John Williams
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: John Williams
OK, ale te kwestie możemy też poruszać prywatnie i raczej niekoniecznie w temacie Williamsa.
Zaś co do kontrowersyjnych opinii to ja jestem za pełną wolnością słowa na wzór amerykański. I np. jeżeli uważam, że temat z "Lust Caution" nie jestem w stanie zapamiętać i uważam go za ulotny i nie wyraźny to taka opinia nie podchodzi pod trolling, ale co najwyżej pod dość kontrowersyjne zdanie.

Zaś co do kontrowersyjnych opinii to ja jestem za pełną wolnością słowa na wzór amerykański. I np. jeżeli uważam, że temat z "Lust Caution" nie jestem w stanie zapamiętać i uważam go za ulotny i nie wyraźny to taka opinia nie podchodzi pod trolling, ale co najwyżej pod dość kontrowersyjne zdanie.

Ostatnio zmieniony pn paź 29, 2012 23:50 pm przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 2 razy.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Dla mnie Poltergeist jest opowieścią muzyczną od początku do końca absolutnie skończoną, która oczywiście ma swoje triumfalne apogeum we wspomnianym przez Tomka Rebirth - geniuszTomek pisze:Ale dlaczego? Przecież to jego opiniaPaweł Stroiński pisze:Już wiecie, czemu czasem kasuję Grzesiowi posty?
Carol Anne's Theme wypada genialnie w filmie i jest jedną z jego najlepszych melodii.Paweł, nie mów, że kasujesz ludziom posty, bo ich muzyczne gusta nie zgadzają się z Twoimi?
![]()
Carol Anne's Theme jest na wszystkich kompilacjach Goldsmitha. Też bym zamienił a dał takie "Rebirth" albo "It Knows What Scares You". Dlaczego? Bo nie jest reprezentatywne dla takiego score'u jak Poltergeist.

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
nie wiem co mnie bardziej przeraża, autokorespondencja Pawała
czy formowe uwielbienie dla taniej liryki Jerrego
nie cierpię, a on nie jeden album tak mi próbował zepsuć: Star Trek, Omen, Malice itd., kurde nawet w tym masterpisie Legendzie jakieś ding dang dongi przemycił żebym musiał początek kawałka każdorazowo przewijać, choć o dziwo songi jakoś tam trawię; ogólnie jednak nie cierpię, dla mnie to jest jakieś pokraczne i nieprawdziwe, i nie ma mojo Williamsa w tych klimatach, ja zupełnie co innego u Goldsmitha lubię, eksperymentatorstwo i cała ten flirt z "awangardą", który doprowadził do późniejszego, ukształtowanego stylu mi pasuje, przykład: Pamięć Absolutna początek odrzucam (elektroniczna podróbka Conana
) później wszystko dla mnie jest ok.
nawet liryka niech będzie, ale jak na końcu zaczyna ziewać krocząc do finału (chodzi mi o ten numer, który powtórzył w First Knight) to już nie dla mnie, stop i jazda od początku... znaczy od drugiego numeru 

I to wyjaśnia te wszystkie nominacje, nagrody, sukcesy, z pozoru taki miły dziadzio, a tak naprawdę zimny skurwysyn szantażujący Spielberga, Lucasa, Amerykańską Akademię Sztuki i Wiedzy Filmowej i wszystkie inne organizacje przyznające nagrody, wszystkich prezydentów USA i w ogóle cały amerykański rząd, a nawet pewnie też i inne zagraniczne rządy, koleś kontroluje cały świat.Wojtek pisze:Kurde. To by było coś. W sumie sam nie wiem, która z tych opcji jest ciekawszaKoper pisze: ale dlatego, że mieli romans albo John go szantażował.![]()
- Wojteł
- John Williams
To i tak ma dobre serce, że sobie "tylko" 5 oscarów wziął, mając takie wpływy 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Ale nominacji to już sobie nie żałował, z nagrodami był oszczędny, żeby nie zwracać zbytnio na siebie uwagi, no ale całe szczęście tutaj na forum FilmMusic.pl odkryliśmy całą prawdę 

- Wojteł
- John Williams
bardzo, w porównaniu z Basilem i MorriconeTemplar pisze: z nagrodami był oszczędny

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Morricone jest głęboko wierzący i żyje w ascezie, więc nagrody nie mają dla niego wartości.
Zaś co do Waszej teorii to potrzebujecie teraz tylko kilku profesorów, nie ważne jakiego kierunku, którzy swoją obecnością, dodadzą wartość tym szokującym odkryciom.

Zaś co do Waszej teorii to potrzebujecie teraz tylko kilku profesorów, nie ważne jakiego kierunku, którzy swoją obecnością, dodadzą wartość tym szokującym odkryciom.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A co, sądzisz, że Akademia pije wodę brzozową?
Dzwoniłem już do Macierewicza, jutro będzie konferencja prasowa na ten temat, będzie aferaWawrzyniec pisze:Zaś co do Waszej teorii to potrzebujecie teraz tylko kilku profesorów, nie ważne jakiego kierunku, którzy swoją obecnością, dodadzą wartość tym szokującym odkryciom.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No pewnie, razem z nagraniami, na których Dżon szantażuje prezesa Boeinga.
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Wszystko to Williamsa wina - brzozowa batuta + nitroglicerynaTemplar pisze:Dzwoniłem już do Macierewicza, jutro będzie konferencja prasowa na ten temat, będzie aferaWawrzyniec pisze:Zaś co do Waszej teorii to potrzebujecie teraz tylko kilku profesorów, nie ważne jakiego kierunku, którzy swoją obecnością, dodadzą wartość tym szokującym odkryciom.![]()
![]()

Ostatnio zmieniony wt paź 30, 2012 11:46 am przez muaddib_dw, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Podobno na oscarowych statuetkach Johna Williamsa, znaleziono ślady trotylu.