ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I & II)
Re: ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I &
Bladu, błagam, nie bądź większym fanboyem desplatowskiego Pottera niż ja jestem 

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
By nakreślić jakąś skalę to powiem , że pierwszego Pottera Desplata , wole od Koha( Kingdom Of Heaven)hp_gof pisze:Bladu, błagam, nie bądź większym fanboyem desplatowskiego Pottera niż ja jestem

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
szprycowali prochami i zmuszali do słuchania Tchaikovsky'egohp_gof pisze:Co Wyście mu zrobili?!![]()
![]()

''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
śmierdzi trolem. nie dawno czytałem że ponoć Insygnia 2 są najlepszym scorem tego roku. a teraz że jedynka lepsza od Koha? u Blada?bladerunner22 pisze:By nakreślić jakąś skalę to powiem , że pierwszego Pottera Desplata , wole od Koha( Kingdom Of Heaven). Rzekłem.

#FUCKVINYL
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
..no już tak dosyć tych frywolnych dowcipów
. Dlaczego wolę ten score Desplata od..? Prozaiczne powody, przede wszystkim brzmienie orkiestry, muzyka akcji , urzekające bogactwo tematyczne zwłaszcza w kwestii lirycznej ,,Obliviate '' , ,, Love Good'' , lubię też to jechanie po klasyce, które jest no przyswajalne dla uszu , no i łyknąłem te bardziej klimatyczne underscorowe kawałki też. Praca pokazująca gdzie stoi obecnie miejscie Desplata a Williamsa w szeregu
.

''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
No nie wiem Bladu. Wydaje mi się po prostu, że KOH ci się przejadł i tyle. Ja też tak mam jak za często(nawet z przerwami miesięcznymi/kwartalnymi/rocznymi) za dużo słucham. Nieważne jak zajebiste to by nie było po pewnym czasie traci ona swoją moc.
Byłbym strasznie ciekaw co Williams by napisał do ostatnich Potterów. Nie sądze, że powieliłby HP3. Byłoby jeszcze mroczniej. Ktoś(może być Wawrzyniec:P) poda jakiegoś takiego Williamsa?
Byłbym strasznie ciekaw co Williams by napisał do ostatnich Potterów. Nie sądze, że powieliłby HP3. Byłoby jeszcze mroczniej. Ktoś(może być Wawrzyniec:P) poda jakiegoś takiego Williamsa?
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Owszem to jedno , ale nie sposób, gołym uchem ocenić, że np. muzyka akcji w Poterze jest płynniejsza i lepiej zorkiestrowana niż w Kohu, ja powiem tak, jeszcze parę takich ostów Desplata jak Autor Widmo i dwa ostatnie hp i się polubimy jak z HGWczoug pisze:No nie wiem Bladu. Wydaje mi się po prostu, że KOH ci się przejadł i tyle. Ja też tak mam jak za często(nawet z przerwami miesięcznymi/kwartalnymi/rocznymi) za dużo słucham. Nieważne jak zajebiste to by nie było po pewnym czasie traci ona swoją moc.

''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
No racja, poziom techniczny jest tak wysoki, że nie próbuje go nawet zrozumieć, bo pół płyty minie:D Nie można Gregsona skreślać zupełnie. Może na płycie widać różnicę, ale jak dla mnie nadrabia on oddziaływaniem w filmie- przynajmniej w tym starciu KOH vs HP7.1 W Harrym co zresztą pisałem pod recką muza jest za mało eksponowana(co chciał i robi często sam Autor). No dobra Obliviate, ale co dalej? Battle sky ginie w obrazie. W scenach z dala od cywilizacji(tam gdzie H&H&R przebywają) też mi umykała muza- za to chyba dzięki niej lepiej pamiętam te smutne, ale jakże piękne surowe panoramy. W KOHu muza łączy się z efektami dźwiękowymi. Wiadomo wojna to dużo hałasu, gwar w Jerozolimie, szurające o piach buty na pustyni.
W sumie to czas odświeżyć sobie dzieje Jerozolimy
W sumie to czas odświeżyć sobie dzieje Jerozolimy
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"Harry Potter & Deathly Hallows Part 2" vs. "Kingdom of Heaven"
Porównanie naprawdę interesujące, zważywszy jak podobne są względem siebie te filmy jak i muzyka.

Porównanie naprawdę interesujące, zważywszy jak podobne są względem siebie te filmy jak i muzyka.
To może po prostu "Star Wars Episode III: Revenge of the Sith" i mamy idealny i perfekcyjny przykładk jak się wieńczy i kończy z klasą serię.czoug pisze:Byłbym strasznie ciekaw co Williams by napisał do ostatnich Potterów. Nie sądze, że powieliłby HP3. Byłoby jeszcze mroczniej. Ktoś(może być Wawrzyniec:P) poda jakiegoś takiego Williamsa?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Rany, wy jeszcze dyskutujecie w tym temacie? Scory na trzy i pół a tyle stron debaty
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Spokojnie, dzięki mej skromnej osobie i tak połowa tej debaty tyczy się Johna Williamsa. A o jego twórczości warto rozmawiać... Brrr jakby co proszę nie kojarzyć tych ostatnich słów z pewnym programem, który na szczęście zdjęto anteny 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Przekonałem się do muzyki z drugich Insygniów. 4/5 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Nie no, coś na pewno jest z Wami nie tak. Jak to się dzieje, że kilka dni po skończeniu przez Desplata 50-tki wszyscy masowo zaczynają się do jego muzyki przekonywać? 
Wawrzyniec, Bladu, teraz DanielosVK - ja nie rozumiem

Wawrzyniec, Bladu, teraz DanielosVK - ja nie rozumiem

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Może jak ja przekroczę pięćdziesiątkę, to też się przekonam 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński