autor: Arthur » czw paź 06, 2011 22:01 pm
Zgadzam się, że obaj Janusze to lekkie świry. Mikke, bo nie potrafi hamować języka. Jakim oszołomem byłby Kaczor kiedy mówiłby co myśli? Wystarczyło jedno jego zdanie osobiste o Merkel i jaka burza- tego mu nie wybaczę. A wiem jak Niemcy zareagują- działania setek, tysięcy ludzi, doświadczenie z sąsiadami SZLAG bierze, bo o takich drobnostkach łatwo się zapomina. A media nagłośnią i nie dziwcie się, że przez takie szczały Niemcy za 50-100, czy 500 lat nas zaatakują. Kopanie sobie dołków, przez takie słowa- to droga do samozniszczenia.
Wracając do polityków co mam za złe JKM:
- broń dla każdego
- obrażanie mnóstwa ludzi, wrzucanie do jednego wora;
- pycha
- nie przekonuje mnie jego "państwo" działającego jak mafia.
Ostatnio dużo rozważałem o ustroju naszym obecnym i dochodzę jednak do wniosku, że to dobry ustrój. Problemem jest nieufność, wrogość spowodowana niedoinformowaniem, stereotypami dt inas samych i nnych nacji. A tego nie zmieni polityka tylko samo ludzie.
Tak więc nie zagłosuję jednak na JKM, bo jak Cejrowski kiedyś powiedział: "Polityk wybieramy dlatego, aby za nas się dogadywał się z innymi ludźmi". A ta partia tego nie potrafi.
Ostatnio zmieniony czw paź 06, 2011 22:04 pm przez
Arthur, łącznie zmieniany 1 raz.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer