Best of 2009. Zapraszam do udziału w ankiecie

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#46 Post autor: Mystery » pn sty 04, 2010 16:25 pm

Dzisiaj w nocy pisałem, więc wybaczcie wszelkie błędy :)

Mefisto

#47 Post autor: Mefisto » pn sty 04, 2010 17:24 pm

Bucholc Krok pisze:Mefisto - dolicz sobie jeden punkt. Miałem na Ciebie zagłosować
hehe, dzięki, ale wtedy i tak byłby remis z Łukaszem

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#48 Post autor: Bucholc Krok » pn sty 04, 2010 19:27 pm

Mystery Man pisze:Możesz podać ile chcesz, ale wybierać spośród 20 soundtracków :?:
A jaki problem? :) Ja bym dał wszystko, co by mi przyszło do głowy. Oczywiście jeśli chodzi o płyty, bo takich najlepszych utworów to by było ciężko. W tym przypadku już się wybiera tylko subiektywnie.
Zawsze im więcej, tym lepiej IMO. Wyniki są bardziej prawdziwe. Ale to i tak lepiej jak na forum, bo tu można tylko 10. W zeszłym roku wyszło chyba koło 100 płyt (sama Intrada bodaj 42 sztuki), powiedzmy, "retro" i jak tu obiektywnie wybrać 10? Sporo osób głosowało na Twoją ankietę i wcale te wyniki tak by się nie rozmyły, jak w przypadku ankiety dot. starych płyt, gdzie było tylko 8 głosów.
Ele pisze:
I.Dramat:
3. Agora - Dario Marianelli (8 )
Głosowałem na Agorę
Też chciałem zagłosować na Agorę. :)
BTW: czy ktoś coś słyszał o planowanych innych wydaniach? Aktualnie jest chyba tylko edycja hiszpańska?
Adam Krysiński pisze:
Bucholc Krok pisze: Płyta wyszła w zeszłym roku w liczbie 2000 sztuk. Oczywiście już się sprzedała..
tysiąca, nie dwóch :)
Varese i Colosseum wydały po 1000 sztuk, zdaje się?
Wawrzyniec pisze: Właściwie to chciałem to już dawno, powiedzieć, tylko jakoś dusiłem to w sobie, obawiałem się reakcji.
I bardzo źle, że trzymałeś.. Najważniejsze, żeby opinie były szczere, a nie jakaś głupia klaka albo przemilczanie, bo ktoś się obrazi. Zdania, jak zwykle, mogą być różne i to jest piękne! :) Oczywiście, są pewne wyjątki, które nie podlegają krytycznej ocenie, ale to już inna sprawa. ;)
Mefisto pisze:hehe, dzięki, ale wtedy i tak byłby remis z Łukaszem
Ale na 2-gim miejscu. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#49 Post autor: Adam » pn sty 04, 2010 19:30 pm

Bucholc Krok pisze:
Adam Krysiński pisze:
Bucholc Krok pisze: Płyta wyszła w zeszłym roku w liczbie 2000 sztuk. Oczywiście już się sprzedała..
tysiąca, nie dwóch :)
Temat wyjaśnili na forum SC. Zrobili tysiaka, a Colloseum dostało część tej partii do dilowania u siebie i tyle.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#50 Post autor: Bucholc Krok » pn sty 04, 2010 19:37 pm

No to po kutafona jest wersja Colosseum podana? Nie mogą tego wykasować? Co za partactwo.... :?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#51 Post autor: Adam » pn sty 04, 2010 19:39 pm

żadne partactwo, tylko colloseum dostało na europę ze swoim kodem kreskowym EU.. część tej partii :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#52 Post autor: Bucholc Krok » pn sty 04, 2010 19:41 pm

Czyli powinno być rozbite na konkretne ilości albo zaznaczone przy wersji Colosseum, że nie mieli 1000. Bo w tej chwili wygląda tak, jakby wyszło 2000 sztuk. Tak czy inaczej partacze.. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#53 Post autor: Adam » pn sty 04, 2010 19:44 pm

nie partacze tyko oni tam wpiszą to co im wyślesz. ile razy ja wysyłałem niekompletne infa i dodali, a potem czekałem rok na poprawę którą wysłałem jak zdobyłem więcej szczegółów.. a covery? do dziś wisi przy Ataku Klonow okładka z Mrocznego Widma, walnęłem się kolejnością przy wybieraniu z explorera z listy plików,bo duży upload robiłem.. i co jest dalej :P tylko ciiiicho ;-) to robią tacy ludzie jak my - pasjonaci w wolnej chwili, nikt im za dokładność nie płaci :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#54 Post autor: Bucholc Krok » pn sty 04, 2010 19:52 pm

Adam Krysiński pisze:to robią tacy ludzie jak my - pasjonaci w wolnej chwili, nikt im za dokładność nie płaci :)
No ok., ale jeśli się coś robi to dokładnie, a nie byle wklepać. :P Jeśli ma być jakaś informacja błędna to już wolę, żeby żadnej nie było. :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#55 Post autor: Althazan » pn sty 04, 2010 20:18 pm

Bucholc Krok pisze:No ok., ale jeśli się coś robi to dokładnie, a nie byle wklepać. :P Jeśli ma być jakaś informacja błędna to już wolę, żeby żadnej nie było. :)
Adam ma rację. Błędów na SC jest masa, a do szybkiego poprawiania nie kwapią się niestety. Jakiś 1-2 miesiące temu było lepiej - udało mi się w stosunkowo krótkim czasie skorygować (tzn. dane pojawiły się lub zostały zaktualizowane na SC) około 100 info o japońskich wydaniach. Ostatnio tempo spadło - przez ostatni miesiąc wysłałem jakieś 20 aktualizacji i może jedna pojawiła się na SC... Efekt jest taki, że teraz już mi się nie chce drugi raz tego robić... Ale cóż, kiedyś mi przejdzie i znowu to zrobię, bo w końcu SC jest tylko jedno. Jest jeszcze niby www.discogs.com - ale w porównaniu do SC to berbeć...

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#56 Post autor: Bucholc Krok » pn sty 04, 2010 20:32 pm

Althazan pisze:Adam ma rację. Błędów na SC jest masa, a do szybkiego poprawiania nie kwapią się niestety.
To wie każdy, kto robił jakieś aktualizacje. :) Chyba pół roku temu dodałem kilka płyt i cały czas nie widzę efektu. Teraz już nie aktualizuję. Czasem wklepię tracklistę, jeśli mi się akurat chce. A chce mi się coraz rzadziej.. Dobrze, że jeszcze Adam działa. :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#57 Post autor: Adam » pn sty 04, 2010 20:37 pm

mojego rekordu chyba nikt nie przebije.. 8) cover do Wyznań Gejszy (wyd eu - germany) wrzuciłem po premierze płyty i dalej czeka na publikacje - 5 lat już tyka 8) troszkę mniej z małym buddą (2 lata) i moimi filmami dębskiego (prawie 2 lata)... a najszybszy rekord - dodanie całego infa o wydaniu polskiego Rewersu - wrzuciłem o 17 w pewny dzień -> zaraz po tym kierunek kuchnia -> obiad -> wróciłem i było dodane.. do dziś mam szok - minęło może 10 czy 15 min max..

Mefisto

#58 Post autor: Mefisto » wt sty 05, 2010 01:46 am

musisz częściej jadać po dodaniu jak widać :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#59 Post autor: Adam » wt sty 05, 2010 08:35 am

tiaa jakbym ja tak mógł do kuchni na obiad sobie chodzić stale to bym se życie inaczej ułożył :lol: a tu raz na ruski rok taka przyjemność.. Wałęsa dawaj moje 100 milionów :P

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#60 Post autor: Bucholc Krok » sob sty 09, 2010 14:40 pm

Co do pozycji 12 (najfajniejszy utwór) to dziwię się, że wygrał "War". Nie było lepszych? :) Płytę przesłuchałem tylko raz, a sam "War" zmęczył mnie już po 5 minutach..

ODPOWIEDZ