Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Hans Zimmer

#2371 Post autor: Adam » pt sie 05, 2016 08:35 am

mhm i wielkiego "aktora" z ulubionego zespołu nastolatek - One Direction :lol: :lol: :lol: ciekawe czy razem z rolą dostał kontrakt na piosenkę tytułową :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#2372 Post autor: Mystery » pt sie 05, 2016 15:57 pm

Obrazek
:mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2373 Post autor: Adam » pt sie 05, 2016 16:35 pm

no dokładnie :D już pierwszy epic fail Nolana w zwiastunie :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2374 Post autor: Koper » pt sie 05, 2016 17:29 pm

To jakiś nieślubny syn Marty'ego Feldmana? :D

Swoją drogą dzięki temu, że ludzie to wyhaczyli Nolan będzie mógł mu cyfrowo podmienić mordkę w post-produkcji. Szkoda, zepsuli takiego fajnego faila w filmie. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2375 Post autor: Wawrzyniec » wt sie 09, 2016 15:28 pm

Adam pisze:mhm i wielkiego "aktora" z ulubionego zespołu nastolatek - One Direction :lol: :lol: :lol: ciekawe czy razem z rolą dostał kontrakt na piosenkę tytułową :mrgreen:
OK, dobra jasne zdrowo jest się pośmiać i nie możemy stracić poczucia humoru itd. Ale jakoś to całe nabijanie trochę gryzie mi się z tą ogromną stopką, jaką sobie strzeliłeś. :?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2376 Post autor: Adam » wt sie 09, 2016 15:43 pm

bo czekam na ten film najbardziej skoro Bonda nie będzie w 2017. proste :P a że gra tam nie wiem z jakiej paki ten nastolatek, to cóż, przeboleję. byle tylko piosenki nie śpiewał :roll:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2377 Post autor: Koper » wt sie 09, 2016 19:14 pm

Walicie obaj po oczach tym Nolanem w stopkach, to pomyślałem, że nie mogę być gorszy...

:P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#2378 Post autor: Tomek » wt sie 09, 2016 21:44 pm

Już widzę jak wkrótce wyrośnie nam cała masa ekspertów od kina wojennego, i naturalnie od wojennej muzyki filmowej... ;-) Naturalnie ci sami ludzie będą nas przekonywać jak to Hans Z. zdekonstruował typową ilustrację do kina wojennego, jak zrobił to nowatorsko i prekursorsko ;-)

Gdy do akcji wchodzi Nolan, takie numery można przewidywać na wylot...
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2379 Post autor: Kaonashi » wt sie 09, 2016 21:49 pm

Nie wiem, co tam stworzy Zimmer, ale prawdę mówiąc wolałbym jakieś eksperymenty, niż oklepane do bólu werbelki i solowe trąbki. :P I mam nadzieję, że od takich stylizacji odstąpi Hans.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#2380 Post autor: Tomek » wt sie 09, 2016 22:16 pm

Powiem tak - Hans już zaeksperymentował w kinie superbohaterskim, odrzucając do "bólu oklepany" kanon, który stworzyli Elfman i Williams (właśnie werble i trąbki ;-) ). Efekty jego ostatnich 'eksperymentów' do dziś odbijają się nam chyba jeszcze czkawką :P
Tak więc, ja tam wolę ból oklepania i za stary jestem już na PR-owe numery Hansa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2381 Post autor: Kaonashi » wt sie 09, 2016 22:35 pm

Też mam obawy, co do muzyki, ale akurat dla Nolana Zimmer pisał rzeczy powszechnie uznane za co najmniej dobre (nie liczę "Dark Knight Rises", bo to już było trzecie wejście do tej samej rzeki), więc trochę przestrzelona ta próba wbicia szpilki w mainstream.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2382 Post autor: Adam » śr sie 10, 2016 08:31 am

nie bardzo rozumiem dywagacje nt Hansa u Nolana.. wiadomo jaką pisze muzę, wiadomo jaki styl ma od lat, i jak ktoś spodziewa się tu korngoldowej orkiestry to wypada sobie zważyć głowę :P Ja bym bardziej obstawiał, że dostaniemy mix Thin Red Line z trylogią DaVinci wymieszaną z Interstellar. A utwory akcji będą jak w trylogii Batmana.. No ludzie facet tak pisze od prawie 15 lat. I kto wie co wymysli tym razem, może znów jakimś epickim organom przywróci należne miejsce w filmówce 8) Hans u Nolana nigdy nie zawiódł, nigdy kurwa !!! (trylogie Batmana traktuję jako 1 film z wiadomych powodów) baaa, uważam że pisze najlepsze rzeczy dla niego (nietuzinkowe, inne, i to za każdym razem) od czasów największych suklcesów w 1 połowie lat 90. wiadomo, że może mu się nie udać, może przekombinować, bywa... to tylko kolejny projekt do odhaczenia i tyle :P w chwili obecnej to u mnie najbardziej wyczekiwany score i film najbliższych 12 msc. fakt, że gdyby Łotra robił ktoś inny to bym bardziej czekał ;-) :mrgreen:

a tak w ogóle to na Abbey skończyły się tydzień temu nagrania hansowego scoru do BBC Planeta Ziemia 2. Po nim wszedł Giacchino z Dr Strangem.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2383 Post autor: Koper » śr sie 10, 2016 18:13 pm

Adam pisze:nie bardzo rozumiem dywagacje nt Hansa u Nolana.. wiadomo jaką pisze muzę, wiadomo jaki styl ma od lat, i jak ktoś spodziewa się tu korngoldowej orkiestry to wypada sobie zważyć głowę :P
Ja liczę na to że wykorzysta na przykład dźwięki fortepianu potratowanego serią z karabinu maszynowego. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2384 Post autor: Wawrzyniec » czw sie 11, 2016 17:51 pm

A może dlatego, że Hans Zimmer ciągle szuka nowych rozwiązań, dalej jest aktywny w branży. I akurat jezeli chodzi o kino wojenne to Zimmer zwykle komponowal nie tylko dobre, ale też interesujące ścieżki, które wychodziły ponad pewne standardy i muzyczne dogmy.

Ale wiadomo najłatwiej wyśmiac i przykleić łatke na starcie :(
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2385 Post autor: Adam » pt sie 12, 2016 08:36 am

dokładnie. można beke cisnąc z POTSów i sam lubie ją robić :D, ale bez przesady bo kino wojenne u mistrzunia to zawszy był megakult. taaa wiem, nie lubię osobiście TTRL ale wiem że to dobry to dobry score..
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ