Skyfall & Danna
Alexandre Desplat
Re: Alexandre Desplat
Desplat się skończył. znów przerżnie wszystko :]
Skyfall & Danna
i takie same ma być też rozdanie oskarów 
Skyfall & Danna
NO CD = NO SALE
-
hp_gof
Ty masz chyba jakieś zaburzenia emocjonalne i wielką potrzebę udowodnienia swoich racji
Akurat w tym roku gorąco życzę Desplatowi przegranej, bo szkoda by było mu dawać jakąkolwiek nagrodę za jeden ze słabszych (choć w dalszym ciągu mocny) scorów w jego karierze
Różnica polega na tym, że tacy kompozytorzy jak Ludovic Bource czy Michael Danna czy sound designerzy Trent Reznor & Atticus Ross (przykłady można mnożyć) napiszą raz coś dobrego, zgarną za to Oscara, a potem o nich już więcej nie słychać wcale albo przez długi okres czasu. A Desplat od 2007 roku jest niemal co roku nominowany (z wyjątkiem 2008 i 2012) i zapowiada się, że ta tendencja będzie trwała co najmniej przez kilka najbliższych kilku lat
Czy w świetle tych faktów uważasz, że Desplat się skończył? Nie, to większość kompozytorów, którzy dostali jednorazowego Oscara się skończyli
A Desplat ma coraz więcej ciekawych projektów, ha!
Szkoda tylko, że własne kompleksy próbujesz leczyć czyjąś wygraną i brakiem wygranej kogoś innego
A z wygranej Adelki i Danny jak najbardziej się cieszę, bo to bardzo optymalne wybory
Akurat w tym roku gorąco życzę Desplatowi przegranej, bo szkoda by było mu dawać jakąkolwiek nagrodę za jeden ze słabszych (choć w dalszym ciągu mocny) scorów w jego karierze
Różnica polega na tym, że tacy kompozytorzy jak Ludovic Bource czy Michael Danna czy sound designerzy Trent Reznor & Atticus Ross (przykłady można mnożyć) napiszą raz coś dobrego, zgarną za to Oscara, a potem o nich już więcej nie słychać wcale albo przez długi okres czasu. A Desplat od 2007 roku jest niemal co roku nominowany (z wyjątkiem 2008 i 2012) i zapowiada się, że ta tendencja będzie trwała co najmniej przez kilka najbliższych kilku lat
Szkoda tylko, że własne kompleksy próbujesz leczyć czyjąś wygraną i brakiem wygranej kogoś innego
A z wygranej Adelki i Danny jak najbardziej się cieszę, bo to bardzo optymalne wybory
jakie kompleksy?
ja napisałem że chłop ma niestety pecha i się kończy na nomach zawsze - za chwilę będzie etatowym przegrywającym Hollywood w swoim fachu, jak T.Newman 
NO CD = NO SALE
nie znam. ale Newmanowi współczuje bo już chyba z 14 nomów miał.. a Desplat teraz jest już chyba po nim na 2 miejscu 
NO CD = NO SALE
heh, to dlatego nie kojarzyłem
no lista robi wrażenie, ale to ciut inna działka - w niej nie ma aż tylu osób do żonglowania nimi.
NO CD = NO SALE
miałem na myśli tych którzy jeszcze cokolwiek robią ważnego
wtf is Shaiman, on coś jeszcze robi poza odbieraniem tantiem za City Slickers? 
Ostatnio zmieniony pn sty 14, 2013 13:21 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
NO CD = NO SALE
o, Howard, no to też pechowiec, myślałem że miał mniej tych nomów 
NO CD = NO SALE
A wtf is Danna?Adam pisze:miałem na myśli tych którzy jeszcze cokolwiek robią ważnegowtf is Shaiman, on coś jeszcze robi poza odbieraniem tantiem za City Slickers?
no sorry ale Danna zrobił o wiele więcej ważnych filmów niż jakiś Szajman
Danna był kompozytorem bardziej do filmów offowych, a nie blockbusterów przez dotychczasową karierę.
NO CD = NO SALE
-
hp_gof
Najśmieszniejsze jest to, że oprócz pierwszego utworu z płyty, to ja tego score'u do Painted Veil nigdy poważnie nie słuchałemMystery pisze:Desplat takiego szczęścia nie miał, choć Globa też udało mu się zdobyć, zobaczymy co to będzie na Oscarach
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A to się mogę zgodzić. Dla mnie Shaiman to zawsze takie trochę ciepłe kluchy ta jego muzyka, jak i też same filmy. Jak chociażby "Patch Adams" jeden z gorszych filmów w historii ludzkości.Adam pisze:no sorry ale Danna zrobił o wiele więcej ważnych filmów niż jakiś SzajmanDanna był kompozytorem bardziej do filmów offowych, a nie blockbusterów przez dotychczasową karierę.
Danna miał ambitniejsze projekty i to powinna szczególnie nasza forumowa elita docenić.
A jako, żeby tradycyji stało się zadość, to przywalę Zimmerem. Wiem, że ma Oscara za "Króla Lwa", ale w sumie tych nominacji bez pokrycia ma sporo. Chyba 7 nominacji. Więc to Zimmer jest bardziej poszkodowany niż Desplat, zważywszy też za jakie score'y tego Oscara nie dostał.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
hp_gof
Ale my mówimy o looserach, którzy mają dużo nominacji a żadnego Oscara, więc mimo że Zimmer też looser, to jednak Oscara ma i się do powyższej dyskusji nie wlicza 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt: