Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Hans Zimmer

#691 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 12, 2013 13:27 pm

To co, wybiera się ktoś?

http://www.royalalberthall.com/tickets/ ... fault.aspx

Może otrzymam fanbojską akredytację. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#692 Post autor: Wawrzyniec » wt lip 16, 2013 22:47 pm

Wiem, wiem wrzucanie trailerów do działów niefilmowych jest zakazane pod groźbą bana, ale to sytuacja wyjątkowa. Gdyż ten trailer jakby uświadamia nas jak może wyglądać przyszły score:

http://www.youtube.com/watch?v=NYYtS9KS ... r_embedded

"Time" na początku, "Journey to the Line" na końcu, plus pamiętacie muzycznie "Shame"... OK McQueen chce koniecznie The Thin Red Line. Trailer mnie nie porwał, za dużo "najmocniej przepraszamy za niewolnictwo i bycie rasitami" klimatu i czarnos też się pojawia. Akademii pewnie się spodoba, czy też "będzie" musiał się spodobać. Nie wiem czy to odpowiednie klimaty dla Zimmera. :? Jakoś wielce nie czekam na ten film i score. OK, niech skopiuje The Thin Red Line, jak reżyser sobie życzy i potem siada do "Interstellar". 8)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#693 Post autor: DanielosVK » wt lip 16, 2013 23:00 pm

W tym filmie widzę potencjał na wreszcie jakiś dobry score od Zimmera. Mam nadzieje, że nie da się przygnieść cieniowi TTRL i zrobi coś fajnego. Ja w każdym razie czekam i na film, i na score (chociaż na to drugie bez nadmiernych oczekiwań).

Btw dawno nie było afrykańskiego score'u od Zimmera. A jak sięgnąć pamięcią, to właściwie wszystkie były mniej lub bardziej (czasem nawet dużo dużo bardziej) udane. Może to rokuje jakieś nadzieje. ;)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#694 Post autor: Paweł Stroiński » śr lip 17, 2013 00:30 am

Wawrzyniec pisze:Wiem, wiem wrzucanie trailerów do działów niefilmowych jest zakazane pod groźbą bana, ale to sytuacja wyjątkowa. Gdyż ten trailer jakby uświadamia nas jak może wyglądać przyszły score:

http://www.youtube.com/watch?v=NYYtS9KS ... r_embedded

"Time" na początku, "Journey to the Line" na końcu, plus pamiętacie muzycznie "Shame"... OK McQueen chce koniecznie The Thin Red Line. Trailer mnie nie porwał, za dużo "najmocniej przepraszamy za niewolnictwo i bycie rasitami" klimatu i czarnos też się pojawia. Akademii pewnie się spodoba, czy też "będzie" musiał się spodobać. Nie wiem czy to odpowiednie klimaty dla Zimmera. :? Jakoś wielce nie czekam na ten film i score. OK, niech skopiuje The Thin Red Line, jak reżyser sobie życzy i potem siada do "Interstellar". 8)
Kto najmocniej przeprasza za niewolnictwo i bycie rasistami? Czarnoskóry reżyser? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#695 Post autor: Wawrzyniec » śr lip 17, 2013 00:45 am

A więc to będzie film pokazujący palcem i wypominający. :P Ale już poważniej, co do samej muzyki to ja akurat nie robiłbym sobie ogromnych oczekiwań. Zważywszy na TTRL ciągoty reżysera to Zimmer może tu po prostu mocno "pohornerzyć". Plus akurat nie oczekiwałbym i nie wiem czy wskazane byłyby jakieś afrykańskie naleciałości.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#696 Post autor: Paweł Stroiński » śr lip 17, 2013 00:48 am

Powiedziałem Hansowi, że film wygląda z trailera świetnie, on to potwierdził i powiedział, że to "anty-Django". Zresztą jakiejś fanbojce powiedział, że to bardzo dobry film i że prosi o pomoc w znalezieniu mu widowni.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#697 Post autor: kiedyśgrześ » śr lip 17, 2013 02:00 am

…byłem wolnym człowiekiem to dobre epitafium dla współczesnej ameryki, ciekawe, czy to jakiś film z przesłaniem, czy takie gówno ku pokrzepieniu kolorowych na food stampsach? nieważne, Hansik liczę na ciebie :!: :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#698 Post autor: Paweł Stroiński » śr lip 17, 2013 13:43 pm

Facet uznawany za jeden z największych talentów brytyjskiego kina od lat i gówno bez przesłania? Ten film, z tego, co mi wiadomo, jest dość niezależny, chociaż ktoś się wtrącił, bo zmieniono premierę i nagle wskoczył Hans. Nie znam szczegółów, ale podobno miał mieć premierę na jakimś festiwalu na wiosnę, ale przesunięto na grudzień bodaj.

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#699 Post autor: Kaonashi » śr lip 17, 2013 13:50 pm

DanielosVK pisze: Btw dawno nie było afrykańskiego score'u od Zimmera. A jak sięgnąć pamięcią, to właściwie wszystkie były mniej lub bardziej (czasem nawet dużo dużo bardziej) udane. Może to rokuje jakieś nadzieje. ;)
O pytanie, wiadomo kto napisał Kopano part 3? To była współpraca Zimmera i Lebo M na zasadzie Króla Lwa i Power of One, czy maczał w tym palca ktoś inny?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#700 Post autor: Paweł Stroiński » śr lip 17, 2013 13:51 pm

Z tego, co wiem, owszem.

Jeśli się dokładnie wsłuchasz, to wygląda to w ten sposób, że zapewne Hans daje Lebo prostą melodię tematu, a ten to aranżuje, by odpowiednio brzmiało.

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#701 Post autor: Kaonashi » śr lip 17, 2013 14:06 pm

Szkoda, że Lebo M ostatnio tak rzadko się udziela na scorach.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#702 Post autor: DanielosVK » śr lip 17, 2013 14:14 pm

A robi to w ogóle?
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#703 Post autor: Paweł Stroiński » śr lip 17, 2013 14:16 pm

Pytałem Hansa, co u Lebo, tak z rok temu. Powiedział mi, że dawno go nie widział, chyba wrócił do RPA.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#704 Post autor: Wawrzyniec » śr lip 17, 2013 14:20 pm

Paweł Stroiński pisze:Zresztą jakiejś fanbojce powiedział, że to bardzo dobry film i że prosi o pomoc w znalezieniu mu widowni.
O nie. Jakoś mnie trailer nie zachwycił i nie za bardzo mi się chce iść na to do kina. :? Ale skoro prosi...

A z innej beczki:
Dan Brown's Inferno is headed to theaters in 2015 with Ron Howard directing and Tom Hanks again playing Robert Langdon!
... and Hans Zimmer again composing the score. :)
W sumie to z tej całej serii, to właśnie najbardziej muzykę lubię. Do 2015 roku jeszcze sporo czasu. Ale jednocześnie to chyba pewny znak, że z "Dark Tower" całkowicie przepadło i nie ma już nadziei. :(

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#705 Post autor: Kaonashi » śr lip 17, 2013 14:34 pm

DanielosVK pisze:A robi to w ogóle?
Chyba nie, ale nie byłem tego na 100% pewien, więc wolałem tak to ująć ;)

ODPOWIEDZ