Hans Zimmer
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Hans Zimmer
@kiedyśgrześ Jaki dziwny zbieg okoliczności dokładnie wczoraj czy przedwczoraj natrafiłem na te same koncerty. I słuchając sobie tego koncertu z Wiednia od razu rzuciło mi się w uszy brzmienie gitary... Rety brzmi okropnie!
, a myślałem, że to nie są jakieś strasznie skomplikowane do grania partie. 
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Na początku myślałem, że to TTRL a potem sobie przypomniałem, że to przecież z tego rżnięte byłokiedyśgrześ pisze:a tu Hansik prowadzony przez jednego z NujmanówJEST MOC
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=cIk-Kxw_7Kc
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"Time" jest cudowne. Według last.fm to mój 3 najczęściej słuchany utwór Hansa Zimmera. Pomijając w ogóle te momenty, kiedy go nie słuchałem przez itunesa. Ale to wykonanie, przez tą nieszczęsną gitarę zostało totalnie zarżnięte i się dziwię, że tylko ja to dostrzegłem i tylko mnie to przeszkadza. 
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No i co z tego? "Ona tańczy dla mnie" pewnie była słuchana częściej.Wawrzyniec pisze:"Time" jest cudowne. Według last.fm to mój 3 najczęściej słuchany utwór Hansa Zimmera.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Przecież ja nigdy nie słuchałem "Ona Tańczy dla mnie"?
I w ogóle co to za porównanie?
I w ogóle jak już to byłoby milej, gdyby ktoś się odniósł do innych poruszonych przeze mnie kwestii.
I w ogóle jak już to byłoby milej, gdyby ktoś się odniósł do innych poruszonych przeze mnie kwestii.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To przecież Ty pierwszy wyskoczyłeś z jakąś z tyłka informacją, że "Time" jet trzeci pod względem słuchalności na Last.fm, a to ja się pytam co to ma do rzeczy.Wawrzyniec pisze:Przecież ja nigdy nie słuchałem "Ona Tańczy dla mnie"?I w ogóle co to za porównanie?
![]()
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Chodziło mi o moją, moją listę na last.fm. Chciałem po prostu tym dosadniej dać do zrozumienia jak bardzo kocham ten utwór i tym bardziej wyrazić swój żal, jakże został on skrzywdzony przez tą gitarę na tym koncercie.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Aha. O to chodziło. 
Po pierwsze, utwór byłby przeze mnie wyżej oceniany gdyby nie fakt, że to zżyna z TTRL.
Po drugie ta gitara aż tak go moim zdaniem nie psuje, tym bardziej, że akurat wykorzystanie gitary elektrycznej do stylistyki Zimmera akurat pasuje jak ulał.
Po pierwsze, utwór byłby przeze mnie wyżej oceniany gdyby nie fakt, że to zżyna z TTRL.
Po drugie ta gitara aż tak go moim zdaniem nie psuje, tym bardziej, że akurat wykorzystanie gitary elektrycznej do stylistyki Zimmera akurat pasuje jak ulał.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Autorska jakby co. Potraktuj to jak "Balto" w "Enemy at the Gates" Hornera.Koper pisze:Po pierwsze, utwór byłby przeze mnie wyżej oceniany gdyby nie fakt, że to zżyna z TTRL.
Oj, chyba dawno nie słuchałeś tego score'u?Koper pisze:Po drugie ta gitara aż tak go moim zdaniem nie psuje, tym bardziej, że akurat wykorzystanie gitary elektrycznej do stylistyki Zimmera akurat pasuje jak ulał.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Tyle, że temat z Balto/Wroga w Balto pojawił się na pół minuty w jednym tracku.Wawrzyniec pisze:Autorska jakby co. Potraktuj to jak "Balto" w "Enemy at the Gates" Hornera.![]()
No pewnie, że dawno.Koper pisze:Oj, chyba dawno nie słuchałeś tego score'u?Przecież w oryginalnym utworze jest gitara i jest ona ważnym elementem tego score'u.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I o czym my mówimy.Koper pisze:No pewnie, że dawno.A w TTRL nie przypominam sobie gitary elektrycznej.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
"Time" napisał Hans Zimmer, a "Journey to the Line" jego zły brat bliźniak, tak? Bo już się pogubiłem...

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hę?
Nie rozumiem. Wiem, że pojawiał się na tym forum motyw ze "złym bratem bliźniakiem", ale nie wiem co to ma wspólnego z tą dyskusją? 
Wbiłbym się w dyskusję, ale też nie mam pojęcia o czym Tomek napisał 
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.