Best of 2009. Zapraszam do udziału w ankiecie

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#76 Post autor: Łukasz Wudarski » pn sty 11, 2010 16:30 pm

Tomasz Goska pisze:To teraz się posypie po tym, co napiszę...

"War" może jest i dobre, ale daleku mu (moim zdaniem) do miana utworu roku. Bardziej takowym określiłbym "160 BPM" z Aniołów. Wiem, wiem, ścieżka może i daremna, syntetyczna, bla bla bla... ale kawałek jest klasą aranżacyjną samą w sobie!
No alek to teraz Koper wywali Cię z listy kontaktów na GG... A i z naszej klasy.
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#77 Post autor: Ghostek » pn sty 11, 2010 16:59 pm

z GG może, z N-K będzie nieco gorzej, bo już zabiłem tamtejsze konto ;p
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#78 Post autor: Koper » pn sty 11, 2010 21:48 pm

Ja, jak ja, ale Marek Łach to chyba się załamał i ci tykającą paczkę już szykuje. :D Masz szczęście, że sam z'retired'owałeś z filmmusic, bo by Cię trzeba wyrzucić. ;):D:D;)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#79 Post autor: Marek Łach » pn sty 11, 2010 22:20 pm

Za mniejsze przewinienia ludzi rozstrzeliwano... :wink:

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#80 Post autor: Ghostek » wt sty 12, 2010 00:20 am

Jakby co wiecie gdzie mieszkam ;p
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#81 Post autor: Adam » wt sty 12, 2010 08:00 am

dziekan pisze:Dlatego twoja recenzja Sherlocka Holmesa bedzie najwiekszym wydarzeniem w historii portalu.Ja juz odliczam dni kiedy wreszczie pojdziesz do kina,obejrzysz film,przesluchasz jeszcze pare razy album i pokazesz na co cie stac.
Powodzenia!
Babuch, jesteś normalnie bożyszczem, jak Brad Pitt ;-)

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#82 Post autor: Łukasz Wudarski » wt sty 12, 2010 09:16 am

Adam Krysiński pisze:
dziekan pisze:Dlatego twoja recenzja Sherlocka Holmesa bedzie najwiekszym wydarzeniem w historii portalu.Ja juz odliczam dni kiedy wreszczie pojdziesz do kina,obejrzysz film,przesluchasz jeszcze pare razy album i pokazesz na co cie stac.
Powodzenia!
Babuch, jesteś normalnie bożyszczem, jak Brad Pitt ;-)
Adam gotuj w Krakowie czerwony dywan. Jak przyjadę to chcę sobie na nim popozować troszkę (hawajskiej koszuli of kurs)
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#83 Post autor: Adam » wt sty 12, 2010 09:17 am

a z nieba będzie się lał złoty deszcz.. jak w piosence Bajmu :D

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#84 Post autor: Mystery » wt sty 12, 2010 09:42 am

"160BPM" to świetny, uzależniający wręcz utwór, którego słucha się bardzo przyjemnie i bez znudzenia, ale majstersztykiem to bym go nie nazwał, tym bardziej, że nie jest on oparty na oryginalnym materiale.
"Logan Through Time" to kawałek jak najbardziej w porządku, dobrze wypada w filmie, a na płycie brzmi nie najgorzej, ale w głównej mierze przez marną resztę - już Steve w T2 popisał się lepszymi i oryginalniejszymi kompozycjami.

Żeby tylko z tego wszystkiego Babuchowi woda sodowa do głowy nie uderzyła, choć już chyba za późno :)

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#85 Post autor: Łukasz Wudarski » wt sty 12, 2010 10:16 am

Mystery Man pisze:"160BPM" to świetny, uzależniający wręcz utwór, którego słucha się bardzo przyjemnie i bez znudzenia, ale majstersztykiem to bym go nie nazwał, tym bardziej, że nie jest on oparty na oryginalnym materiale.
"Logan Through Time" to kawałek jak najbardziej w porządku, dobrze wypada w filmie, a na płycie brzmi nie najgorzej, ale w głównej mierze przez marną resztę - już Steve w T2 popisał się lepszymi i oryginalniejszymi kompozycjami.

Żeby tylko z tego wszystkiego Babuchowi woda sodowa do głowy nie uderzyła, choć już chyba za późno :)
Za późno... Już kreację mam na czerwony dywan
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#86 Post autor: Mystery » wt sty 12, 2010 10:44 am

Teraz to tylko dywanu brakuje, ale z tego co tu czytam, to już w Adama kompetencjach :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#87 Post autor: Bucholc Krok » wt sty 12, 2010 11:20 am

Łukasz Wudarski pisze:Za późno... Już kreację mam na czerwony dywan
Tylko wiesz, Babuch, jak już tak będziesz stąpał po tym dywanie to za bardzo się nie nadymaj, bo trzaśniesz jak Wawelski i kto to będzie później zbierał? ;) Zresztą, szkoda by było... :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#88 Post autor: Wawrzyniec » wt sty 12, 2010 12:39 pm

Tomasz Goska pisze:To teraz się posypie po tym, co napiszę...

"War" może jest i dobre, ale daleku mu (moim zdaniem) do miana utworu roku. Bardziej takowym określiłbym "160 BPM" z Aniołów.
Ale ja nie widzę nic dziwnego, ani godnego potępienia w tym co napisałeś :? Ja "War" uwielbiam, uzależniłem się od tego kawałka, ale uzależniony jestem również od "160 BPM", które jest dla mnie utworem, arcygenialnym :) I dlatego też ja głosując, mimo wielkiej sympatii do "War" zagłosowałem na "160 BPM" :!:
160BPM to majstersztyk
Słusznie :)
"160BPM" to świetny, uzależniający wręcz utwór, którego słucha się bardzo przyjemnie i bez znudzenia, ale majstersztykiem to bym go nie nazwał, tym bardziej, że nie jest on oparty na oryginalnym materiale.
A dla mnie to akurat nie ma nic do rzeczy. Zimmer odkurzył swój pewien stary zapomniany kawałek, ciekawie go pozmieniał, przearanżówał i wyszło "cudeńko" :D A po za tym nie oszukujmy się, czy ktoś w ogóle oprócz wszechwiedzącego Babucha znał utwór z "First Born"?
już Steve w T2 popisał się lepszymi i oryginalniejszymi kompozycjami.
O "TF2" posiada naprawdę parę genialnych kawałków :)
Dlatego twoja recenzja Sherlocka Holmesa bedzie najwiekszym wydarzeniem w historii portalu.
Dobra, dobra żarty żartami. Można być trochę ironicznym, żartobliwym itd. ale też nie przesadzajmy.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#89 Post autor: Adam » wt sty 12, 2010 12:41 pm

Wawrzyniec pisze:Dobra, dobra żarty żartami. Można być trochę ironicznym, żartobliwym itd. ale też nie przesadzajmy.
Jak nie jak tak! Zimmer dostanie od Babucha dwa z dwoma, potem Rysiu Schwartz mu podeśle do tego linka - Hansu obrazi się i do Polski nie przyjedzie :lol: ;-)

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#90 Post autor: Ghostek » wt sty 12, 2010 16:47 pm

A po co miałby tu przyjeżdżać? Koncert zagrać z okazji otwarcia parkingu pod Tesco w Pcimiu Dolnym? Wyobrażacie sobie Hansu feat. Maciej Zieliński? W sumie chłopak ostatnio sadzi samplami rodem ze wczesnych etapów funkcjonowania RC, więc myślę, że dogadaliby się. :P
Obrazek

ODPOWIEDZ