Hans Zimmer
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: Hans Zimmer
Hans ma w studiu syntezatory z lat 60-tych nawet
Stare analogowe moogi, czasem, nawet w takiej Incepcji, na nich pracuje 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Świetna sesja! Gdyby nie fakt, że mam kogo wybierać, i że Hans był trochę niegrzeczny ostatnimi czas, to walnąłbym sobie na avatara. A tak to może rzucę w obieg na last.fm.
Ale mniejsza tam ta sesja, Variety, czy Król Lew. Gdyż widzę, że nikogo nie zainteresowało, że się ukazał nowy super duper teaser poster do "Interstellar". I pewnie tylko ja czuję pewien fajny odlschoolowy klimat, a la wczesny, familijny Spielberg. Czyli powoli wszystko się potwierdza z tych doniesień: Najpierw miał to być film Spielberga i przecieki jako i scenariusza był dość spielbergowaty stają się coraz bardziej wiarygodne. Naturalnie Nolan to Nolan i nie ma co udawać Spielberga. Ale naiwnym i głupim jest oczekiwać czegoś na miarę "2001 Odysei Kosmicznej". Bardziej trzeba się szykować na przygodowe s.f. z oldschoolowym feelem. Dla mnie awesome

Ale mniejsza tam ta sesja, Variety, czy Król Lew. Gdyż widzę, że nikogo nie zainteresowało, że się ukazał nowy super duper teaser poster do "Interstellar". I pewnie tylko ja czuję pewien fajny odlschoolowy klimat, a la wczesny, familijny Spielberg. Czyli powoli wszystko się potwierdza z tych doniesień: Najpierw miał to być film Spielberga i przecieki jako i scenariusza był dość spielbergowaty stają się coraz bardziej wiarygodne. Naturalnie Nolan to Nolan i nie ma co udawać Spielberga. Ale naiwnym i głupim jest oczekiwać czegoś na miarę "2001 Odysei Kosmicznej". Bardziej trzeba się szykować na przygodowe s.f. z oldschoolowym feelem. Dla mnie awesome
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nolan sam twierdzi, że idzie bardziej w kino przygody niż ambitne SF (choć fajnie by było oba połączyć).
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To ja to wiem. Wszak czytam wszystko co się ukazuje odnośnie "Interstellar", a nie jest zbytnio spoilerowe, plus każdą opinię Nolana. I ja wiem, że on w wywiadzie wspominał między innymi "Black Hole". I tylko dlatego, że ma być przygoda nie oznacza, że film nie będzie ambitny. To co kocham u Nolana to umiejętność tworzenia inteligentnych blockbusterów. Nie ma tutaj co oczekiwać drugiej "2001 Odysei Kosmicznej" czy "Solaris" Tarkowskiego. Co nie zmienia faktu, że jest na co czekać i dużo od Zimmera wymagać.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
przecież jest na poprzedniej stronie w dwóch wersjach zresztąWawrzyniec pisze:...Gdyż widzę, że nikogo nie zainteresowało, że się ukazał nowy super duper teaser poster do "Interstellar".
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Szkoda tylko że w TDKR poświęcił odrobinę swojego IQ dla komercji.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ty jesteś naturalnie rozgrzeszony i najmocniej przepraszam, że zapomniałem Ciebie wspomnieć. A jeżeli chodzi o stopkę to ja sam od paru miesięcy na nią czekam. Ale głupie i niekulturalnie byłoby się o nią zbyt nachalnie przypominać.kiedyśgrześ pisze:przecież jest na poprzedniej stronie w dwóch wersjach zresztą
Gdyż ja dobrze wiemy Batman jest postacią niekomercyjną. BB, TDK, TDKR, tak i też Inception to wszystko filmy komercyjne. Jedyny problem to jest taki, czy używamy słowa komercja, Hollywood, blocbuster, wyłącznie w kontekście pejoratywnym.Paweł Stroiński pisze:Szkoda tylko że w TDKR poświęcił odrobinę swojego IQ dla komercji.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Gdyż ja dobrze wiemy Batman jest postacią niekomercyjną. BB, TDK, TDKR, tak i też Inception to wszystko filmy komercyjne. Jedyny problem to jest taki, czy używamy słowa komercja, Hollywood, blocbuster, wyłącznie w kontekście pejoratywnym.[/quote]Paweł Stroiński pisze:Szkoda tylko że w TDKR poświęcił odrobinę swojego IQ dla komercji.
Tylko że BB, TDK i Inception mają pewną wewnętrzną logikę, która przy TDKR jakoś w paru miejscach znikła
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Trochę mi głupio krytykować, gdyż to prezent od Szczypiora. Ale trochę niewyraźny jest napis i zdecydowanie wolałbym, aby stopka była chudsza, a dłuższa.Templar pisze:No Eurowizji to z tym byś nie wygrał.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
i brakuje tych małych ludzików, a tak w ogóle pora przypomnieć, że to będzie geniusz https://www.youtube.com/watch?v=VyJXfaXYjTI 
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Co to za smęty?kiedyśgrześ pisze:i brakuje tych małych ludzików, a tak w ogóle pora przypomnieć, że to będzie geniusz https://www.youtube.com/watch?v=VyJXfaXYjTI
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +