Brian Tyler

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Brian Tyler

#1456 Post autor: Adam » śr sty 14, 2015 10:38 am

SU jest przepiękne :!: kolejne naparzanie po garach mnie nie interesuje bo za dużo takich ma już.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1457 Post autor: Kaonashi » śr sty 14, 2015 11:27 am

Adam pisze:SU jest przepiękne :!:
Mhm... Nazwisko na okładce robi swoje. :P
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1458 Post autor: Paweł Stroiński » śr sty 14, 2015 13:53 pm

Adam pisze:no jak ma nie wejśc jak wszystkie filmy z nim zrobił :? ten projekt to będzie żenada oby Caruso tego nie dostał :P niech robią Standing Up 2, o! 8)
Nie wszystkie filmy Caruso robił Brian. Disturbię (debiut reżyserski) robił Zanelli. I Am Number Four za to Rabin.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1459 Post autor: Wawrzyniec » śr sty 14, 2015 21:29 pm

Ghostek pisze:Jeżeli wejdzie w temat, to rok 2015 może być nieźle obskoczony przez Tylera. Oby tylko na jakości jego prac się nie odbiło...
... same sequele. Aż boli serce patrząc jak kino rozrywkowe się sequalizuje i franczyznuje.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1460 Post autor: Adam » śr sty 14, 2015 21:30 pm

o jej, a policzyć Ci ile Hansu zrobił w ostatnich 10 latach sequeli/remaków/rebótów i tego typu pierdół? :mrgreen: i jakoś oburzenia na kino tam nie pisałeś..... :P
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1461 Post autor: Wawrzyniec » śr sty 14, 2015 21:33 pm

W poprzednim roku był sequel, ale był też projekt całkowicie oryginalny, nie będący częścią żadnej franczyzny, ani adaptacją komiksów. Szkoda, że tak mało takich projektów, ale właśnie po nich widać prawdziwy talent kompozytorski Zimmera.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1462 Post autor: Adam » śr sty 14, 2015 21:39 pm

a w poprzednim-razy-dwa-trzy itd roku to co było? :P 3 x batmanki, spajder 2, 4 x piraci, supermen, 2 x pandy, 3 x madagaskar, anioły, 2 x szerlok, simpsoni... wszystko rebooty,sequele,franczyzy... chyba niczego nie pominąłem z ostatniej dekady :P także mamy ile filmów? prawie 20... czyli w dekadę obskoczył Hans tyle tego typu produkcji co daje w sumie pół całej kariery Brajana :roll:

oj, jesteś wciąż hipokrytą :P
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1463 Post autor: Paweł Stroiński » śr sty 14, 2015 21:50 pm

Wawrzyniec pisze:W poprzednim roku był sequel, ale był też projekt całkowicie oryginalny, nie będący częścią żadnej franczyzny, ani adaptacją komiksów. Szkoda, że tak mało takich projektów, ale właśnie po nich widać prawdziwy talent kompozytorski Zimmera.
Dwa ;) Wiem, że wypierasz 12 Years a Slave, ale to też nie należało do franczyzy.

I Adam, nie Tylera się czepia Wawrzyniec, tylko hollywoodzkich trendów (choć faktycznie Szybkich i wściekłych mógłby sobie już odpuścić).

Templar

#1464 Post autor: Templar » śr sty 14, 2015 21:51 pm

Adam pisze:a w poprzednim-razy-dwa-trzy itd roku to co było? :P 3 x batmanki, spajder 2, 4 x piraci, supermen, 2 x pandy, 3 x madagaskar, anioły, 2 x szerlok, simpsoni... wszystko rebooty,sequele,franczyzy... chyba niczego nie pominąłem z ostatniej dekady :P także mamy ile filmów? prawie 20... czyli w dekadę obskoczył Hans tyle tego typu produkcji co daje w sumie pół całej kariery Brajana :roll:

oj, jesteś wciąż hipokrytą :P
Porównanie trochę z dupy, bo w 2003 to Brian był totalnym no namem, także nie dziwne, że wtedy nie robił żadnych sequelów jak Hans, porównując od 2006 kiedy to Brian zrobił trzecią część Szybkich i Wściekłych to mamy 16 tytułów od Hansa i 13 od Briana, a jakbyśmy jeszcze gry i seriale doliczyli to Brian by przebił mocno Hansa.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1465 Post autor: Adam » śr sty 14, 2015 21:53 pm

ja wiem Paweł, tylko czemu dziwnym trafem tego samego zdania nie pisał przy tych prawie 20 tytułach Hansa które mu wymieniłem? tam mu nie przeszkadzało że hollywood idzie w sequele i rebooty? :P
dwa - jakby Hans robił te tytuły co teraz Brajan w 2015 i 2016, to by Wawrzyniec zaraz napisał że super i że będzie lepszy score niż poprzednika, i nic na hollywood by nie narzekał :P

po prostu wg tego co On pisze na forum nie od dziś, to wszystko co robi Hans jest święte i jemu wolno, a inni jak robią sequele itd to źle i hollywood jest złe że dopuszcza do produkcji takich filmów w ogóle :P
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1466 Post autor: Wawrzyniec » czw sty 15, 2015 01:28 am

Paweł Stroiński pisze:Dwa ;) Wiem, że wypierasz 12 Years a Slave, ale to też nie należało do franczyzy.
A to nie był 2013 rok? :? Ten sam kiedy był i "Rush" też nienależący do franczyzny.
Adam pisze:po prostu wg tego co On pisze na forum nie od dziś, to wszystko co robi Hans jest święte i jemu wolno, a inni jak robią sequele itd to źle i hollywood jest złe że dopuszcza do produkcji takich filmów w ogóle :P
Nie byłem zwolennikiem angażu do drugiego pająka, tak samo jak nie podoba mi się angaż w Batman v Superman.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1467 Post autor: Paweł Stroiński » czw sty 15, 2015 13:39 pm

Adam pisze:ja wiem Paweł, tylko czemu dziwnym trafem tego samego zdania nie pisał przy tych prawie 20 tytułach Hansa które mu wymieniłem? tam mu nie przeszkadzało że hollywood idzie w sequele i rebooty? :P
dwa - jakby Hans robił te tytuły co teraz Brajan w 2015 i 2016, to by Wawrzyniec zaraz napisał że super i że będzie lepszy score niż poprzednika, i nic na hollywood by nie narzekał :P

po prostu wg tego co On pisze na forum nie od dziś, to wszystko co robi Hans jest święte i jemu wolno, a inni jak robią sequele itd to źle i hollywood jest złe że dopuszcza do produkcji takich filmów w ogóle :P
Wawrzek byłby akurat bardzo niezadowolony, gdyby Hans obstawił Marvela, bo Wawrzek hejtuje Marvela. Dlatego też nie był zachwycony angażem do Spidermana.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1468 Post autor: Wawrzyniec » czw sty 15, 2015 14:07 pm

I tu pojawia się problem praw. Gdyż wiadomo Pająk to komiksy Marvela, ale studio Sony. Ja bardziej hejtuję studio Marvela, gdyż jak to powiedział Koper, produkuję te filmy jak dzieci adidasy w Bangladeszu.

Niestety kino rozrywkowe za bardzo się koncentruje na franczyznach nie dając szans wynieść się oryginalnym pomysłom na dobrą rozrywkę.

Templar

#1469 Post autor: Templar » czw sty 15, 2015 14:12 pm

Dobrze, że Warner i DC czegoś takiego nie robią... oh, wait :P Marvel to przynajmniej jakoś to uniwersum w kupie trzyma, wszystko jest ładnie ze sobą połączone, nie napierdalają rebootami co 2 lata, a u konkurencji Batman już reboota będzie miał w sequelu MoSa, w Gotham (serialu) jeszcze coś innego pokazują, jeden wielki burdel.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1470 Post autor: Wawrzyniec » czw sty 15, 2015 14:22 pm

Ale ja i nie pochwalam działań DC. Przecież teraz ta cała historia z Suicide Squad to próba odpowiedzi na Avengers i Guardians of the Galaxy. Teraz to już nie tylko musi być komiksowy bohater, ale najlepiej, aby wszyscy pojawili się w jednym filmie. Dlatego też to całe dążenie do Justice League.

A kojarzycie ten okropny film Dracula Untold z muzyką Djawadiego? Universal ma prawa do słynnych potworów i tak naprawdę ich pomysł to wskrzesić na nowo Draculę, Frankensteina i Wolfmana i najlepiej zrobić wspólny film z nimi.

To jest właśnie kierunek w jakim kino rozrywkowe zmierza i mocno mnie on niepokoi.

ODPOWIEDZ