John Williams

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: John Williams

#2221 Post autor: Koper » pt lis 16, 2012 18:09 pm

To przetłumacz. :P

Ty chyba nie rozumiesz o co chodzi, bo Łachu usunął w cholerę starą dyskusję.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#2222 Post autor: Paweł Stroiński » pt lis 16, 2012 18:12 pm

No, z tego co widzę, to chodzi raczej o kwestie języka a nie merytoryczne i jeśli tak było, jak ty chociażby piszesz o tych ultrasach (skąd ten skrytofanboj Williamsa? A ty jesteś skrytofanbojem Ennio, bo za cholerę nie potrafisz się do tego przyznać?), to przyznaję rację Markowi. Co do meritum, nie wtrącam się, bo za Furię się jeszcze nie brałem. Więc trochę ochłońcie w kwestiach samego języka. Argumentacja "socjologiczna" Marka wcale nie jest taka głupia i nie wiesz, ile filmów DePalmy obejrzeli. Nie wszystkim musi się Untouchables tak bardzo podobać, pamiętaj tylko o tym.

A Muaddib? Cóż, Muaddib byłby skłonny pewnie powiedzieć, że Missouri Breaks to najlepszy score do westernu, więc z nim nie ma co dyskutować...

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#2223 Post autor: Marek Łach » pt lis 16, 2012 18:13 pm

Dobra, piszę już ostatni raz. :P Chodzi mi tylko o to, żeby unaocznić Ci, że rozpoczęcie dyskusji od zwyzywania innych użytkowników od fanbojów, ultrasów i autorów debilnych opinii jest niekulturalne, mało dojrzałe i sugeruje, że epitetami przykrywasz miałkość argumentacji, żeby postawić na swoim. Następnym razem napisz grzeczniej, że się nie zgadzasz, to i dyskusja (też z mojej strony) będzie na wyższym poziomie.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2224 Post autor: Koper » pt lis 16, 2012 18:28 pm

Paweł Stroiński pisze:No, z tego co widzę, to chodzi raczej o kwestie języka a nie merytoryczne i jeśli tak było, jak ty chociażby piszesz o tych ultrasach (skąd ten skrytofanboj Williamsa? A ty jesteś skrytofanbojem Ennio, bo za cholerę nie potrafisz się do tego przyznać?),
Przecież się przyznaję do fanostwa Ennio. :P
Ale nie fanbojstwa. Bo jakoś obiektywnie potrafię przyznać, że lepiej Goblini działali u Argento jak Ennio, no ale tego już nie widzicie. Dla was jestem fanboj i tyle.

Skąd skrytofanboj JW jeśli chodzi o Łacha? Ano stąd, że on mnie od hejterów JW wyzywa. I to bez zasadności.
A, nie, sorry. Nie podobał mi się Tintin ani Lincoln. No to chyba muszę być hejter. A że filmówki zacząłem słuchać dzięki m.in. Williamsowi właśnie to kij z tym. Jestem hejter i już.
Paweł Stroiński pisze:Argumentacja "socjologiczna" Marka wcale nie jest taka głupia i nie wiesz, ile filmów DePalmy obejrzeli. Nie wszystkim musi się Untouchables tak bardzo podobać, pamiętaj tylko o tym.
Untouchables było tam wymienione na 1 miejscu, więc chyba się podobało. ;P
A wiem ile obejrzeli bo widze brak na liście Ofiar Wojny czy Dressed to a Kill choćby.
Paweł Stroiński pisze:A Muaddib? Cóż, Muaddib byłby skłonny pewnie powiedzieć, że Missouri Breaks to najlepszy score do westernu, więc z nim nie ma co dyskutować...
Nie o muaddiba mi chodziło, tylko o Wawrzka i jego co raz bardziej irytujące fanbojskie teksty o nadczłowieczeństwie Williamsa.
Marek Łach pisze:Dobra, piszę już ostatni raz. :P Chodzi mi tylko o to, żeby unaocznić Ci, że rozpoczęcie dyskusji od zwyzywania innych użytkowników od fanbojów, ultrasów i autorów debilnych opinii jest niekulturalne, mało dojrzałe i sugeruje, że epitetami przykrywasz miałkość argumentacji, żeby postawić na swoim. Następnym razem napisz grzeczniej, że się nie zgadzasz, to i dyskusja (też z mojej strony) będzie na wyższym poziomie.
A ja po raz ostatni Ci mówię, że nie ma sensu wyskakiwać argumentami przeciwko tekstom, że w każdym gatunku JW zawsze najlepszy, skoro jakie bym argumenty w postaci lepszych score'ów nie dał, to i tak fani JW wiedzą swoje. :P To co mam napisać? :P

Ale dobra, dość dyskusji, bo już nie ma o czym.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#2225 Post autor: Marek Łach » pt lis 16, 2012 18:44 pm

Koper pisze:Przecież się przyznaję do fanostwa Ennio. :P
Ale nie fanbojstwa. Bo jakoś obiektywnie potrafię przyznać, że lepiej Goblini działali u Argento jak Ennio, no ale tego już nie widzicie. Dla was jestem fanboj i tyle.
Phi, toż prawie każdy, któremu przypinasz łatkę fanboja różnicuje oceny. Pawła wyzywasz od fanbojów Zimmera, a jakoś niejedną krytyczną reckę pod adresem Hansa napisał, mnie od skrytofanbojów Williamsa, a jest wiele jego ścieżek, których nie lubię i od których znacznie lepsze są moim zdaniem prace innych kompozytorów. I tak można by wymieniać. Albo nikt nie jest fanbojem z prawdziwego zdarzenia, albo wszyscy z Tobą na czele.

Oberwałeś w końcu od własnej broni, bo tak lubisz ciskać epitetami "fanboj" w tych, którzy się z Tobą nie zgadzają. Widzę, że zabolało.
A wiem ile obejrzeli bo widze brak na liście Ofiar Wojny czy Dressed to a Kill choćby.
To jest świetne. :mrgreen: Nie dopuszczasz takiej opcji, że obejrzeli wszystkie filmy De Palmy, tylko uznali, że score do Furii stawiają ciut wyżej niż do Ofiar Wojny? Co za pokrętna logika: gdyby obejrzeli te filmy, to by postawili score'y na pierwszych miejscach, a skoro nie postawili, to znaczy, że nie obejrzeli. LOL. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#2226 Post autor: Paweł Stroiński » pt lis 16, 2012 18:47 pm

Marek Łach pisze:
To jest świetne. :mrgreen: Nie dopuszczasz takiej opcji, że obejrzeli wszystkie filmy De Palmy, tylko uznali, że score do Furii stawiają ciut wyżej niż do Ofiar Wojny? Co za pokrętna logika: gdyby obejrzeli te filmy, to by postawili score'y na pierwszych miejscach, a skoro nie postawili, to znaczy, że nie obejrzeli. LOL. :mrgreen:
O tym dokładnie mówiłem.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2227 Post autor: Koper » pt lis 16, 2012 19:14 pm

Marek Łach pisze:Oberwałeś w końcu od własnej broni, bo tak lubisz ciskać epitetami "fanboj" w tych, którzy się z Tobą nie zgadzają. Widzę, że zabolało.
Strasznie, normalnie nie będę mógł spać po nocach. :P
I nic nie zrozumiałeś. :P
Jeśli ktoś twierdzi, że w każdym gatunku najlepsze zawsze i wszędzie są scory jednego kompozytora to czy jest to fanboj?
Jeśli Ty możesz mnie nazywać hejterem, to ja mam takie same podstawy by mówić o Tobie skrytofanboj?
A Pawła sam fanbojem nazywasz, więc na mnie nie zwalaj.
Ja nawet nie jestem pewien, czy widzieli "Furię". :P Podejrzewam, że znają score - bo to w końcu Williams.
I pytam po raz kolejny: co to niby za ekspert od Morricone, jak gościu nie jest w stanie wymienić jednego z jego najważniejszych dzieł?? To jakbym ja przytoczył wielkiego fana Williamsa, który wśród TOPowych score'ów do filmów S-F/fantasy nie wymienia żadnej ze ścieżki z trylogii "Star Wars". Proszę was.
A z tego co przytaczasz gościu wymienił 3 scory. A gdzie reszta? Nie zna? dlaczego mam zakładać, że zna, skoro ich nie wymienił, choć są świetne? To chyba mogę założyć, że coś tu nie halo.
Jak dla mnie z logiką w moim założeniu wszystko jest w porządku, za to Ty nad swoją popracuj i znajdź sobie lepsze autorytety niż "jakiś koleś z forum FSM". Jak już chcesz opinii kogoś, kto widział parę filmów DePalmy i słuchał paru scorów Ennio, to chętnie służę, nie musisz szukać hen, hen, w dalekich krajach.

Z fanowskim pozdrowieniem! :P

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#2228 Post autor: Marek Łach » pt lis 16, 2012 19:25 pm

Koper pisze:Jeśli ktoś twierdzi, że w każdym gatunku najlepsze zawsze i wszędzie są scory jednego kompozytora to czy jest to fanboj?
A jeśli ja tak nie uważam, to jestem skrytofanbojem czy zwykłym słuchaczem? Jakie jeszcze ciekawe definicje fanbojstwa i nie-fanbojstwa mi zaprezentujesz? Bo już się gubię!
Ja nawet nie jestem pewien, czy widzieli "Furię". :P
Wooow, a Ty obejrzałeś wczoraj. :P Czyli jeszcze 24h nie znałeś się na De Palmie. :P
I pytam po raz kolejny: co to niby za ekspert od Morricone, jak gościu nie jest w stanie wymienić jednego z jego najważniejszych dzieł?? To jakbym ja przytoczył wielkiego fana Williamsa, który wśród TOPowych score'ów do filmów S-F/fantasy nie wymienia żadnej ze ścieżki z trylogii "Star Wars". Proszę was. A z tego co przytaczasz gościu wymienił 3 scory. A gdzie reszta? Nie zna? dlaczego mam zakładać, że zna, skoro ich nie wymienił, choć są świetne? To chyba mogę założyć, że coś tu nie halo.
Eee a co Ci strzeliło do głowy, żeby myśleć, że wymienił tylko trzy bo nie znał więcej?? Gość wymienił top 3, tak jak wielu innych w tamtym wątku - bo taki mieli kaprys, te score'y były im najbliższe, bo często robi się rankingi ograniczone do trzech najmocniejszych pozycji... Jest milion powodów. Ja w każdej chwili mogę sobie zrobić top3 albo top10 dowolnego z reżyserów czy kompozytorów, których lubię, a których filmografię znam dogłębnie. Ba, nie widzę powodów, dla których w top3 Williamsa nie mogłyby się nie znaleźć żadne "Star Warsy". Po prostu bogaty dorobek, tak jak i muzyczny dorobek De Palmy, z którego można swobodnie i szeroko wybierać.
Jak już chcesz opinii kogoś, kto widział parę filmów DePalmy i słuchał paru scorów Ennio, to chętnie służę, nie musisz szukać hen, hen, w dalekich krajach.
Z pewnością jesteś specem od De Palmy i Ennio w gminie Zielona Góra, może nawet w wójewództwie, ale wyobraź sobie, że jest wielu ludzi na świecie, którzy widzieli więcej jego filmów, słuchali i mają więcej jego score'ów i ich opinia jest co najmniej równie kompetentna co Twoja. :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2229 Post autor: Koper » pt lis 16, 2012 22:42 pm

No właśnie widzę jak kompetentna to persona. To nawet Adam wie lepiej, choć Morricone nie lubi, a tamten to niby wielki fan.
:mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2230 Post autor: Adam » pt lis 16, 2012 22:48 pm

ja Enja lubie ALE dosłownie KILKA (<8) płyt.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2231 Post autor: Koper » pt lis 16, 2012 22:50 pm

To tak niski procent z całości, że można zgeneralizować, że nie lubisz. ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2232 Post autor: Adam » pt lis 16, 2012 22:51 pm

chyba że tak, to owszem :D bo innych to wogóle nie lubie :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2233 Post autor: Koper » pt lis 16, 2012 22:56 pm

Ciekawe co to za płyty, co lubisz, ale może lepiej tu nie offtopić... bardziej. ;)
Marek Łach pisze:A jeśli ja tak nie uważam, to jestem skrytofanbojem czy zwykłym słuchaczem? Jakie jeszcze ciekawe definicje fanbojstwa i nie-fanbojstwa mi zaprezentujesz? Bo już się gubię!
Dwu i półtysięczny raz mówię, że jesteś skrytofanbojem, tak samo jak ja hejterem.
Coś przemęczony pracą chyba jesteś troszkę ostatnio... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2234 Post autor: Adam » pt lis 16, 2012 23:01 pm

Koper pisze:Ciekawe co to za płyty, co lubisz, ale może lepiej tu nie offtopić... bardziej. ;)
to nie tajemnica :P :

Nietykalni
Misja
Cinema...
Ofiary...
Once Ameryka
Good Bad...

i tyle - w tej kolejnosci. reszty nie lubie, westernów tez :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2235 Post autor: Koper » pt lis 16, 2012 23:04 pm

dziwne, bo jeden na liście się znalazł :P

ODPOWIEDZ