Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Hans Zimmer

#751 Post autor: Wawrzyniec » wt wrz 10, 2013 02:20 am

@kiedyśgrześ Jaki dziwny zbieg okoliczności dokładnie wczoraj czy przedwczoraj natrafiłem na te same koncerty. I słuchając sobie tego koncertu z Wiednia od razu rzuciło mi się w uszy brzmienie gitary... Rety brzmi okropnie! :? , a myślałem, że to nie są jakieś strasznie skomplikowane do grania partie. :?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#752 Post autor: Koper » wt wrz 10, 2013 18:43 pm

kiedyśgrześ pisze:a tu Hansik prowadzony przez jednego z Nujmanów :P JEST MOC :!:

http://www.youtube.com/watch?v=cIk-Kxw_7Kc
Na początku myślałem, że to TTRL a potem sobie przypomniałem, że to przecież z tego rżnięte było :P :P :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#753 Post autor: Wawrzyniec » wt wrz 10, 2013 18:48 pm

"Time" jest cudowne. Według last.fm to mój 3 najczęściej słuchany utwór Hansa Zimmera. Pomijając w ogóle te momenty, kiedy go nie słuchałem przez itunesa. Ale to wykonanie, przez tą nieszczęsną gitarę zostało totalnie zarżnięte i się dziwię, że tylko ja to dostrzegłem i tylko mnie to przeszkadza. :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#754 Post autor: Koper » wt wrz 10, 2013 18:49 pm

Wawrzyniec pisze:"Time" jest cudowne. Według last.fm to mój 3 najczęściej słuchany utwór Hansa Zimmera.
No i co z tego? "Ona tańczy dla mnie" pewnie była słuchana częściej. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#755 Post autor: Wawrzyniec » wt wrz 10, 2013 18:51 pm

Przecież ja nigdy nie słuchałem "Ona Tańczy dla mnie"? :? I w ogóle co to za porównanie? :?

I w ogóle jak już to byłoby milej, gdyby ktoś się odniósł do innych poruszonych przeze mnie kwestii.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#756 Post autor: Koper » wt wrz 10, 2013 19:00 pm

Wawrzyniec pisze:Przecież ja nigdy nie słuchałem "Ona Tańczy dla mnie"? :? I w ogóle co to za porównanie? :?
To przecież Ty pierwszy wyskoczyłeś z jakąś z tyłka informacją, że "Time" jet trzeci pod względem słuchalności na Last.fm, a to ja się pytam co to ma do rzeczy. :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#757 Post autor: Wawrzyniec » wt wrz 10, 2013 19:02 pm

Chodziło mi o moją, moją listę na last.fm. Chciałem po prostu tym dosadniej dać do zrozumienia jak bardzo kocham ten utwór i tym bardziej wyrazić swój żal, jakże został on skrzywdzony przez tą gitarę na tym koncercie.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#758 Post autor: Koper » wt wrz 10, 2013 19:09 pm

Aha. O to chodziło. :P

Po pierwsze, utwór byłby przeze mnie wyżej oceniany gdyby nie fakt, że to zżyna z TTRL.
Po drugie ta gitara aż tak go moim zdaniem nie psuje, tym bardziej, że akurat wykorzystanie gitary elektrycznej do stylistyki Zimmera akurat pasuje jak ulał.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#759 Post autor: Wawrzyniec » wt wrz 10, 2013 19:16 pm

Koper pisze:Po pierwsze, utwór byłby przeze mnie wyżej oceniany gdyby nie fakt, że to zżyna z TTRL.
Autorska jakby co. Potraktuj to jak "Balto" w "Enemy at the Gates" Hornera. :)
Koper pisze:Po drugie ta gitara aż tak go moim zdaniem nie psuje, tym bardziej, że akurat wykorzystanie gitary elektrycznej do stylistyki Zimmera akurat pasuje jak ulał.
Oj, chyba dawno nie słuchałeś tego score'u? :wink: Przecież w oryginalnym utworze jest gitara i jest ona ważnym elementem tego score'u. Tylko to jak partie na gitarę wykonuje Johnny Marr, a jak zostało to zagrane na tym koncercie to diametralna różnica.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#760 Post autor: Koper » wt wrz 10, 2013 19:27 pm

Wawrzyniec pisze:Autorska jakby co. Potraktuj to jak "Balto" w "Enemy at the Gates" Hornera. :)
Tyle, że temat z Balto/Wroga w Balto pojawił się na pół minuty w jednym tracku. :P Poza tym jak Hansu napsize utwór na takim poziomie (wykorzystanie orkiestry i chóru przy maksymalnie emocjonbalnym aranżowaniu tematu) jak "Betrayal", to pogadamy o jego zżynach. :P
Koper pisze:Oj, chyba dawno nie słuchałeś tego score'u? :wink: Przecież w oryginalnym utworze jest gitara i jest ona ważnym elementem tego score'u.
No pewnie, że dawno. :P A w TTRL nie przypominam sobie gitary elektrycznej. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#761 Post autor: Wawrzyniec » śr wrz 11, 2013 18:28 pm

Koper pisze:No pewnie, że dawno. :P A w TTRL nie przypominam sobie gitary elektrycznej. :mrgreen:
I o czym my mówimy. :P Nic dziwnego, że dyskusja i moje argumenty nie trafiają, skoro nie odrobiłeś pracy domowej i nie zapoznałeś się jak brzmi oryginalne "Time". I w sumie jeżeli mam wybierać to ja wolę chyba jednak "Time" od "Journey to the Line".

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#762 Post autor: Paweł Stroiński » śr wrz 11, 2013 19:10 pm

Błądzić rzeczą ludzką ;)

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#763 Post autor: Tomek » śr wrz 11, 2013 22:09 pm

"Time" napisał Hans Zimmer, a "Journey to the Line" jego zły brat bliźniak, tak? Bo już się pogubiłem...
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#764 Post autor: Wawrzyniec » śr wrz 11, 2013 22:13 pm

Hę? :? Nie rozumiem. Wiem, że pojawiał się na tym forum motyw ze "złym bratem bliźniakiem", ale nie wiem co to ma wspólnego z tą dyskusją? :?

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#765 Post autor: Kaonashi » śr wrz 11, 2013 22:15 pm

Wbiłbym się w dyskusję, ale też nie mam pojęcia o czym Tomek napisał :P
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

ODPOWIEDZ