Marco Beltrami - Soul Surfer
- ravaell
- Asystent orkiestratora
Re: Marco Beltrami - Soul Surfer
Muzyka jest świetna, ciekawy zwrot po ostatnich dokonaniach Beltramiego. Aż chcę się jej słuchać więcej. Najlepszy utwór to chyba "Shark Attack" - najpierw mroczne elektroniczne uderzenia, potem ten straszliwy śpiew i na koniec piękny moment liryczny. Jednak naprawdę trudno wybrać ten najlepszy, najbardziej przypadający do gustu, gdyż pełno jest tu takich smaczków, jak "Main Titles", czy "Back to the Water". Na nagrody nie ma co liczyć, gdyż sam film na imdb i rottentomatoes nie został za dobrze przyjęty. 4.5/5
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na takie drugorzędne nagrody jak Grammy, Globy, czy Oscary to raczej nie. Ale może jest nadzieja w tak prestiżowych nagrodach jak Filmmuzy, czy w słynnym Résumé przynajmniej na nominacjeravaell pisze:Na nagrody nie ma co liczyć, gdyż sam film na imdb i rottentomatoes nie został za dobrze przyjęty. 4.5/5

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- ravaell
- Asystent orkiestratora
Bardzo bym się cieszył, chociaż zeszłoroczne zwycięstwo Desplata za Ghost Writera mnie nie usatysfakcjonowało (wspaniałe "how to train your dragon
) Ale kto wie, może do nagrody IFMCA się załapie 

dżizas, jest czerwiec, a ci już o podsumowaniu roku 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dokładnie mamy czerwiec, a więc jakieś podsumowania można już robić, w końcu to półmetek 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Podsumowanie czego, bo nawet I półrocze jeszcze się nie skończyło? 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Dopadłem w końcu ten score i przesłuchałem.
Muszę przyznać, że pozytywnie się zaskoczyłem. Wielobarwna to ścieżka i (można zaryzykować stwierdzenie) oryginalna. Trochę nierówna miejscami i stręcząca niepotrzebnymi numerami, bez których można było się spokojnie obejść (np Hymn for Bethany). Są jednak momenty i utwory, które na dłużej sobie zostawię w Winampie. Shark Attack jest niesamowity!
4/5 za pomysł.
Muszę przyznać, że pozytywnie się zaskoczyłem. Wielobarwna to ścieżka i (można zaryzykować stwierdzenie) oryginalna. Trochę nierówna miejscami i stręcząca niepotrzebnymi numerami, bez których można było się spokojnie obejść (np Hymn for Bethany). Są jednak momenty i utwory, które na dłużej sobie zostawię w Winampie. Shark Attack jest niesamowity!
4/5 za pomysł.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Clemmensen jak zwykle trochę przesadza, co nie zmienia faktu, że to naprawdę dobry score:
http://www.filmtracks.com/titles/soul_surfer.html
http://www.filmtracks.com/titles/soul_surfer.html
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Eee... sam dałeś temu 4,5/5. Ale różnica.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
a ja swoją ocenę znów podwyższę , jeden z niewielu przypadków podobnie jak w Spy Game, gdzie mamy po prostu rewelacyjną muzyką, wychodzącą poza obraz( tak naprawdę trudną do zanucenia=brak tematu) do kina niskobudżetowego, mało znanego. Utwierdza mnie to w przekonaniu, że jak się chce to i można do M jak Miłość napisać drugiego Titanica
. 4,5/5. Szkoda, że only CD-r
.

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Wcześniej dawał 3,5/5 za "wyrazisty temat przewodni", a teraz daje 4,5/5, podkreślając brak tematu. Lol. 

Fe.
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
DanielosVK pisze:Wcześniej dawał 3,5/5 za "wyrazisty temat przewodni", a teraz daje 4,5/5, podkreślając brak tematu. Lol.
żaden LOL, temat generalnie jest typowy,ładny, ale typowy, wyróżnia się na płycie i łatwo go odróżnić od reszty utworów ale dla ludzi siedzących w środowisku nie jest to temat Indiany, Parku , czy Star Warsów, no sory

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore