Ennio Morricone

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

Re: Ennio Morricone

#676 Post autor: Wojteł » ndz lip 12, 2015 03:20 am

Czyżby zespół Lisa? :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#677 Post autor: Paweł Stroiński » ndz lip 12, 2015 10:01 am

Tarantino potwierdził to dopiero wczoraj.

I nie jest jednak tak, że nigdy nie miał jakiegoś tam score'u. Robert Rodriguez napisał mu parę kawałków do drugiego Kill Billa.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#678 Post autor: Tomek » ndz lip 12, 2015 10:13 am

No a RZA chyba w pierwszym Billu. Tu raczej chodzi o to, że to będzie pierwszy score w tak klasycznej formie (być może bez muzyki źródłowej czy piosenek - choć w to trudno mi uwierzyć znając QT...).
Wojtek pisze:Czyżby zespół Lisa? :P
Możesz wyjaśnić czym jest "zespół Lisa"?
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#679 Post autor: Paweł Stroiński » ndz lip 12, 2015 11:07 am

Chodziło o to, że news już był, a przywołałeś go jakiś czas później.

Ale Tarantino dopiero wczoraj potwierdził, że Morricone faktycznie napisze ten score, więc jest to zrozumiałe, że o tym powiedziałeś :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#680 Post autor: Koper » ndz lip 12, 2015 12:45 pm

Tomek pisze:Koper się ucieszy (albo nie :D)
Cóż, już w recenzji "Django Unchained" wyraźnie wskazywałem, że czas najwyższy by QT dał sobie spokój z wykorzystywaniem utworów z innych filmów, więc czy Ennio czy kto inny, to owszem, wyrażam aprobatę :) nawet jeśli wątpię by EM był w stanie choćby zbliżyć się do tego co jako młody kompozytor pisywał dla Leone.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#681 Post autor: Tomek » ndz lip 12, 2015 15:12 pm

Paweł Stroiński pisze:Chodziło o to, że news już był, a przywołałeś go jakiś czas później. Ale Tarantino dopiero wczoraj potwierdził, że Morricone faktycznie napisze ten score, więc jest to zrozumiałe, że o tym powiedziałeś :)
Orientuję się, że było to tu już dyskutowane (ale tylko w formie plotki) :-). Ale wiadomo, lepiej "popisać się" ripostą ;-)
Koper pisze:Cóż, już w recenzji "Django Unchained" wyraźnie wskazywałem, że czas najwyższy by QT dał sobie spokój z wykorzystywaniem utworów z innych filmów, więc czy Ennio czy kto inny, to owszem, wyrażam aprobatę :) nawet jeśli wątpię by EM był w stanie choćby zbliżyć się do tego co jako młody kompozytor pisywał dla Leone.
1-sza myśl: wspaniale, nareszcie :) Chwilę potem: ale przecież na pewno to nie będzie takie jak 40 lat temu :) I trzeba wziąść na to duuuuużą poprawkę. Tak czy siak, grudzień będzie świadkiem powrotu do swoich źródeł dwóch ostatnich tytanów filmówki, no i poziom oczekiwań będzie też spory :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#682 Post autor: Kaonashi » ndz lip 12, 2015 15:22 pm

Tomek pisze: Orientuję się, że było to tu już dyskutowane (ale tylko w formie plotki) :-)
Nie, na poprzedniej stronie dawałem przecież linka do artykułu z włoskiej prasy, mówiącym o tym angażu i ilości muzyki jaką ma skomponować Morricone.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#683 Post autor: Paweł Stroiński » ndz lip 12, 2015 15:49 pm

Ale i tak wiadomość dopiero oficjalnie Tarantino potwierdził :) .

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#684 Post autor: Kaonashi » ndz lip 12, 2015 16:03 pm

Fanowskie strony i włoska prasa podniecają się już od pięciu dni tym newsem, bo to info wyciekło dużo wcześniej, o czym zresztą pisałem na forum. Zatem mało już kogo obchodzi co tam chlapnął Tarantino na Comic-Conie. Poza tym w tym artykule z poprzedniej strony jest napisane, że informacja pochodzi bezpośrednio od Tarantino - tym bardziej nie jest to żadna rewelacja. Jak to napisał Wojtek - zespół Lisa. :wink:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#685 Post autor: Wojteł » ndz lip 12, 2015 16:11 pm

Tomek pisze:
Paweł Stroiński pisze:Chodziło o to, że news już był, a przywołałeś go jakiś czas później. Ale Tarantino dopiero wczoraj potwierdził, że Morricone faktycznie napisze ten score, więc jest to zrozumiałe, że o tym powiedziałeś :)
Orientuję się, że było to tu już dyskutowane (ale tylko w formie plotki) :-). Ale wiadomo, lepiej "popisać się" ripostą ;-)
No ba, na przykład taką:
Tomek pisze: I trzeba wziąść na to duuuuużą poprawkę.
Wziąć :P

Ta-da! Ale dobra, jakoś nie widziałem nigdy wcześniej tego błędu u Tomka, wiec zgaduję, że się palec omsknął na klawiaturze :wink:

Kaonashi pisze: Jak to napisał Wojtek - zespół Lisa. :wink:
Straszna choroba

Inna sprawa, że takie newsy to są "w formie plotki" aż do momentu premiery filmu - mało to razy Ennio miał pisać dla Quentina i się wycofywał w ostatniej chwili? :P

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#686 Post autor: Kaonashi » ndz lip 12, 2015 16:28 pm

Wojtek pisze: Straszna choroba
I do tego przenosi drogą internetową.
Wojtek pisze: Inna sprawa, że takie newsy to są "w formie plotki" aż do momentu premiery filmu - mało to razy Ennio miał pisać dla Quentina i się wycofywał w ostatniej chwili? :P
Dwa. Ale mam wrażenie, że teraz może wreszcie coś z tego wyjść.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#687 Post autor: Wojteł » ndz lip 12, 2015 16:28 pm

No czyli jak na razie 2/2 = 100% rezygnacji :P ale do trzech razy sztuka

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#688 Post autor: Tomek » ndz lip 12, 2015 17:38 pm

Teraz będziecie literówek się czepiać? Na forum? Kozaki, cool z Was goście, nie ma co :) Trochę boli, że lekka nagonka jest na mnie ze strony redakcyjnych kolegów, ale...to nie mój problem :) Dla Ciebie Dominik, pewnie trzeba by było załatwić pisemne poświadczenie Tarantino. Wtedy byś drogą aklamacji zatwierdził, jako forumowy uzurpator tego co należy czynić lub pisać a co nie, że jednak ten post był potrzebny. Bawcie się dalej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#689 Post autor: Wojteł » ndz lip 12, 2015 17:49 pm

No już nie bądź taki wrażliwy jak 14latka, i tak Cię lubimy :* Tym bardziej, że napisałem, że ufam, że to literówka i napisałem to na potrzeby żartu, więc się nie dąsaj, Panie Kaktusie :wink:

Btw. Jak ja raz wytknąłem Ci refleks szachisty, to na Ciebie nagonka - a jak lis dostaje tonę beki pod każdym postem, który napisze, to codzienność i normalka - więc ponownie, już nie ubolewaj tak :P
Ostatnio zmieniony ndz lip 12, 2015 17:52 pm przez Wojteł, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#690 Post autor: Kaonashi » ndz lip 12, 2015 17:52 pm

Tomek pisze:Teraz będziecie literówek się czepiać? Na forum? Kozaki, cool z Was goście, nie ma co :) Trochę boli, że lekka nagonka jest na mnie ze strony redakcyjnych kolegów, ale...to nie mój problem :) Dla Ciebie Dominik, pewnie trzeba by było załatwić pisemne poświadczenie Tarantino.
Ale przecież właśnie wystarczyło mi powołanie się na słowa Tarantino w tym artykule z poprzedniej strony.

Luzik, nie ma się co spinać. Koniec tematu.

ODPOWIEDZ