SZACUN :D

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

Re: SZACUN :D

#511 Post autor: Kaonashi » ndz lis 18, 2012 00:27 am

:mrgreen:

Ale w tej tematyce skecz Emerytura i Sklep jednak niedościgniony.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#512 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 18, 2012 17:49 pm

http://natemat.pl/38725,czlowiek-kon-wa ... 713e87037c

Szkoda tylko, że straż miejsca wlepiła mu mandat. :roll:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#513 Post autor: Koper » ndz lis 18, 2012 17:57 pm

Polska.
:roll:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#514 Post autor: Bucholc Krok » ndz lis 18, 2012 20:11 pm

Jak tak wam szkoda to się zrzućcie na mandat. :lol:
A co do faceta to jakiś pajac. Ale przynajmniej szczęśliwy, skoro nie ma większych problemów. :D
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#515 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 18, 2012 20:26 pm

Bucholc Krok pisze:A co do faceta to jakiś pajac.
Chodzi o tego co co miesiąc z wieńcem przychodzi? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#516 Post autor: Bucholc Krok » ndz lis 18, 2012 20:28 pm

A wkłada go sobie na głowę? :D
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Templar

#517 Post autor: Templar » ndz lis 18, 2012 21:36 pm

No rzeczywiście, tylko 100zł mandatu to skandal, takiemu debilowi to trzeba było wlepić kilka razy więcej.

"Odpowiedzią jest dzisiejsze zatrzymanie mnie. Nie zrobiłem nic złego. Założyłem w internecie wydarzenie, na którym opisałem swoje zamiary"

Skąd tacy kretyni się biorą? Kaczyński też pewnie co miesiąc zakłada wydarzenie na facebooku, bo przecież wiadomo, że tak to się robi, a nie poprzez składanie wniosku o zorganizowanie zgromadzenia publicznego...

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#518 Post autor: Koper » ndz lis 18, 2012 21:43 pm

Templar pisze:No rzeczywiście, tylko 100zł mandatu to skandal, takiemu debilowi to trzeba było wlepić kilka razy więcej.

"Odpowiedzią jest dzisiejsze zatrzymanie mnie. Nie zrobiłem nic złego. Założyłem w internecie wydarzenie, na którym opisałem swoje zamiary"

Skąd tacy kretyni się biorą? Kaczyński też pewnie co miesiąc zakłada wydarzenie na facebooku, bo przecież wiadomo, że tak to się robi, a nie poprzez składanie wniosku o zorganizowanie zgromadzenia publicznego...
Nie za często kolega odwiedza biuro poselskie pana Suskiego? :P

Od kiedy to jedna osoba tworzy zgromadzenie publiczne?

Rozumiem, że jak dzieci na Halloween się przebierają, to też powinny zgłosić wniosek, żeby nie dostać mandatu od straży miejskiej?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Templar

#519 Post autor: Templar » ndz lis 18, 2012 21:51 pm

Za samą próbę zorganizowania nielegalnego zgromadzenia można dostać mandat albo zostać postawionym przed sądem, poza tym koleś zakłócał inne zgromadzenie i bez tłumaczeń, że nic nie robił. Jak była parada równości paru gości też tylko sobie chodziło w koszulkach "zakaz pedałowania" nic przy tym nie mówiąc to ich zatrzymali i jeszcze przed sądem postawili, a nie tylko mandat dali, ale wtedy jakoś nikt afery nie robił, a tutaj ta sama sytuacja. I jeszcze koleś pierdoli, że nie może zorganizować marszu ateistów, taki sam oszołom jak ci od zamachu, leczyć trzeba.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#520 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 18, 2012 21:52 pm

Najlepsze jest to, że Człowiek-Koń jest niebezpieczny, a grupa ludzi na trotylu, głosząca hasła nawiązujące do puczu to już zagrożenia nie czyni. :roll: :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#521 Post autor: Koper » ndz lis 18, 2012 21:58 pm

Templar pisze:Za samą próbę zorganizowania nielegalnego zgromadzenia
Ponawiam pytanie. Jak jedna osoba może stanowić zgromadzenie??
:P
Templar pisze:poza tym
poza czym? Poza stanowieniem JEDNOOSOBOWEGO ZGROMADZENIA? :D
Templar pisze:koleś zakłócał inne zgromadzenie i bez tłumaczeń, że nic nie robił.
Przecież z artykułu wynika, że nic nie robił.
Ale czekaj, może wiesz lepiej, bo szedłeś tam z krzyżem? :P

I chyba nic nie zrozumiałeś z wszystkiego. Z jakiej okazji Jaro organizuje jakieś tam zgromadzenia? Jaki to ma sens i cel? Chce uczcić pamięć brata - na Smoleńsk na kolanach niech pielgrzymuje albo na Wawel.
Templar pisze:Jak była parada równości paru gości też tylko sobie chodziło w koszulkach "zakaz pedałowania" nic przy tym nie mówiąc to ich zatrzymali i jeszcze przed sądem postawili, a nie tylko mandat dali, ale wtedy jakoś nikt afery nie robił, a tutaj ta sama sytuacja..
Gazeta Polska na pewno robiła. :P
Poza tym jeśli było paru, to już mogli faktycznie stanowić zgromadzenie. :P
Ale jeśliby faktycznie tylko chodzili w okół to nie powinni być aresztowani etc. Nie znam jednak sprawy, więc nie wypowiadam się.

Templar

#522 Post autor: Templar » ndz lis 18, 2012 22:08 pm

Koper pisze:Poza tym jeśli było paru, to już mogli faktycznie stanowić zgromadzenie. :P
Ale jeśliby faktycznie tylko chodzili w okół to nie powinni być aresztowani etc. Nie znam jednak sprawy, więc nie wypowiadam się.
No właśnie wszystko było OK, tak samo tutaj, zgromadzenie publiczne to trochę taka zamknięta impreza, niby każdy może się dołączyć, ale jak ktoś lata z koszulkami albo z maskami, które się nie podobają innym uczestnikom to zakłóca to zgromadzenie i nie ma znaczenia, że prawo nie zabrania takiej koszulki nosić, może sobie w niej chodzi kilkadziesiąt metrów od zgromadzenia, ale już pomiędzy uczestnikami nie :P I tak jest zawsze, w zeszłym roku też poleciały mandaty dla każdej osoby z koszulką "Raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę" na marszu Antify i tak samo poleciały dla osób z Antify na Marszu Niepodległości.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#523 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 18, 2012 22:09 pm

Trochę się pogubiłem. :? Czyli jak sobie stanę na przystanku autobusowym to mogę dostać mandat za nielegalne zgromadzenie :?

Templar

#524 Post autor: Templar » ndz lis 18, 2012 22:13 pm

Koleś zrobił wydarzenie na FB i ludzi zapraszał, a nie miał zgody na żadne zgromadzenie i już za to, można mandat wystawić lub być skazanym. Zresztą przypominam, że parę osób było skazanych za takie same sytuacje przy protestach przeciw ACTA, gimbusy robiły wydarzenia na FB, a nie składały wniosków o zorganizowanie zgromadzenia publicznego i niektórych to zgarniali, zanim to jeszcze się odbyło.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#525 Post autor: Koper » ndz lis 18, 2012 22:15 pm

Templar pisze:Koleś zrobił wydarzenie na FB i ludzi zapraszał
Napisał, że ubierze maskę konia i zapraszał, żeby przyszli wraz z nim w maskach, czy zapraszał, żeby przyszli popatrzeć jak będzie w tej masce stał? To różnica.

ODPOWIEDZ