paweł Stroiński pisze:Nawet tych postów nie widziałem, więc mnie nie pytaj. Przeczytałem tylko skargę, że je usunięto. Wbrew pozorom, nie udzielam się tak bardzo jako administrator forum...
"If our music survives, which I have no doubt it will, then it will because it is good." - Jerry Goldsmith
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Niestety, Remote Control stało się podstawowym dominującym modelem biznesowym w muzyce filmowej. Tak pracują byli MV/RCP (Badelt, Harry Gregson-Williams, John Powell), a także tacy kompozytorzy jak James Newton Howard (który czasem podkrada Zimmerowi ludzi, z którymi pracuje) czy Michael Giacchino. Rynek dostosował się do Hansa, nie na odwrót.
Co nie zmienia faktu, że wolałbym, żeby coś z Remote Control niedobrego się stało
Co nie zmienia faktu, że wolałbym, żeby coś z Remote Control niedobrego się stało

- karcharoth
- Jestem Żydem
- Lokalizacja: Wrocław, niekiedy Kargowa, ale głównie Planet Armstrong
Może wróci Jay Rifkin i znowu podłoży minę Hanzowi. Tym razem skuteczniePaweł Stroiński pisze:Co nie zmienia faktu, że wolałbym, żeby coś z Remote Control niedobrego się stało

"If our music survives, which I have no doubt it will, then it will because it is good." - Jerry Goldsmith
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Raczej było na odwrót, niestety.
Nie znam szczegółów, ale sądząc po newsach, jak tylko Rifkin oskarżył Hansa, ten wyciągnął takie armaty, że Rifkin się po prostu schował i spuścił głowę (na argumenty, że Hans złamał umowę spółki, następnego dnia Hans oskarżył Rifkina o wydawanie pieniędzy Media Ventures na kurwy.)
Nie znam szczegółów, ale sądząc po newsach, jak tylko Rifkin oskarżył Hansa, ten wyciągnął takie armaty, że Rifkin się po prostu schował i spuścił głowę (na argumenty, że Hans złamał umowę spółki, następnego dnia Hans oskarżył Rifkina o wydawanie pieniędzy Media Ventures na kurwy.)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dokładnie, dlatego też moje mówienie o Giacchino's Remote Control wcale nie było tylko czystym nabijaniem się, czy też jakąs tam prowokacją. W sumie to można tę dyskusję spokojnie i gdzie indziej przenieść i podyskutować sobie o ercpetyzacji muzyki filmowej.Paweł Stroiński pisze:Niestety, Remote Control stało się podstawowym dominującym modelem biznesowym w muzyce filmowej. Tak pracują byli MV/RCP (Badelt, Harry Gregson-Williams, John Powell), a także tacy kompozytorzy jak James Newton Howard (który czasem podkrada Zimmerowi ludzi, z którymi pracuje) czy Michael Giacchino. Rynek dostosował się do Hansa, nie na odwrót.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Nie sądzę by był to dobry pomysł. Przez to będzie tylko więcej podziałów.Wawrzyniec pisze:W sumie to można tę dyskusję spokojnie i gdzie indziej przenieść i podyskutować sobie o ercpetyzacji muzyki filmowej.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Skoro od lat wydają te kompilacje to chyba ogarniają prawnie temat, zaś Hansu raczej prawnie wyżej od innych twórców nie stoi, choć ze dwóch forumowiczów pewnie by wolało inaczejPaweł Stroiński pisze:Czy pomysł Hansa wiązał się z jakimiś karami finansowymi dla któregoś z dwóch panów?
Innymi słowy, czy Hans mógłby przez to puścić Tadlowa/Prażan z torbami?

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
To prawda, Hans mógłby najwyżej błagać studia filmowe, by nie dali zgody.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Czyli Turek jednak uwierzył, że Hans chciał tę składankę zablokować? Dobrze chyba w takim razie, że nie spytałem Hansa o Conana, jak mnie wiele razy błagał...
Jak mówię, mogę to wyciągnąć z oryginalnego nagrania, jakie mam z tej rozmowy. Łącznie z całą jego argumentacją przeciw takim składankom, z którą się zgadzam w 100%
A i jedna rzecz. Jak tylko dowiedziałem się, że chciał to zablokować, postanowiłem sam sprawdzić, jak to brzmi. I wtedy usłyszałem Gladiator Symphonic Suite. Do tej pory nie odzyskałem tych paru minut mojego życia, a naprawdę bym chciał.
Jak mówię, mogę to wyciągnąć z oryginalnego nagrania, jakie mam z tej rozmowy. Łącznie z całą jego argumentacją przeciw takim składankom, z którą się zgadzam w 100%
A i jedna rzecz. Jak tylko dowiedziałem się, że chciał to zablokować, postanowiłem sam sprawdzić, jak to brzmi. I wtedy usłyszałem Gladiator Symphonic Suite. Do tej pory nie odzyskałem tych paru minut mojego życia, a naprawdę bym chciał.