Alexandre Desplat

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: Alexandre Desplat

#946 Post autor: hp_gof » śr mar 05, 2014 21:39 pm

Zdjęcie podpisane było: Godzilla (80 pc Choir) - Alexandre Desplat (z twittera @scorecordist)
Mam nadzieję, że nie skończy się na cichym "aaaaaaah" i "eeeeeeee" ukrytym gdzieś w scorze ;) No ale jak zatrudnił tyle ludu i zapowiedział, że będzie głośno, to może faktycznie da czadu?

Templar

#947 Post autor: Templar » śr mar 05, 2014 23:22 pm

Adam pisze:jak tu jest 80 osób to ja jestem Alexandre Desplat :]
DanielosVK pisze:Naliczyłem prawie 60. Może nie być widać wszystkich, tak jak i mogli nie wszyscy tam akurat w tym momencie być.
Mi się udało znaleźć 71 osób i to tylko tych choć minimalnie widocznych, na pewno parę jest całkowicie zasłoniętych :P

hp_gof

#948 Post autor: hp_gof » pt mar 07, 2014 09:42 am

Shakuhachi, apaszka i buty :mrgreen:

Obrazek

hp_gof

#949 Post autor: hp_gof » sob mar 08, 2014 09:42 am

Codziennie jakieś zdjęcie z sesji ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#950 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 09, 2014 19:35 pm

To jak jutro kolejna fotka z sesji nagraniowej? :wink: Ale tutaj się Desplans na stronie zrobił. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#951 Post autor: Cisek » ndz mar 09, 2014 23:01 pm

Kolejny miesiąc i kolejny Empire. Skoro numer jest Godzillo-centryczny to nie mogło zabraknąć opowieści maestro Desplata (świetny fragment o "The Tree of Life" :D ):

Obrazek
Obrazek
Obrazek

hp_gof

#952 Post autor: hp_gof » śr mar 12, 2014 15:15 pm

Kilka plot apropos Godzilli.
We were the first audience in the world to see a clip of the new 2014 #Godzilla courtesy of the director, and HOLY FUCK. #sxsw #sxswfilm

Puścili klip ze scorem Desplata:
In order to have this clip ready, composer Alexandre Desplat wrote a temp score in 2 days with 200 piece orchestra #Godzilla #SXSW #sxswfilm

Nie użył oryginalnego tematu:
I'm guessing it wasn't a rendition of the original theme, was it?
Nope.
Fail.

ale!
Alexandre Desplat has done a genius score, very much in the same tone of Akira. As fans of his work, I think you'll be very happy. - GE

I jeszcze opinia jednego z widzów:
The highlights of the Godzilla (2014) clip we saw: the score, the scale, the size of Godzilla's foot, the score, and the score.
oraz
Alexandre Desplat is doing the Godzilla (2014) score. We heard maybe one half of one track, but it was stellar. cc

Ciekawe, ciekawe :mrgreen:

Jeszcze z artykułu: http://www.complex.com/pop-culture/2014 ... ning-recap
But, for a quick second, he [Gareth Edwards] broke a few hearts by saying that the music wasn't done yet, and to finish the score it'd cost way more cash than either he or Warner Bros. was about to spend. Fortunately, he continued, composer Alexandre Desplat (Zero Dark Thirty) tossed him an assist in the form of some freshly arranged music.

oraz z innego: http://slumz.boxden.com/f218/godzilla-f ... s-2050793/
Edwards prefaced the clip by saying that – in preparation for SXSW – they initially had the footage accompanied with a temp track (music from other films to set the mood during the post-production process), however, to screen it publicly with the temp track, it would cost them money. So, Godzilla composer Alexandre Desplat (Argo, Zero Dark Thirty) broke from his schedule to get a piece of music ready for the clip. The music was gorgeous.

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#953 Post autor: Kaonashi » śr mar 12, 2014 16:54 pm

To że nie użyje tematu Ifukube było raczej do przewidzenia.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

hp_gof

#954 Post autor: hp_gof » śr mar 12, 2014 17:18 pm

No jasne, że było jasne ;) Tak tylko wkleiłem dla potwierdzenia.

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#955 Post autor: Kaonashi » śr mar 12, 2014 17:19 pm

hp_gof pisze: Alexandre Desplat has done a genius score, very much in the same tone of Akira.

Ale to mnie cieszy :)
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#956 Post autor: Mystery » czw mar 13, 2014 14:36 pm

Tyle, że tu mowa o muzie nagranej specjalnie pod klip na uciechę fanów. Aktualny score może się jednak różnić.

hp_gof

#957 Post autor: hp_gof » czw mar 13, 2014 15:14 pm

Z tego co wywnioskowałem, to Olo specjalnie na potrzeby tego klipu zmienił harmonogram sesji nagraniowej po to, żeby wcześniej nagrać kawałek do klipu. Więc to co usłyszeli może być ostateczną wersją muzyki do tej sceny. Natomiast kilka minut muzyki to za mało, żeby ocenić cały score ;) Ale dobrze, że sam ten fragment sugeruje, że prace idą w dobrym kierunku :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#958 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 13, 2014 17:38 pm

Ech hp_gof Ty to masz fajnie. Twój ulubiony kompozytor jest na fali, możesz wklejać mnóstwo linków, fotek z sesji nagraniowych z Moderatorem masz dobre układy itd. Ogólnie Twój idol tworzy, że aż miło, a mój... założył band :roll: Ech... :cry:

hp_gof

#959 Post autor: hp_gof » czw mar 13, 2014 18:45 pm

Też się cieszę, że mój "idol" tworzy dużo i dobrze. Rzekome "układy" z moderatorem nie mają nic do gadania, bo piszę na temat, a nie tworzę patetycznych elaboratów na temat mojego stanu emocjonalnego związanego z podnieceniem towarzyszącym każdemu pierdnięciu Desplata. Więcej treści, mniej pierd***nia, czaisz? ;) I tak tematy Olka mają ogólnie nabitych mniej postów niż tematy Zimmera, a jednocześnie w tym mają chyba więcej postów merytorycznych z konkretnymi, choćby najmniejszymi, informacjami. Ale co z tego, skoro w wątkach Olka nikt nie ma ochoty dyskutować i przez to biję rekordy forever alone? Ty masz fajnie, bo cokolwiek nie napiszesz, to całe forum od razu Ci ripostuje :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#960 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 13, 2014 21:00 pm

Widzisz, gdyż wszystko jest względne. I fakt tematy Desplata są pięknie uporządkowane, a ich merytoryczność i profesjonalizm powinny być przykładem dla innych tematów na forum. Jednak rzeczywiście ten wysoki poziom merytoryczności i profesjonalizmu sprawia, że np. taki ja staję się onieśmielony tą merytorycznością i profesjonalizmem. I zapewne niejeden użytkownik jedyne co może w takiej sytuacji napisać to "dokładnie tak jest" i tyle.
Plus współczesny Desplat już tyle nie plumka, abym np. ja, Koper czy Adam mogli się z tego naśmiewać. Ja słucham wszystkiego Desplata i z współczesnym Desplatem mam ten problem. On jest za dobry, aby go móc jakoś krytykować, ale też za mało dobry i wybitny, abym mógł się nad jego muzyką rozpływać. I może tu jest też problem? :?
hp_gof pisze:Ty masz fajnie, bo cokolwiek nie napiszesz, to całe forum od razu Ci ripostuje :mrgreen:
Masz na myśli o Zimmerze czy ogólnie, co JA napiszę? Gdyż teoretycznie to w oba przypadka mam ten sam problem. Jest od razu odpowiedź, dyskusja, ale przepełniona raczej szyderstwem i politowaniem. I tak samo jak w moim przypadku tak i Zimmer mało kto traktuje to poważnie, a jak Adam kiedyś stwierdził, "najważniejsze, że jest beka". A więc sam nie wiem czy naprawdę jest czego zazdrościć? :?

Ale też nie bądź pewny, gdyż Desplat jest tylko o 4 lata młodszy od Zimmera, a więc może i nagle jemu zachce się zostać np. gwiazdą rapu, czy coś w ten deseń. I wtedy zapewne dyskusji będzie sporo. :wink: Ale czy takiej dyskusji chcemy? Zostawiam dramatyczny znak zapytania na koniec mej wypowiedzi...

ODPOWIEDZ