No a z epoki Gladiatora to kto to był? Nie Zimmer?Marek Łach pisze:
W sensie: Zimmer od paru lat w muzyce akcji robi łupankę i ścianę dźwięku, a ten fragment Streitenfelda wydaje mi się barwniejszy, bardziej pomysłowy, jakby z epoki Gladiatora jeszcze. No ale wśród tych sfx ciężko się rozeznać
"Robin Hood" Ridleya Scotta - Marc Streitenfeld
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
http://www.filmweb.pl/WIDEO+Zobacz+9+fr ... s,id=59991
Kolejne klipy z filmu / aż 9 ..
/,słychać trochę muzyki,w tym,moim zdaniem troszeczkę ciekawego instrumentarium - ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
Tutaj filmiki są oddzielone:
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... p?wi=64986
Kolejne klipy z filmu / aż 9 ..
Tutaj filmiki są oddzielone:
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... p?wi=64986
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dokładnie. Coś czuję, że otrzymamy gorszą wersję "Gladiatora". A na razie jak oglądam sobie te filmiki to jakoś mnie nie zachęcają do oglądnięcia filmu. Muzyka Streitenfelda może jakaś odkrywczo, ani przebojowo na razie nie brzmi, ale też nie można napisać, aby jakoś tandetnie i beznadziejnie brzmiała.Koper pisze:[ To właśnie mi brzmi jak imitacja Zimmera gladiatorowego. Zresztę cały film wygląda jak imitacja Gladiatora to bym się nie zdziwił jakby wiadomo co było temp trackiem.
P.S. Ja niestety też nic celtyckiego nie słyszę
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Z drugiej strony zastanawiam się, na ile jest to "autorski" film Scotta. Bo mi RH pachnie niestety w obecnym kształcie skokiem na kasę pod dyktando oczekiwań publiczności. Dawniej Scott do swoich widowisk podchodził w dość oryginalny sposób i dlatego dostawaliśmy oryginalną, nietypową muzykę - tutaj boję się, że Ridley ugiął się pod presją producentów i nakręcił po prostu kino historyczne według wskazówek z hollywoodzkiego podręcznika. Jeśli tak, to faktycznie muza Streitenfelda może być odtwórczą kalką. No ale to tylko gdybanie, zobaczymy...
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No, do kogo niby porównuje?dziekan pisze:Koper jest złośliwy i porównuje Streitenfelda do niewiadomo kogo a przeciez dobrze wiemy,że jakby to była zwykła ''lama'' to Ridley Scott by nie skorzystał z jego usług tym bardziej,że on sam jako reżyser kładzie duzy nacisk na muzyke... a to,że Koprowi Streitenfeld zwyczajnie w świecie nie leży to inna para kaloszy
A Scott to ostatnio kładzie duży nacisk chyba na pieniądze.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- lis23
A ja bardzo czekam na ten film - bardzo lubię kino tego typu a Robin w kapturze jest jednym z moich ulubionych bohaterów - everWawrzyniec pisze: Dokładnie. Coś czuję, że otrzymamy gorszą wersję "Gladiatora". A na razie jak oglądam sobie te filmiki to jakoś mnie nie zachęcają do oglądnięcia filmu.
Jeśli chodzi o podobieństwa z " Gladiatorem " to ja widzę tylko fryzurę głównego bohatera,ale pomyślmy sobie tak - ten Robin jest żołnierzem w armii Ryszarda,czy żołnierz mógłby mieć długie włosy? - takie włosy nie byłyby dobrze widziane w armii / myślę że chodzi tu o dyscyplinę /,ponadto byłyby nie wygodne; bród,gorąc,itp.
Fryzura Robina jest więc jak najbardziej uzasadniona.
Nadal uważam że film pokaże trochę inną historię Robin Hooda: mamy tu wojnę Anglii z Francją / czego jeszcze w tej opowieści nie było /,mamy postaci historyczne,szeryf z Nottingham odgrywa tu marginalną rolę,sami bohaterowie są starsi,w żadnej innej adaptacji legendy o banicie z Sherwood nie było też wielkich scen batalistycznych - moim zdaniem,będzie ciekawie.
Poza tym,to Scott nalegał na zmianę scenariusza filmu,to on wywalił skrypt " Nottingham " i wprowadzał zmiany do filmu - ponoć reżyserowi nie podoba się żadna ekranizacja legendy o Robin Hoodzie,która do tej pory powstała - oprócz parodii Mela Brooksa
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Och tak "1492" i niesamowita muzyka Vangelisa - uwielbiamMarek Łach pisze: Dawniej Scott do swoich widowisk podchodził w dość oryginalny sposób i dlatego dostawaliśmy oryginalną, nietypową muzykę
A tutaj sądzę, że otrzymamy dobry, ale z rzemieślniczego punktu widzenia score. Dlatego też jakieś porównania z Djawadiami, i Zanellimi byłyby raczej nie na miejscu, gdyż mimo wszystko uważam Streitenfelda za solidnego kompozytora. Ale Goldsmithem, Vangelisem, czy Zimmerem to on nie jest.
A co do filmu to jednak mnie on nie przekonuje. I nie mam nic do Crowe'a, gdyż bardzo lubię i cenię tego aktora, ale z tych tysięcy projektów za które niby miał się zabrać Scott, wybiera według mnie te najmniej ciekawe. Najpierw ten "Robin Hood", a teraz ten prequel "Aliena"
Ale oczywiście nikomu nie zabraniam cieszyć się z tego filmu jak i muzyki. Zwłaszcza, że ja trzymam kciuki za Streitenfelda i życzę mu udanej kariery i to nie tylko u boku Scotta.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- lis23
A dla mnie jest to jeden z najbardziej oczekiwanych filmów roku - mam nadzieję na porządną,średniowieczną rozpierduchę i na to,iż film odniesie taki sukces aby powstała kontynuacja o której ostatnio mówił Scott - dopiero w niej zobaczylibyśmy Robin Hooda w pełnym blasku a przeciwnikiem byłby król Jan Bez Ziemi.