1920 Bitwa Warszawska - Krzesimir Dębski
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Bitwa Warszawska 1920 - Krzesimir Dębski
Chyba cameo...Adam pisze:no comeo dobre, czytałem
Swoją drogą oby to nie był jego najciekawszy wkład w ten film

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
E, a już myślałem, że Ty zagrałeś rolę w tym "arcydziele polskiej kinematografii".Łukasz Waligórski pisze:Jak będziecie oglądać film, zwróćcie uwagę na tego jegomościa koło Stalina...

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Jest już całość:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLC1D75B1804FF2A8D

UPDATE:
Po kilku przesłuchaniach coraz bardziej mi się podoba ta płyta, jak dla mnie najlepszy utwór to "Sarabanda żałobna", w szczególności końcówka genialna i całkiem fajnie dodany chórek z fragmentem "Boże, coś Polskę". Dębski tworzy naprawdę genialne "kawałki żałobne" - Husaria ginie w Ogniem i Mieczem, Pogrzeb Wisza w Starej Baśni, a teraz ta Sarabanda żałobna
http://www.youtube.com/playlist?list=PLC1D75B1804FF2A8D

UPDATE:
Po kilku przesłuchaniach coraz bardziej mi się podoba ta płyta, jak dla mnie najlepszy utwór to "Sarabanda żałobna", w szczególności końcówka genialna i całkiem fajnie dodany chórek z fragmentem "Boże, coś Polskę". Dębski tworzy naprawdę genialne "kawałki żałobne" - Husaria ginie w Ogniem i Mieczem, Pogrzeb Wisza w Starej Baśni, a teraz ta Sarabanda żałobna

Templar pisze:UPDATE:
Po kilku przesłuchaniach coraz bardziej mi się podoba ta płyta

no to zaczynamy!!
#FUCKVINYL
JEST MOC
nie ma rcp, tak jak myślałem ktoś kto się nie zna ploty mi sadził. Jest mocne brzmienie, sporo marszy i jazzówek klimatem z tamtych lat. Piekna liryka no i te chóry.. Piosenek boje się na razie słuchać
sam score imo jeden z lepszych i ciekawszych w tym roku ogólnie
Dębski back in action again
po południu będzie ordered!!

po południu będzie ordered!!
#FUCKVINYL
Z piosenek to mi się tylko Ljuba bradcy, ljuba w wykonaniu Aleksandra Birmana podoba, a z tych Nataszy to tylko Śpiewki 1920 da się jako tako słuchać, ale do Dumki na dwa serca to jej jednak dalekoAdam pisze:Piosenek boje się na razie słuchać

Ostatnio zmieniony czw wrz 22, 2011 10:21 am przez Templar, łącznie zmieniany 1 raz.
Dębski zamknął gęby krzykaczom
czwóreczka w pełni zasłużona i zaskoczenie in+
edit; piosenki nie są takie złe - ta ruska i Thaiti najlepsze. no i Charleston bujaka
najgorsza tej pijaczki Wisniewskiej.

edit; piosenki nie są takie złe - ta ruska i Thaiti najlepsze. no i Charleston bujaka

#FUCKVINYL
4 jak w mordę strzelił ! Klimat jest tutaj świetny, taki właśnie patriotyczny, ale nie ala ID4 lecz taki... nasz, narodowy. Ciekawe ile muzy braknie na CD
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Sporo melodii tak jak Dębski mówił, szkoda tylko, że czyjeśAdam pisze:Dębski zamknął gęby krzykaczomczwóreczka w pełni zasłużona i zaskoczenie in+
edit; piosenki nie są takie złe - ta ruska i Thaiti najlepsze. no i Charleston bujakanajgorsza tej pijaczki Wisniewskiej.

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Tak obiecywał nowy, świetny, pamiętny temat i co?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Naprawdę nieźle się słucha, zwłaszcza za każdym kolejnym razem, ale nie jest to ścieżka zapadająca w pamięć (jak chociażby Ogniem i Mieczem), no i niestety London Symphony Orchestra to to nie jest
No ale tego się nie czepiam, po prostu słychać różnicę
Ale w filmie powinno dać radę, nawet jak sam film nie da rady 
PS. Głównym motywem wydaje się być Romanza

PS. Głównym motywem wydaje się być Romanza

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ładne ale mało pamiętne 

oo LOL jak pojechali po filmie 
http://www.stopklatka.pl/film/film.asp? ... ja&ri=8673
wygląda zatem że mamy paradoks - 3d lepsze niż w hollywoodzie a reszta gorsza od Gulczas a jak myslisz

http://www.stopklatka.pl/film/film.asp? ... ja&ri=8673
wygląda zatem że mamy paradoks - 3d lepsze niż w hollywoodzie a reszta gorsza od Gulczas a jak myslisz

#FUCKVINYL
To akurat było do przewidzenia. Wielkim problemem w polskim kinie są dialogi i fabuła (czyli generalnie scenariusz i podejście do opowiadanej historii). Bo technicznie świetnie sobie radzimy.
3D jest lepsze niż w Hollywood, bo oni teraz masowo filmy konwertują, a filmy kręcone w 3D można na palcach policzyć. A że Bitwa była kręcona w 3D, to nie dziw, że bije na łopatki te wszystkie hollywoodzkie konwersje
Obecnie zastanawiam się, czy w ogóle iść do kina... na razie jestem na etapie: NIEEEEEE!!!!!!!!!!!!!
3D jest lepsze niż w Hollywood, bo oni teraz masowo filmy konwertują, a filmy kręcone w 3D można na palcach policzyć. A że Bitwa była kręcona w 3D, to nie dziw, że bije na łopatki te wszystkie hollywoodzkie konwersje

Obecnie zastanawiam się, czy w ogóle iść do kina... na razie jestem na etapie: NIEEEEEE!!!!!!!!!!!!!