PIRATES OF THE CARIBBEAN - temat zbiorczy

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: PIRATES OF THE CARIBBEAN 4 - HANS ZIMMER & VARIOUS

#706 Post autor: Koper » śr wrz 07, 2011 17:33 pm

Wawrzyniec pisze:Za to recenzja Babucha jest genialna i powinna być dla wielu wzorem do naśladowania. Gdyż na tyle właśnie ten score zasługuje i ja bardzo wysoko go cenię i zalicza się on do jednych z częstszych Zimmerów, do jakich ja wracam.
Genialna, bo dał zawyżoną notę, tzn. taką jaka Ci pasuje? Mizerna argumentacja, Wawrzek. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#707 Post autor: Wawrzyniec » śr wrz 07, 2011 18:13 pm

Ha ha ha :roll: Nie tylko nota się liczy, ale także treść. I ta recenzja napisana jest po prostu bardzo dobrze. Babuch ma bardzo dobry i niepowtarzalny styl pisania. Po prostu umie tak pisać, że z łatwością zainteresuje czytelnika. A, że i ocena muzyki jest bardzo i podobnie się zgadzam z autorem tej recenzji to tym lepiej :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#708 Post autor: Koper » śr wrz 07, 2011 18:23 pm

I pisał lepsze recenzje niż PotC3 a już z całą pewnością zwieńczone bardziej rozsądnymi notami :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#709 Post autor: Wawrzyniec » śr wrz 07, 2011 18:26 pm

A ja nigdzie nie napisałem, że to najlepsza recenzja Babucha. Jest to jedna z wielu bardzo dobrych recenzji jakie Babuch w swej karierze spłodził. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#710 Post autor: Adam » śr wrz 07, 2011 20:46 pm

Wawrzyniec pisze:Babuch ma bardzo dobry i niepowtarzalny styl pisania.
no no, normalnie nie ma komu bucu powiedzieć :P
to już wiemy czemu potem przypadkiem Wawrzek wygrywa konkursy ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#711 Post autor: Bucholc Krok » czw wrz 08, 2011 10:18 am

Adam Krysiński pisze:to już wiemy czemu potem przypadkiem Wawrzek wygrywa konkursy ;-)
"Sierotką" w losowaniu jest chyba TG? Babuch już w papuciach raczej..?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#712 Post autor: Marek Łach » czw wrz 08, 2011 11:35 am

Chyba najwyższy czas recenzenckie faile nazywać "broxtonami":

http://moviemusicuk.us/2011/09/07/pirat ... ns-zimmer/

Myślę, że on nawet Ślubom Panieńskim byłby w stanie dać maksa. ;)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#713 Post autor: Mystery » czw wrz 08, 2011 11:36 am

E tam, kiepskość tego scoru jest przereklamowana :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#714 Post autor: Adam » czw wrz 08, 2011 11:41 am

Marek Łach pisze:Myślę, że on nawet Ślubom Panieńskim byłby w stanie dać maksa. ;)
przy tej skali to się zgodzę, no chyba że twierdzisz że one są na poziomie P4 to powodzenia :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#715 Post autor: Marek Łach » czw wrz 08, 2011 11:59 am

Uderz w stół... :D Piraci - 1, Śluby panieńskie - 2,5. W skali broxtonowej obiektywnie powinno wyjść 4,5. ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#716 Post autor: Adam » czw wrz 08, 2011 12:06 pm

nie ja wtryniłem Lorenca :P a Śluby są fajne. nie na 4 ale też nie na 2 bez przesady.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#717 Post autor: Koper » czw wrz 08, 2011 16:58 pm

Na 2,5 jak Marek napisał. :P
I nie, nie są fajne :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#718 Post autor: Wawrzyniec » czw wrz 08, 2011 17:49 pm

Mystery Man pisze:E tam, kiepskość tego scoru jest przereklamowana :wink:
A już chciałem się z Tobą zgodzić, ale zauważyłem kończącą zdanie "emotikonkę", której funkcją jest nadanie całej tej wypowiedzi mocno ironicznego charakteru.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#719 Post autor: Adam » sob lip 07, 2012 09:02 am

a ja wreszcie obejrzałem po raz pierwszy tą... ch.. znaczy film na blu.. ktoś powie że fail iż tak późno, a ja odpowiem że dobrze że tak późno...

komentarz zbiorczy to WTF, ale mój mózg został zmasakrowany więc wybaczcie ale miałem ochotę napisać coś więcej poniżej, czytąc nie trzeba :P

dawno nie widziałem tak bzdurnego, niewciągającego, kliszowego i na siłę zrobionego filmu, jako dokrętki do poprzedniej franczyzy - konkretnie chyba od czasów Terminatora 3 (który mimo wszystko wyszedł wg mnie lepiej niż te czwarte pots'y). leży tu wszystko - reżyseria (Marszal się skundlił dla kasy ewidentnie i ok, ale kundlić też się powinno z głową) i zdjęcia jak z klipów MTV (Wolski jak był wyrobnikiem tak będzie dalej, nie umie nic poza tym co pokazywał - i to lepiej - w wideoklipach dziesiątek legend popu i rocka; zdjęcia są jeszcze gorsze niż w poprzednich częściach, choć w nich było z nimi róznie, lepiej lub gorzej); Deepowi tak się nie chciało grać że to aż dobitnie widać z ekranu - sztuczność, wymuszone grymasy i zero polotu - wycisnął z tej postaci scenariuszowo i od siebie już w dwójce wszystko..; Penelope to nie wiem po co tu wzięli, bo tak zagrać mogła byle jaka hiszpanka wzięta prosto z dworca w Madrycie; z Czarnobrodego zrobili jakąś komediową karykaturę - zero strachu, zero wściekłości, zero bezwzględności jaką ta postać się charakteryzowała (toż w poprzednich częściach mniejsze postacie wzbudzały większy strach); wątek z misjonarzem i syreną był tak sztuczny, że w brazylijskich operach mydlanych sprzed 20 lal zagrane są takie sceny lepiej ; scena z przybyciem hiszpanów do źródła to facepalm - chyba scenarzyści nie odrobili lekcji historii jakie cuda hiszpanie odwalali na wyprawach i to bynajmniej dalekie od boga...

no i na końcu muzyka.. o tej kupie powiedziano już wszystko, ale... wg mnie w filmie są dobre fragmenty które ratują sceny i chyba nie ma ich na płycie - nie chce mi się sprawdzać bo płyty od roku nie słuchałem. najlepiej wypadają sceny na statku podczas buntu - no ale to jest temat kościotrupów z jedynki, oraz tematy meksykański, choć te gitarki brzmią jak w każdym meksykańskim filmie.. tak czy siak lepiej brzmi całość niż na płycie.

temat syren skomentuję tak :

Obrazek

:D

no bo sorry, ale nie da się inaczej - ja wiem że za ten denny chórek nie odpowiadał Zimmer, tylko to był pomysł jakiegoś pomagierka Whitacre WTF czy jak mu tam, no ale Hansu to coś przyklepał. Sztampa aż boli - temat byłby ładniejszy i dostojniejszy bez tego chórku - choć tyle że prawdziwy a nie sampel.. i w zasazie to tyle co się w tym scorze wyróżniało. remiksów w filmie nie stwierdziłem a szkoda :D jak wyjdzie complit bez sfx to się zapoznam bo parę smaczków było, może na 5, 10 minut?

ogólnie mega zawód - jak w miarę lubiłem tą serię, choć b.daleko mi było do fanbojstwa, to nabrałem teraz obrzydzenia... o zgrozo czekać tylko nam pozostało na piąty film który oczywiście powstanie, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie odpuszcza miliarda $ wpływów...
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#720 Post autor: Mystery » czw maja 30, 2013 10:08 am

Joachim Rønning i Espen Sandberg (Kon-Tiki) wyreżyserują "5".

ODPOWIEDZ