CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Re: CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?
Namówiłeś mnie, startuję z trzecim. 

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
2012
Powiem tak, jeden z najlepszych filmów w swoim gatunku jakie widziałem, niezłe efekty i aktorstwo, fabuła może i prosta, i przewidywalna jak konstrukcja cepa, ale mimo wszystko wciąga i nie pozwala widzowi na nudę, a dzieło reżysera trwa mocno ponad 2 godziny. Najbardziej urzekło mnie to, że mimo wszystko Emmerich nie poszedł w amerykański patos ba!! wręcz odwrotnie, kiedy myślałem, już ze zaraz będzie kolejny tego typu schemat z happy endem amerykańskim to reżyser jakby w ostatnim momencie przekroczenia pewnej granicy, odwraca scenę do góry nogami.
Przypomnijcie sobie sytuacje kiedy prezydent( Glover Danny) wygłasza orędzie, w którym to chce wygłosić jak bla bla bla , bardzo solidarny jest narodem, a tu nagle owe orędzie zostaje przerwane.
Mało tego takich scen w filmie było więcej (scena ze spadającym samolotem, pilotowanym przez Sashę) i to po prostu było fajne. Co do muzyki?! robiła swoje , o taka porządna tapetka, nie można zbyt wiele zarzucić Kloserowi, oczywiście zaznaczam , że na zbytnie pochwały też nie zasługuje.
Ogółem. Jestem jak najbardziej na tak, po trochę przereklamowanym ,, Pojutrze'', otrzymujemy trochę niedocenione,, 2012'' .
7,5/10
Powiem tak, jeden z najlepszych filmów w swoim gatunku jakie widziałem, niezłe efekty i aktorstwo, fabuła może i prosta, i przewidywalna jak konstrukcja cepa, ale mimo wszystko wciąga i nie pozwala widzowi na nudę, a dzieło reżysera trwa mocno ponad 2 godziny. Najbardziej urzekło mnie to, że mimo wszystko Emmerich nie poszedł w amerykański patos ba!! wręcz odwrotnie, kiedy myślałem, już ze zaraz będzie kolejny tego typu schemat z happy endem amerykańskim to reżyser jakby w ostatnim momencie przekroczenia pewnej granicy, odwraca scenę do góry nogami.
Przypomnijcie sobie sytuacje kiedy prezydent( Glover Danny) wygłasza orędzie, w którym to chce wygłosić jak bla bla bla , bardzo solidarny jest narodem, a tu nagle owe orędzie zostaje przerwane.
Mało tego takich scen w filmie było więcej (scena ze spadającym samolotem, pilotowanym przez Sashę) i to po prostu było fajne. Co do muzyki?! robiła swoje , o taka porządna tapetka, nie można zbyt wiele zarzucić Kloserowi, oczywiście zaznaczam , że na zbytnie pochwały też nie zasługuje.
Ogółem. Jestem jak najbardziej na tak, po trochę przereklamowanym ,, Pojutrze'', otrzymujemy trochę niedocenione,, 2012'' .
7,5/10
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Wyłączyłem ten film w momencie gdy nastąpił koniec pościgu trzęsienia ziemi za głównymi pohaterami, oczywiście nieudanego:)
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Myster, BREAKING BAD. 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ty się dobrze czujesz?bladerunner22 pisze:2012
7,5/10
Toż te Twoje 7,5 dla tego gniota to większy fail niż najmniej trafione noty Olka.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Mam tylko nadzieję, że Markowi aż tak bardzo się "Breaking Bad" nie spodobał, że wpadnie na zmianę avatara. Gdyż jak tak dalej pójdzie to się nie pójdzie połapać, kto jest kimMarek Łach pisze:Myster, BREAKING BAD.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A to stąd te avatary? A skąd takie nagłe podniecenie tym? To serial (przynajmniej pierwszy sezon) z 2008r., co się nasi koledzy tak pobudzili?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
a co powiecie na temat tego serialu HBO mini Anioły w Ameryce ? podobno mega ! widział ktoś ?
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
'HBO mini'
czy
"mini Anioły w Ameryce"
?

czy
"mini Anioły w Ameryce"
?

Ja dałem, bo akurat zacząłem śledzić 4 sezon, a Mefisto, to się niech wypowie MefistoKoper pisze:A to stąd te avatary? A skąd takie nagłe podniecenie tym? To serial (przynajmniej pierwszy sezon) z 2008r., co się nasi koledzy tak pobudzili?

Bardzo dobry, szczególnie aktorsko, Pacino, Streep, Emma Thompson, Patrick Wilson, no i dwójka, która dzięki temu serialowi trafiła później do "Weeds" czyli Justin Kirk i Mary-Louise Parker. Serial na podstawie sztuki nagrodzonej Pulitzerem i sam sporo nagród otrzymał, 5 złotych globów i z kilkanaście Emmy, do tego sam Mike Nichols na stołku reżysera, piękna muzyka Newmana i mamy dzieło niemal, że kompletnea co powiecie na temat tego serialu HBO mini Anioły w Ameryce ? podobno mega ! widział ktoś ?

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
on ostatnio podrabia avatary by wprowadzić zamęt na forum. To i ja zmienię i zobaczymy czy uda mu się podrobić mój nie korzystajac z mojego obrazka.Mystery Man pisze:a Mefisto, to się niech wypowie Mefisto

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Boardwalk Empire sezon 2 - nareszcie. 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Może załóżcie jakiś osobny wątek dla tych seriali, bo ich ilość wydaje się nie mieć końca a ogarniacie to chyba tylko we dwóch, bo reszta jest w miarę normalna i nie ma na to czasu. 
- oglądał to ktoś? Belgijsko-francuskie kino niezależne, gdzie strona formalna zdecydowanie przeważa nad treścią (3 epizody z życia kobiety: dziecińśtwo, młodość, dojrzałość) będącą wielkim hołdem głównie dla włoskiego giallo, ale także dla surrealizmu i horroru/thrillera w ogóle. Fantastyczne zdjęcia, barwy, zbliżenia, zwłaszcza w części z dzieciństwa (fragment snu dziewczynki ewidentnie inspirowany kolorystycznie "Suspirią" Argento). Do tego ścieżka dźwiękowa wykorzystująca stare kawałki Stelvio Ciprianiego, Bruno Nicolaia i Ennio Morricone.
Tutaj trailerek:
http://www.youtube.com/watch?v=1U5v0Rufhf4

Tutaj trailerek:
http://www.youtube.com/watch?v=1U5v0Rufhf4