Alexandre Desplat

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

Re: Alexandre Desplat

#2026 Post autor: Tomek » ndz wrz 18, 2016 16:44 pm

hp_gof pisze:Tak samo chętnie posłuchałbym Zimmera i Giacchino w jakichś dobrych dramatach, jak można się tak ograniczać? Może jestem marzycielem i idealistą, ale kurde, wszystko jest możliwe i ja wierzę, że różne cuda mogą się zdarzyć.
Zgodziłbym się z Tobą, gdyby to było z 10-15 lat temu, Zimmer miał wtedy czas na dobre dramaty i wychodziło mu to przeważnie bardzo dobrze. Dziś siedzi głównie w tematyce murzyńskiej.
Giacchino jak na razie nie ma na koncie prac dramatycznych z prawdziwego zdarzenia i wątpię by w następnych latach się to zmieniło, jako że ani nie jest w tym wybitnie zdolny a znaleźć czas pomiędzy kolejnymi sequelami Pixara, Gwiezdnych wojen, Małp, Star Treka i Marvela będzie niezwykle trudno...
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2027 Post autor: Wawrzyniec » ndz wrz 18, 2016 20:25 pm

hp_gof pisze: Aczkolwiek żeby nie próżnować w listopadzie rusza z kręceniem thrillera psychologicznego "Based on a True Story" z Evą Green i Emmanuelle Seigner w rolach głównych ;) Wawrzek, zrobiło Ci się mokro? :mrgreen:
Powiedzmy, choć od thrillera psychologicznego, wolałbym thriller erotyczny, albo erotyk psychologiczny, ale nie i tak będzie. :)
Tomek pisze:
hp_gof pisze:Tak samo chętnie posłuchałbym Zimmera i Giacchino w jakichś dobrych dramatach, jak można się tak ograniczać? Może jestem marzycielem i idealistą, ale kurde, wszystko jest możliwe i ja wierzę, że różne cuda mogą się zdarzyć.
Zgodziłbym się z Tobą, gdyby to było z 10-15 lat temu, Zimmer miał wtedy czas na dobre dramaty i wychodziło mu to przeważnie bardzo dobrze. Dziś siedzi głównie w tematyce murzyńskiej. /quote]

Też chętnie bym usłyszał Zimmera w jakimś dobrym dramacie, ale niestety pewien Francuz tak zmonopolizował ten gatunek, że nawet pierwszoligowym kompozytorom ciężko się tam dopchać i dostać jakiś ciekawy projekt. :P :wink:

P.S. I już nie przesadzajmy, Zimmer skrobną jedno "12 Years a Slave" i teraz coś z Pharrellem skrobnie i w sumie tyle.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#2028 Post autor: Mystery » wt wrz 20, 2016 16:26 pm

Desplat skomponuje do "Valerian" Luca Bessona, cóż score już ma gotowy :wink: Film pewnie czeka podobna porażka jak "Jupitera", ale tak jak tam Giacchino, tak tu Alexandre, będzie miał coś na kształt swoich "Gwiezdnych Wojen" :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2029 Post autor: Adam » wt wrz 20, 2016 16:32 pm

what?! where's freakin' Eric Serra?!
#FUCKVINYL

hp_gof

#2030 Post autor: hp_gof » wt wrz 20, 2016 17:06 pm

Fajnie :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2031 Post autor: Koper » wt wrz 20, 2016 19:42 pm

Znowu jakieś nastolatki w kosmosie? :roll:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2032 Post autor: Adam » wt wrz 20, 2016 19:49 pm

ho ho coś mi się wydaje że Olo przełoży swój odrzucony score do tego filmu :D

Obrazek
#FUCKVINYL

hp_gof

#2033 Post autor: hp_gof » wt wrz 20, 2016 20:23 pm

No nie wiem, chyba Mysz schowa jego mock-upy w sejfie na zawsze i nie wypuści już nigdy na światło dzienne ;) Poza tym tematyka obu filmów jest nieco inna, więc trzeba się będzie wziąć do roboty od nowa. Ale przynajmniej miał jakąś rozgrzewkę. Różnica jest taka, że u Bessona będzie miał raczej więcej wolności, nie będą stali nad nim producenci ograniczający jego wizję, więc być może dostaniemy coś fajnego? Może powstaną kolejne części filmu i znów go zatrudnią? Czas pokaże, A jeśli się wykaże w tym gatunku, to kto wie, może Mysz będzie sobie pluła w brodę ;)
Najzabawniejsze jest to, że niektórzy opisują tę informację na zasadzie: Olek rzucił Gwiezdne Wojny dla Valeriana! :P A to z niego łotr jeden! :mrgreen:

LOL. Powstał nawet taki ciekawy wątek na jw-fan forum :D Hehe, poziom fanbojstwa przerósł moje najśmielsze oczekiwania :mrgreen:
Alexandre Desplat's Valerian and The City of a Thousand Planets v. Michael Giacchino's Rogue One
http://www.jwfan.com/forums/index.php?/ ... rogue-one/

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#2034 Post autor: Ghostek » wt wrz 20, 2016 20:52 pm

Bankowo prawnicy wpadli do kanciapy Ola i cały materiał zarekwirowano. Nie zdziwiłbym sie jednak, gdyby jakieś pomysły wyprowadzone przez Olka podrzucono Majkelowi do zrobienia w jego stylu. Tak działa ten biznes.
Obrazek

hp_gof

#2035 Post autor: hp_gof » wt wrz 20, 2016 21:01 pm

Najzabawniej by było, gdyby w filmie pojawiło się: additional music by Alexandre Desplat :mrgreen: Może z braku czasu będą musieli część materiału wykorzystać ;)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#2036 Post autor: Mystery » wt wrz 20, 2016 21:06 pm

hp_gof pisze:LOL. Powstał nawet taki ciekawy wątek na jw-fan forum :D Hehe, poziom fanbojstwa przerósł moje najśmielsze oczekiwania :mrgreen:
Alexandre Desplat's Valerian and The City of a Thousand Planets v. Michael Giacchino's Rogue One
http://www.jwfan.com/forums/index.php?/ ... rogue-one/
W sumie to wolałbym jakby to Giacchino robił Valeriana (w Carterze, Tomorrowland i Jupiterze pokazał na co go stać w takich mało trafionych oryginalnych projektach), a Desplat został przy Rogue One (Jurassic, Trek i Małpy pokazały, że Michaelowi raczej ciężej wchodzi się w buty innych), ale tak jak jest i tak jest fajnie :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2037 Post autor: Adam » wt wrz 20, 2016 21:18 pm

tak w ogóle to Besson od dawna same kupy robi, więc nie wiem co ten Olo się tak sępi na te projekty, mało mu w tym roku kup jedna za drugą?
#FUCKVINYL

hp_gof

#2038 Post autor: hp_gof » wt wrz 20, 2016 21:44 pm

Niech sobie film będzie kupą, ważne żeby muzyka dobra wyszła 8) Może w końcu chórów użyje jak należy - czekam na to cierpliwie... :D
Adam, sam jesteś kupa, Zwierzaki i Florence są bardzo dobre.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2039 Post autor: Adam » wt wrz 20, 2016 22:12 pm

ja mówiłem o filmach!! :P Zwierzaki to z Nerve Top1 tego roku 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2040 Post autor: Wawrzyniec » śr wrz 21, 2016 01:20 am

Koper pisze:Znowu jakieś nastolatki w kosmosie? :roll:
To jest akurat adaptacja dość fajnych i MEGA francuskich komiksów. Zresztą sam ich rysownik pomagał Bessonowi przy "Piątym Elemencie". Na comic-conie były pokazy fragmentów tego filmu i ludziom bardzo się podobało i chwalili stronę wizualną i szalony wygląd. W sumie idealny projekt dla Serry...

No właśnie, czy ja jestem jedyną osobą, której tutaj coś śmierdzi i nie jest to francuski ser pleśniowy. :? Dla mnie to jeden z większych WTF?! newsów i większy od zwolnienia Desplata z "Rogue One". :!: :shock: Kilka dni temu Alexandre Desplat zostaje zwolniony z jednej najsłynniejszych space oper i nagle niespodziewanie okazuje się, że skomponuje muzykę do innej space opery. Taaa... :roll: Nie żeby popadać w teorie spiskowe, ale aż się kroi myśl, że po "Rogue One" Desplat musiał odreagować i aby pokazać "fuck you" Myszy wszedł w "Valeriana" wyplumkując jednocześnie Serrę z biznesu.

W skrócie: Eric Serra has ben "Desplated" .
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ