Uuu, jest taka internetowa osobowość Supes czy jakoś tak, który sika po każdej zapowiedzi Marvela i DC i wyszedł z premiery Kapitana rozczarowany... normalnie to jakby Wawrzyniec narzekał po premierze nowego Hansa Film ma być typową ofiarą dokrętek, co ma dawać się we znaki, jest pusty, bez serca, o niczym, do tego kiepsko zmontowany, ze słabo zaprezentowanymi villainami, bardziej o Hulku, niż o Kapitanie, a samego Red Hulka jest tyle co w trailerach...
Posłuchałem ostatniego kawałka i nawet się podobał, coś co mógłby zrobić Desplat do Black Widow, jakby go nie wywalili
Uuu, jest taka internetowa osobowość Supes czy jakoś tak, który sika po każdej zapowiedzi Marvela i DC i wyszedł z premiery Kapitana rozczarowany... normalnie to jakby Wawrzyniec narzekał po premierze nowego Hansa
Rety, to aż tak źle jest z tym filmem?!
Przesłuchałem raz ten soundtrack. Tragedii nie ma, ale za wiele nie pamiętam z tej muzyki. I znowu Heniek był bardziej wyrazisty.
Jako taki espionage thriller akcji muza daje radę, lepsze i bardziej pomysłowe od chociażby ostatniego MI Balfe. Ogólnie coś pomiędzy Winter Solider, a Civil War i jest coś w tej miejscami eksperymentalnej agresywności i szorstkości. Underscore'u o dziwo jakoś niewiele, liryka nudnawa i po prostu jest, akcja mocna i są momenty kojarzące mi się z dokonaniami Younga, a nawet Davisa, głównie gdy w ruch idą potężne dęciaki i perkusjonalia. Fajnie, że jednak prym wiedzie tu orkiestra, którą Karpman operuje brawurowo, a elektronika to tylko drobne ozdobniki. Szkoda natomiast, że nie ma tu jakiegoś tematu dla Kapitana, ale może tak jak było w tej relacji powyżej, ten film nie jest o nim, ale przydałby się taki tematyczny łącznik, który dodałby właśnie tej wyrazistości, bo motyw konspiracji gra bodajże tylko w 3 trackach (pierwszym, ostatnim i Aftermath).
Co jak co, ale transformacja w Red Hulka zapowiada się epicko
Ten film zaczęto robić, gdy BLM i te klimaty trzymały się bardzo mocno, wypuszczają go w momencie gdy BLM uległ wręcz kolapsowi jako ideologia. Aż jestem odrobinę ciekawy co było w filmie przed dokrętkami trwającymi pół roku, szczególnie że to docelowo miała być bezpośrednia kontynuacja "Falcon and The Winter Soldier", ze wszystkim co było w tym serialu.