Wybory
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: Wybory
Od kilku lat powoli poparcie JKM wzrasta, jak dobrze pójdzie to za 8 lat będzie te 5% jego partia miała. A tak przy okazji wyjaśnienie dlaczego JKM ma tak duże poparcie wśród niepełnoletnich - legalizacja marihuany to jedno, a po drugie JKM ciągle mówi o skończeniu z socjalizmem, przy okazji mówiąc o tym, że człowiek powinien być wyzyskiwany, nie powinno być pensji minimalnej i jeśli praca zasługuje na 600zł to tyle powinno się mu płacić, dla ludzi, którzy nigdy nie pracowali może to wyglądać pięknie, ale jak się już po skończeniu liceum i podjęciu pracy np. w hipermarkecie na kasie za 1386zł (płaca minimalna) to wizje JKM, że powinno się dostawać znacznie mniej (bo w sklepach gdyby mogli to by właśnie płacili 600zł) są już absurdalne i tak o to, poparcie szybko znika.
Za socjalizmem nie jestem, ale za czystym liberalizmem w wykonaniu JKM też nie, uważam, że państwo powinno niektóre kwestie regulować, jak np. właśnie płaca minimalna.
Za socjalizmem nie jestem, ale za czystym liberalizmem w wykonaniu JKM też nie, uważam, że państwo powinno niektóre kwestie regulować, jak np. właśnie płaca minimalna.
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Z minimalnej na rękę zostaje 1000zł. Zasiłek dla bezrobotnych: 538,37 netto.
To chyba na chłopski rozum opłaca się iść na 4 dni do sąsiadów spytać czy nie pomalować, skosić, zrobić czegoś i dostać te 400zł. A 26 pozostałych dni opierniczać się, zamiast naparzać na kasie 8-16.
To chyba na chłopski rozum opłaca się iść na 4 dni do sąsiadów spytać czy nie pomalować, skosić, zrobić czegoś i dostać te 400zł. A 26 pozostałych dni opierniczać się, zamiast naparzać na kasie 8-16.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A ci sąsiedzi to oczywiście milionerzy filnatropi, którzy lekką ręką dadzą Ci cztery stówy żebyś im trawnik kosił...
No i oczywiście zasiłek dla bezrobotnych można całe życie pobierać?
No i oczywiście zasiłek dla bezrobotnych można całe życie pobierać?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Do Wenezueli?DanielosVK pisze:Nie.
Z tego co słyszałem to nie tylko chodzi o marychę, ale i o inne narkotyki. Ja bym nawet na to poszedł, ale pod jednym warunkiem - wychodzimy od podstawy, czyli przyjmujemy (odwrotnie jak politycy), że człowiek nie jest bydłem a w związku z tym ma rozum i wolną wolę. Zatem wie, że narkotyki szkodzą i jak później wciągnie się w nałóg to będzie się leczył (jeśli będzie oczywiście chciał - może się zaćpać na śmierć - ma wolną wolę, jego życie) ze swoch pieniędzy a nie z pieniędzy tych, którzy np. nie ćpali, bo wiedzieli, że to szkodzi.Templar pisze:Od kilku lat powoli poparcie JKM wzrasta, jak dobrze pójdzie to za 8 lat będzie te 5% jego partia miała. A tak przy okazji wyjaśnienie dlaczego JKM ma tak duże poparcie wśród niepełnoletnich - legalizacja marihuany to jedno,
Wiadomo, każdy chciałby dużo zarabiać i najlepiej mało robić. Pójść do suchego, czystego i ciepłego biura na 8 godzin. Popstrykać w klawiaturkę (najlepiej na czacie), pogadać z koleżankami/kolegami, zjeść jakieś ciasteczko, wypić kawkę i do domciu.a po drugie JKM ciągle mówi o skończeniu z socjalizmem, przy okazji mówiąc o tym, że człowiek powinien być wyzyskiwany, nie powinno być pensji minimalnej i jeśli praca zasługuje na 600zł to tyle powinno się mu płacić, dla ludzi, którzy nigdy nie pracowali może to wyglądać pięknie, ale jak się już po skończeniu liceum i podjęciu pracy np. w hipermarkecie na kasie za 1386zł (płaca minimalna) to wizje JKM, że powinno się dostawać znacznie mniej (bo w sklepach gdyby mogli to by właśnie płacili 600zł) są już absurdalne i tak o to, poparcie szybko znika.
Wiadomo, że im jest większe bezrobocie, tym w lepszej sytuacji są pracodawcy (chodzi o relację pracodawca - pracownik, oczywiście), bo to oni dyktują warunki. Co zrobić, żeby sytuacja się zmieniła, aby to pracownicy dyktowali warunki? Dorypać przedsiębiorcom kolejne podatki? Proszę bardzo. Nawet płaca minimalna wówczas nic nie da, bo firmy będą się zwijać.Za socjalizmem nie jestem, ale za czystym liberalizmem w wykonaniu JKM też nie, uważam, że państwo powinno niektóre kwestie regulować, jak np. właśnie płaca minimalna.
Ostatnio zmieniony pt paź 07, 2011 21:06 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Na to samo wyjdzie...czoug pisze:Myślałem, żeby zagłosować na PiS, żeby Polacy przeżyli nowy Holokaust i po buncie by w końcu zamknięto tych ludzi na zawsze; ale w sumie to szkoda mi tych możliwych lat zapaści kraju, więc chyba nie ide w ogóle.

Tylko, że zasiłek można pobierać tylko przez kilka miesięcy, a poza tym akurat jestem przeciwko zasiłkom dla bezrobotnych, szczególnie w miejscach gdzie właśnie można dostać bez problemu pracę w hipermarkecie, czy też w jakimś McDonaldzie. I jestem też za stopniowym podnoszeniem płacy minimalnej, tylko bez żadnych rewolucji, jak co poniektórzy proponują od razu poziom Francji gdzie jest 1344 euro (u nas ok. 350), ale co roku o 50-100 zł (w zależności od tego jak nam się gospodarka sprawuje) to już tak.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dokładnie. Brak udziału w wyborach, równo się oddanie dobrowolnie władzy paranoikowi. A zważywszy, że sytuacja prezentuje się nieciekawa, a naród jest zdolny do wszystkiego to zachęcam do głosowania. Każdy głos jest ważny.Althazan pisze:Na to samo wyjdzie...czoug pisze:Myślałem, żeby zagłosować na PiS, żeby Polacy przeżyli nowy Holokaust i po buncie by w końcu zamknięto tych ludzi na zawsze; ale w sumie to szkoda mi tych możliwych lat zapaści kraju, więc chyba nie ide w ogóle.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Możecie się już pakować. Jasnowidz z Człuchowa przewidział wygraną Szatana. A biorąc pod uwagę jego wcześniejsze dokonania można w 99% być pewnym, że tak będzie. Także żegnajce, panowie. 

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Sprzedajesz plantacje papryki i wyjeżdżasz?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Pomyliłeś się. Szatanem jest JK. DT to wcielenie samego Pana Boga.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jak to? Przecież "kto głosuje na Tuska, ten krzyżuje Jezuska"

Przypominam, że od 14 godzin mamy ciszę wyborczą, także radzę uważać z wypowiedziami, bo zaraz ktoś donos złoży i wszyscy pójdziemy siedzieć 

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Jak kaczy psychol wygra, to ja serio wyjeżdżam jak najszybciej. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.