CONAN THE DESTROYER COMPLETE RE-REC by TADLOW
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: CONAN THE DESTROYER COMPLETE RE-REC by TADLOW
Dziwne, że nie napisałeś, że zmieniał pieluchę 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Nie wpadłem na to. 

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja już trochę się gubię w tych wszystkich wersjach i wydaniach Conana, ale z tego co akurat pamiętam "Conan The Destroyer", nie urywał jakoś szczególnie dupy, ani filmowo, ani muzycznie. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
No dokładnie. A teraz lansuje się tę partyturę na jakiś niewiadomo jaki megakult.Wawrzyniec pisze:Ja już trochę się gubię w tych wszystkich wersjach i wydaniach Conana, ale z tego co akurat pamiętam "Conan The Destroyer", nie urywał jakoś szczególnie dupy, ani filmowo, ani muzycznie.
Ja się pytam, co z innymi ścieżkami Basila? Co na przykład ze Starship Troopers? Tego bym sobie posłuchał w wydaniu complete z jakimiś alternate'ami i dobrym remasterem!! Tu, jakby to Adam powiedział, jest moc!

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Wyjdzie, bez obaw. Jak skończą Goldsmitha albo pomiędzy kolejnymi jego płytami. Coś wydawać trzeba, no nie? 

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
zacznijmy od tego że tego - prawie - nikt nie kupi, bo 95% podnieca się intradą już, a nie tym tworem i to jeszcze z samoróbkowym designemTomasz Goska pisze:No dokładnie. A teraz lansuje się tę partyturę na jakiś niewiadomo jaki megakult.

#FUCKVINYL
Adam WszechwiedzącyAdam pisze: zacznijmy od tego że tego - prawie - nikt nie kupi, bo 95% podnieca się intradą już, a nie tym tworem i to jeszcze z samoróbkowym designem

Dla Adama i tych co twierdzą że wszyscy rzucą w kąt re-rec Barbariana, albo że on nie ma żadnej wartości bo idzie oryginał, oraz że Destroyer Pragi niepotrzebnie jest nagrywany przytoczę tylko cytaty naszych użytkowników na temat BARBARZYŃCY -
Użytkownik Osito - "No, fantastyczna płyta. Z tych rozgniatających"
Mystery u mnie na lastfm - "No, miażdżące jest. Perkusja, blacha, chór, smyki, wszystko!"
Wojtek - "rerecording jest bardzo dobry"
Althazan - "Ten score przetrwa wieki, ma swojego ducha..."
Film-o-znawca - "Aż mnie dreszcz przeszedł przy pierwszym przesłuchaniu!!! Udana recka napisana z pasją a samo nowe nagranie po prostu super (imho chór też daje radę
Myślę że Basilowi by się podobało. Doskonała Score! "
Bladu - "...o ile muzyka zawarta na wydaniu Varese była tylko dobra, a do tego dochodziła jeszcze średnia jakość dźwięku, o tyle ten complete to potęga . "
Paweł Stroiński - "Raine oczywiście wypada dużo lepiej. Nie ma przede wszystkim błędów w nagraniu, nagranie samo jest fantastyczne. Nie mogę nie polecić tego epickiego klasyka."
Adam pisze:
conan is here!!!! conan is here!!!!!
this score breaks my balls!!!
moje varese wymięka!
Adam pisze:ja też popuściłem w gacie
genialne wydanie, w pale się nie mieści..
Adam pisze:genialne jak Cyd i Lawrence, bezbłędne..
Adam pisze: cóż tu mówić o wrażeniach, płyta świetna, to wkońcu Conan.. Wykonanie rzetelne, przyłozyli się..
Łukasz Wudarski pisze:Miazga.
Varese to kit przy tym. Jakość piękna (nawet jak na FLAC). Chór mi się w sumie bardziej podoba, ma taką wyrazistość. Moc wielka w tym tkwi.
Warto kupić oryginał, co też chyba zrobię.
Wydanie Varese od tej pory odchodzi do lamusa. Myślę że Basil byłby zadowolony z tego wykonania.
Mefisto pisze:po prostu mi kapcie spadły po odsłuchu prologu![]()
CO ZA MOC!!! Miałem już więcej kaski na osty nie wydawać w tym roku, ale chyba sobie nie darujęDobrze, że nie ma limitu
Mefisto pisze:W sumie jestem już po odsłuchu całości - MIAZGA! Co prawda całość jednak przydługawa i na dobrą sprawę połowa drugiej płyty jest zbędna (tylko dla fanów), no ale nie umniejsza to faktu, że pozycja obowiązkowa i chyba najlepsze wydanie roku
Koper pisze:wrażenia bardzo, bardzo pozytywne. Oczywiście można by się zastanawiać w wielu momentach czy nowa wersja lepsza od starej, czy drobne zmiany aranżacyjne w stosunku do tego co znamy z wyd. Varese i filmu wyszły na plus, czy odwrotnie, czy chór momentami aby nie mało dynamiczny, niemniej kolejny świetny re-recording Prażan i wreszcie dostaliśmy to, na co tak długo czekaliśmy!
Tomek pisze:Clemmensen machnął już rewizję recki na Filmtracks. Jedno zdanie:
Simply put, no better film score album has debuted in 2010.
"Conan" już dotarł i przesłuchany. Jakość nagrania fantastyczna, "mokra" jak Clemmensen pisze, z delikatnym pogłosem, perkusje brzmią wspaniale ("Witch Wolf"!. Kilka zmian może hardcore'owców zniesmaczyć, ale myślę, że są do zaakceptowania. Ciekawa sprawa, że część orkiestracji oparta jest o nowe instrumentacje i delikatne zmiany w utworach, które Basil przygotował na koncert w Ubedzie.
Jedyny zonk to brak jakichkolwiek zdjęć czy oryginalnych artów z filmu w książeczce, ale pewnie w grę wchodziły sprawy finansowe i licencyjne.
Tomek Goska w czasie rozmowy ze mną na gg określił Conana tak" "IMPRESSIVE"Tomek pisze:Nowy "Conan" jest bardzo ładnie wydany od strony graficznej i merytorycznej (bardzo dobre opisy utworów, wstępy, posłowia Fitzpatricka itd.) i ma dynamiczne, 'mokre' brzmienie - brzmi IMHO znakomicie. Nie bez kozery taki tetryk i malkontent w sprawach dźwięku jak Clemmensen, nie nazwałby tego albumem roku
Użytkownik Osito - "No, fantastyczna płyta. Z tych rozgniatających"
Mystery u mnie na lastfm - "No, miażdżące jest. Perkusja, blacha, chór, smyki, wszystko!"
Wojtek - "rerecording jest bardzo dobry"
Althazan - "Ten score przetrwa wieki, ma swojego ducha..."
Film-o-znawca - "Aż mnie dreszcz przeszedł przy pierwszym przesłuchaniu!!! Udana recka napisana z pasją a samo nowe nagranie po prostu super (imho chór też daje radę

Bladu - "...o ile muzyka zawarta na wydaniu Varese była tylko dobra, a do tego dochodziła jeszcze średnia jakość dźwięku, o tyle ten complete to potęga . "
Paweł Stroiński - "Raine oczywiście wypada dużo lepiej. Nie ma przede wszystkim błędów w nagraniu, nagranie samo jest fantastyczne. Nie mogę nie polecić tego epickiego klasyka."
Ostatnio zmieniony ndz wrz 18, 2011 15:04 pm przez Turek, łącznie zmieniany 3 razy.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Ten Impressive to odnośnie Barbarzyńcy, a raczej tego, jak został nagrany. Mówiłem ci wiele razy, że sam score nie rzuca mnie na kolana, więc nie wiem po co mnie cytujesz? Dla PR-ki? 
Tym bardziej podkreślałem, że Destroyer w ogóle mi nie podchodzi, więc na re-rec nie czekam... nawet na wydanie complete.

Tym bardziej podkreślałem, że Destroyer w ogóle mi nie podchodzi, więc na re-rec nie czekam... nawet na wydanie complete.

Wiem TomkuTomasz Goska pisze:Ten Impressive to odnośnie Barbarzyńcy, a raczej tego, jak został nagrany. Mówiłem ci wiele razy, że sam score nie rzuca mnie na kolana, więc nie wiem po co mnie cytujesz? Dla PR-ki?

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Mnie na liście Turka nie ma, trwam przy swoim, tylko oryginał się liczy 

Czyli co, w ogóle re-reców pewnie w ogóle nie powinno się nagrywać, przecież tylko oryginały się liczą ?:)muaddib_dw pisze:Mnie na liście Turka nie ma, trwam przy swoim, tylko oryginał się liczy