Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#3901 Post autor: hp_gof » sob sie 26, 2017 15:29 pm

Adam pisze:
sob sie 26, 2017 15:11 pm
to wszystko co piszesz to prawda, ale czy nie zauważyłeś, że "Ktoś taki" skoro od 1990 roku sie nie narodził, to już się nie narodzi ? bo co, młodzieżówki pisu czy kodu jak te gówniarze dorosną mają mądrze rządzić? :mrgreen:
Adam, są przykłady w Polsce na szczeblu głównie lokalnym, że są politycy, którym to się udaje (z różnych opcji). I da się te metody przełożyć na szczebel centralny, choć parlament to jest jedno wielkie bagno i trudno jest merytorycznie tam dyskutować, ale próbować można. Im wcześniej zaczniemy, tym lepiej.
lis23 pisze:Ja tam wolę PO niż lewice, która jest jeszcze bardziej rozbita i pokłócona niż centrum i są tam też różne głupole.
Poza tym, Petru to jeszcze nie emeryt i ktoś w miarę świeży w polityce. Moim zdaniem, PO i Nowoczesna muszą się dogadać, Nowoczesna musi przekonać PO do zmiany tych populistycznych zapowiedzi, wygłaszanych w obawie przed PIS em (nie dla uchodźców,itp.) i najlepiej by było, gdyby Schetynę zastąpił ktoś inny, może Budka?
Ja uważam, że jest miejsce dla wielu opcji, niech każdy głosuje zgodnie z własnymi poglądami. Jeśli PO i Nowoczesna mają się dogadać, to powinny "wrócić do korzeni", czyli do obywatelskości właśnie. I przedstawić program. Postawić na wyrazistych, ale nieskompromitowanych ludzi. Zbudować jakąś pozytywną narrację. Do wyborów samorządowych zostało niewiele już czasu (rok), a tutaj opozycja ma baaaaaardzo duże pole do popisu, bo ma dobrych samorządowców. Niech biorą przykład ze Zdanowskiej, Biedronia, Jaśkowiaka itd. Zaangażować ruchy społeczne, o ile będą chciały, bo mam wrażenie, że tym razem zgarnie je lewica. Mnie najbardziej przeraża, że PO jeszcze nie wyciągnęła wniosków z przegranych wyborów i wciąż popełnia te same błędy.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3902 Post autor: lis23 » sob sie 26, 2017 16:53 pm

Ja nie mówię, że nie ma miejsca na lewice, tylko taka partia "Razem" jednak mnie nie kręci a taki Miller często swoimi wypowiedziami wchodził PIS owi do tyłka.
Co to znaczy " Postawić na wyrazistych, ale nieskompromitowanych ludzi"? Którzy są skompromitowani?
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

hp_gof

#3903 Post autor: hp_gof » sob sie 26, 2017 17:10 pm

Skompromitowani są starzy wyjadacze, którzy nie mają nic ciekawego i merytorycznego do powiedzenia, zasiadają w ławach Sejmu od 20-paru lat i głośno krzyczą. Niestety listy partyjne są układane w ten sposób, że na miejscach biorących umieszczani są właśnie starzy partyjni wyjadacze, a reszta ma działać w terenie i budować pozytywny wizerunek partii. Choć nie zawsze.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3904 Post autor: lis23 » ndz sie 27, 2017 12:52 pm

No ok ale oni mają przynajmniej doświadczenie.
U nas się teraz wycina ludzi z doświadczeniem w wielu dziedzinach życia: dziennikarzy (tv),generałów sędziów, brakuje jeszcze polityków. Świeża krew jest ok ale młodzi to nie wszystko, doświadczenie też jest bardzo potrzebne, także w polityce.

Nasza premier w jednym z wywiadów prasowych stwierdziła, ze jest zadowolona ze wszystkiego, co się obecnie dzieje w Polsce: jest rewelacyjnie, jest praca, dobra płaca, osłony socjalne, Polska jest ważna, itp. Jedyną rzeczą z której premier jest niezadowolona, to opozycja ;)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3905 Post autor: lis23 » pn sie 28, 2017 09:46 am

Nasz rząd będzie się teraz chełpił tym, że Polska jest taka bezpieczna, bo nie przyjmuje imigrantów i uchodźców - ponoć nielegalni imigranci zabili polską parę we Włoszech.

Są już pierwsze założenia prezydenckich ustaw o KRS i SN:
- drastyczne ograniczenie wpływów ministra sprawiedliwości,

- wybór sędziów do KRS przez Sejm, większością 3/5 głosów,

- zwiększenie reprezentacji sędziów rejonowych w KRS,

- wykreślenie prokuratorów z grona podmiotów wskazujących kandydatów na sędziów,

- przeniesienie w stan spoczynku sędziów SN na podstawie kryterium wieku - 65 lat; zmiana dotknęłaby 30-40 proc. sędziów SN.

http://fakty.interia.pl/prasa/news-zalo ... gn=firefox

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3906 Post autor: Wawrzyniec » pn sie 28, 2017 10:50 am

Z dedykacją dla hp_gofa ;)

Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#3907 Post autor: Kaonashi » pn sie 28, 2017 11:06 am

lis23 pisze: Nasz rząd będzie się teraz chełpił tym, że Polska jest taka bezpieczna, bo nie przyjmuje imigrantów i uchodźców - ponoć nielegalni imigranci zabili polską parę we Włoszech.
To było pobicie i gwałt, a nie podwójne morderstwo, trzymajmy się faktów.
Wawrzyniec pisze: Z dedykacją dla hp_gofa ;)

Obrazek
Teraz to już jestem pewien, że to Wawrzek był Testovironem.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3908 Post autor: lis23 » pn sie 28, 2017 11:09 am

Ok, w takim razie źle usłyszałem, mój błąd.

hp_gof

#3909 Post autor: hp_gof » pn sie 28, 2017 11:14 am

LOL :mrgreen:
Ale to nie do mnie ten obrazek, ja jestem dumny z wielokulturowej tradycji mojego miasta ;) A ostatnio jeden taki drewniany dom został pięknie wyremontowany, aczkolwiek nie wiem czy on polski czy obcy, ale to XIX-wieczny unikat :P

Obrazek

hp_gof

#3910 Post autor: hp_gof » pn sie 28, 2017 11:54 am

PS. Pisiory już się wzięły za ponowne grillowanie naszej Hanny... Zaczyna się show przed wyborami samorządowymi... Ciekawe co na to "niezawisły" sąd...
http://lodz.wyborcza.pl/lodz/7,35136,22 ... LokLodzImg

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#3911 Post autor: Wojteł » pn sie 28, 2017 15:48 pm

Kaonashi pisze:
pn sie 28, 2017 11:06 am
Teraz to już jestem pewien, że to Wawrzek był Testovironem.
Hm, "R" się zgadza, ale rzeźba nie do końca. Jeśli to prawda, to muszę ze smutkiem powiedzieć, że kiedyś miał lepszy brzuch :wink:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3912 Post autor: lis23 » wt sie 29, 2017 12:58 pm

Szykuje się 500+ x 2:

- 500+ dla nauczycieli
-500+ dla emerytów i rencistów

Ciekawe, skąd rząd chce wziąć na to pieniądze, skoro już obecne 500+ to koszt sięgający nawet 27 miliardów zł rocznie?

hp_gof

#3913 Post autor: hp_gof » wt sie 29, 2017 14:39 pm

I kwotę wolną mają dalej w kolejnym roku podwyższyć ;)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3914 Post autor: lis23 » wt sie 29, 2017 22:35 pm

Szydło w wywiadzie dla "Gazety Polskiej" stwierdziła, że lipcowe protesty były "dobrze wyreżyserowanym i opłaconym atakiem wymierzonym w Polskę i w polski rząd".
Cytat ze słuchu, nie dosłowny.

Aha, ma być nowy, nieznany materiał dowodowy w sprawie "zdrady dyplomatycznej", dotyczącej Smoleńska. ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3915 Post autor: Koper » wt sie 29, 2017 23:10 pm

Jakież to przewrotne. Baba wyreżyserowana przez Kaczyńskiego i sztab PRowców zarzuca czemuś tam bycie wyreżyserowanym... ha...
;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

ODPOWIEDZ